A budaörsi 2-es választókörzet jelöltjei – Önkormányzati választás 2014

(Budaörs, 2014. október 07. – Budaörsi Infó) A 2014. október 12-ei önkormányzati választások közeledtével összefoglaltuk, hogy a budaörsi 10 választókörzet képviselőjelöltjei miként nyilatkoztak nekünk bemutatkozó interjúsorozatunk alkalmából. Az 2-es választókörzet jelöltjei: Simándi Szelim (BFE), Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP), Czinkos Árpád (Jobbik), Müller Richárd (Független), Tisza Zoltán (Független), Prágai Ilona (Független), Jelen Károly (Független) 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

2. választókörzet

 

simandi_szelim_portalra

Simándi Szelim (Budaörs Fejlődéséért Egyesület)

„Amennyiben vaj van a helyi Fidesz fején joggal félhetnek, hogy felemelem a hangom”

 

 

kaloczi_imre_portalra

Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP)

„Mindig kiszámítható vagyok, nem szoktam ígérni olyat, amit nem tartok be.”

 

 

 

czinkos_arpad_portalra

Czinkos Árpád (Jobbik)

„Ha megnyerném a helyi képviselő választást, semmiképpen nem azt tenném, amit a jelenlegi képviselők”

 

 

muller_richard_portalra

Müller Richárd (Független)

Függetlenként én nem vagyok befolyásolható, nem kellett megalkudnom senkivel”

 

 

 

TISZA_ZOLTAN_portalra

Tisza Zoltán (Független)

„Most arról szól az egész képviselő-testület, hogy a jogszabályalkotást a saját bizniszeikre használják”

 

 

 

PRAGAI_ILONA_portalra

Prágai Ilona (Független)

„A lakosok közül nagyon sokan dühösek, és elegük van a képviselőkből.”

 

 

 

jelen_karoly_portalra

Jelen Károly (Független)

Én úgy érzem, hogy én csak választékbővítés vagyok”

 

 

 

Melyik választókörzetben indul?

Simándi Szelim:

A 2. körzet az enyém. Ez a Kisfaludy utcától keletre, a Kisfaludy utca már pont nem, egészen a Liliom utcáig, ez az Aradi utcának a vonala, csak a hegyen. Itt éltem több mint 15 évet. Ezt a környéket ismerem a legjobban.

 

Kálóczi Imre:

2-es körzet. A Kossuth Lajos utca felétől az összes utca a Kisfaludyig, és a másik határig.

 

Czinkos Árpád:

Véleményem szerint ez Budaörs szíve. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a körzetben indulhatok, mert mind történelmi, mind vallási, mind építészeti szempontból nézzük,  a Kőhegy és környéke mindig is Budaörs központja volt. A körzethez tartozik még a Farkasréti utca egy része, az Esze Tamás utca és a Kossuth utca páros oldala a Kárpát utcáig.

 

Müller Richárd:

A Kisfaludy utcától a Liliom utcáig terjed. Hogy a Frankhegy meg legyen osztva emiatt még felmegy egy utca, ami szétosztja a Frankhegyet.

 

Tisza Zoltán:

A 2-es körzet jelöltje vagyok, a Kisfaludytól a Kossuth Lajos utcáig, a Kőhegy hátsó része, most hozzátettek még ugyanannyi választót és a korábbi 3-as, 4-est összevonták és felmegy a Fenyves aljáig. Körülbelül 30-40 méterre lakom a körzet határától. Gyerekkorom óta ismerem a várost. A Juhász családnak, a cukrásznak vagyok a rokona. Világutazó vagyok, és a sokat látott ember motivált arra, hogy változtatni akarjon bizonyos dolgokon a városban.

 

 

Milyen megoldásra váró feladatok vannak ebben a körzetben?

 

Simándi Szelim:

A legjobb az az Ófaluban, hogy a legrégebbi része a városnak. Nagyon színes terület abban az értelemben, hogy a Kőhegyen a legapróbb házaktól, a legnagyobb házakig minden van. Egy kis része felnyúlik a Frankhegyre. A Kőhegy szerintem az egyik legszebb pontja a városnak.

Folyamatos probléma az esővíz elvezetés. Mivel nincs rendesen közművesítve, és nincs az önkormányzatnak elég forrása erre, ezért nem szerencsés, hogy ha enélkül tovább épül be ez a terület. Ennek érdekében akkor lehet tenni, hogyha sikerül külső forrásokat bevonni, és nem merem azt ígérni, hogy az ott lakók hozzájárulása nélkül ez megvalósulhat. Ez elég nagy teher lenne nekik.

 

Kálóczi Imre:

Gyerek koromban még folyt a szennyvíz a Kőhegynél, most már ez a probléma megoldódott. Jó az illat a hegyen, már nincs ezzel gond. 

A magasfeszültségű vezetéket elkezdtük levenni. Az rákkeltő és nem egészséges, így ennek örülök, hogy sikerült elérni.

Az Alma utcát sikerült rendbe tenni, pokoli állapotok voltak ott. Egy hatalmas vizesárok volt ott, ahol mostanra aszfalt lett, szépen megcsináltuk, több utca mellett.

Én azt gondolom, hogy büszkén vállalhatom az elmúlt 4 évet. Virágosítottunk, vannak elkezdett beruházások, például egy játszótér.

A Halom utca egy érdekes kérdés. Tavaly bent volt a költségvetésben, de csak egy új aszfaltréteg miatt. Azt leállítottam és azt kértem, hogy parkolóval, vízelvezetéssel csinálják meg. Ez sikerült. Valószínűleg tavasszal lesz átadva. Szerintem ez nagy dolog. A közvilágítást is fejlesztettük, a temető új kerítést kapott, rendbe tettük a területét. Szerintem bármerre megyünk a körzetemben, ott jó érzés lakni.

 

Czinkos Árpád:

Az első probléma, amit meg kellene oldani az a parkolás. Ezt úgy lehetne, hogy a budaörsiek kapnak egy kártyát, és ők ott parkolhatnak, ahol akarnak, a nem budaörsiek pedig fizetnek a parkolásért! A közbiztonság helyzetével is foglalkozni kell mihamarabb, ahogyan a betelepülők helyzetével is.  A jövő évi költségvetésből sokkal több pénzt kell juttatni a polgárőröknek. Nagyon komoly összeg szükséges az újabb térfigyelő kamerák beszerzésére is.

A mostani ciklusban beterjesztésre került egy olyan javaslat, hogy értéktárat csináljanak, amit nem szavazott meg a testület. Az értéktár az építészeti emlékek, kulturális emlékek tárháza, tehát ami értéket képvisel a városban. Ez kerüljön egy nyilvántartásba, ezt szeretnénk. Mert ebből a szempontból a Kőhegy és környéke hihetetlenül kiemelkedő.  Olyan rossz érzés, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodó települések megóvtak például pincesorokat, eredeti állapotukban felújították, Budaörs nem. Sajnos itt a Kőhegyen erre már nincsen lehetőség.  Ezért lenne nagyon fontos, hogy ami még az eredeti állapotában van, azt próbáljuk megóvni. Természetesen úgy, hogy bevonjuk a tulajdonost is, valamilyen olyan támogatási rendszer kidolgozásával, hogy az értékeink megmaradjanak. Nem beszélve a vallásról, a kápolnáról, mint katolikus zarándokhelyről, tehát itt vannak építészeti és vallási emlékek, és természeti szépségek is egy helyen.

 

Müller Richárd:

Az új szabályozás szerint a Kőhegyre 3,5 tonnánál nagyobb járművek nem hajthatnak fel, ezáltal a fejlesztéseket teljesen megállította az önkormányzat.

–          A rendelőben a várakozási időszakot le kell rövidíteni, illetve megszüntetni az egészségügyi ellátás bővítésével.

–         Szükséges a közbiztonság megerősítése a rendőrség/polgárőrség támogatásával.

–         Az erőforrások függvényében „Budaörs főterének kialakítása”, de legalább széleskörű konszenzuson alapuló tervek elkészítése.

–         Nem megfelelő a pályáztatás.

–         A nyugdíjasok számának és állapotának felmérése a Kőhegyen.

–         Munkanélküliek segítése budaörsi szinten – hatékony nyelvoktatás.

–         Környezetvédelmi kérdés megoldása – napelemek ésszerű felhasználása.

 

Nem megfelelő pályáztatás

„Budaörsnek viszonylag sok pénze van, az a kérdés, hogy mire költi. Úgy látom, hogy sok olyan dolgokra, ami nem olyan prioritású, hogy előtérbe kellene helyezni. Másrészt pedig drágán költi el, nem hatékonyan pályáztatnak.”

 

Kőhegy újraszabályozása

„A Kőhegy újraszabályozása is megoldásra vár. Hallani olyan dolgokat, hogy azért lett a Kőhegy ennyire visszaminősítve lehetőségekben, hogy olcsóbbá váljanak a telkek. Beszéltem olyan nyugdíjasokkal, akiket sokszor zaklatnak, azzal hogy adják el a házukat.

Fontos lenne, hogy a képviselők személyesen is meglátogassák a nyugdíjasokat a Kőhegyen és felmérjék, hogy hányan vannak, akik segítségre szorulnak.”


Munkanélküliek segítése budaörsi szinten 

„Még mindig rengeteg munkanélküli van. Az ők segítése állami szinten nulla, ezért Budaörsnek kellene olyan támogatást nyújtania, ami segít kikerülni ebből a helyzetből. Itt egy hatékony nyelvoktatásra gondolok, például. A munkaerőpiacon így könnyebben el lehetne helyezkedni, de a szakképzéseket is jó lenne támogatni, például a hiányszakmák képzését, mint például a pék.”

 

Környezetvédelmi kérdés megoldása 

„Az önkormányzat furán értelmezi a környezetvédelem kérdését is. Az utóbbi időben a napelemek használatát támogatta, ami igazából a jelen állásban nem megtérülő beruházás. Ellenben az uszodát napkollektor nélkül építette, ami melegvíz előállítására szolgálna, pedig az már régen megtérült volna.

Másokat támogat olyan beruházásokkal, ami nem hatékony és a saját fejlesztéseibe nem tudja beleépíteni ezt a környezetvédelmi kérdést.”

 

 Tisza Zoltán:

Rengeteg változásra szoruló dolog van, amit nagyon röviden azért megpróbálok szórólapon eljuttatni a választókhoz, illetve lakossági találkozókon Most csak egy példán próbálom bemutatni azt, hogy Budaörsön mennyire nem érvényesül a közérdek

A Kőhegyre vonatkozólag olyan szabályokat hoztak, hogy három és fél tonnás járművel sem lehet behajtani olyan utcákba, mint például a Szép utca, a pincékre hivatkozva.

Ez annyit jelent, hogy gyakorlatilag, ha valaki épít még ilyen feltételekkel is, duplájába kerül az egész. Ez a város lehetne nagyon jó, nem? Beszéljük meg, nézzük meg, be lehet menni az utcába? Nem lehet bemenni. De ebből látszik, hogy nem ez a cél. Tehát most egy három és fél tonnás autóval lehet csak például tüzelőt beszállítani ,költözni, házat felújítani,monolit betont bevinni.

Ezzel a rendelettel meggátolják a Kőhegy fejlődését,nem lesznek felújítások, hiszen senki nem fogja talicskával elszállítani a sittet,leromlanak az épületek, és azok költöznek be akiknek ez a leromlott épületállomány megfelel. 

A fő baj az, hogy,mindezt a jelenlegi képviselő javaslatára szenvedjük el, mert ha valakit egyszer megválasztottak, utána onnantól kezdve nincs a választóinak lehetősége, hogy beleszóljanak a döntésekbe.

Vannak látszategyeztetések, de ezeknek nincs értelmük. Ez nem jó a Kőhegynek. Mi, a Kőhegyen élők írtunk egy olyan javaslatot, hogy először is mindenki a saját igazáról győzze meg a választókat és legyen helyi népszavazás, mi sem egyszerűbb. Bárki véleményt tud nyilvánítani. Svájcban is meg tudják ezt csinálni. Például azt, hogy mennyivel lehessen behajtani építkezéskor, költözéskor.

A legnagyobb probléma az, hogy a jelenlegi rendszerben az embernek nincs lehetősége a kontrollra, hiszen körülbelül 400 milliót költenek el reklámokra, meg újságok támogatására, tehát itt tényleg ugyanaz a szocialista sikerpropaganda van, mint ahogy fölépült az óvoda, megépült a járda, átadtuk a nem tudom mit.

Itt vannak ez mellett még a kommunikációs tanácsadók, meg nem tudom micsoda, hihetetlenül jól működik egyébként ez a dolog, ha egyszer valaki bekerült, akkor egymást dicsérve megy. Azt gondolom, hogy ezt mindenki látja, hogy nem így kellene működnie a városnak. Nem látszatberuházást kellene csinálni, mint például az egynyári növények elhelyezése a körforgalmakba. Erre lenne költséghatékonyabb megoldás. Örökzöld növényekkel is megoldható lenne.

Én elsőként azon változtatnék mindenképpen, hogy bevezettetném a helyi népszavazásokat, tehát, hogy mielőtt döntenek, minden egyes helyi rendeletnél meg kell kérdezni a lakókat. Most mondok egy összeget: 50 millió forint feletti beruházásnál igenis kötelezően ki kellene kérni a lakosság véleményét. Ez a tájékoztatás lényege, mert utána több mindent megért a polgár. Nem az, hogy majd az Ófaluban kitalálnak egy mélygarázst, miközben nincs parkolási probléma, és nincs alátámasztva tanulmánnyal, semmivel.

A városnak egyébként egyre rosszabbak a kondíciói, mert nem jól gazdálkodtak ma már kiszolgáltatott helyzetben vagyunk az állami támogatástól függ az, hogy fejlődik, vagy stagnál a város.. Budaörs legnagyobb problémája, hogy gyakorlatilag kiüresítették a városközpontot. Ma nincs Budaörsnek központja.

Ezen én úgy változtatnék, hogy minden egy helyen legyen, minden ügyintézést el lehessen végezni egy helyen, ne keljen az édesanyának babakocsival össze-vissza mennie.

Azt szeretnénk, hogy az Ófalunak legyen egy központja. Van egy hagyományos központja, a római katolikus templomnál. Úgy gondolom, hogy az Ófalut kellene fejleszteni. Nem ilyen növénykultúrával, hanem a “központ funkció ” visszahelyezésével, a közigazgatási központot,kereskedelmi,oktatási,szórakozási, kulturális,  funkciókat.

Nagyon súlyos probléma még ez mellett, és egyre fontosabb lesz az idős-gondoskodás. Körülbelül 6000 idős van Budaörsön, 20 százaléka a lakosságnak. Ők nem részesülnek megfelelő ellátásban, a szórakoztatástól a felügyeletig, az orvosi ellátásig. Ha ma a családok nincsenek erre felkészülve, akkor a közösségnek kell ebből valamit vállalnia. Például pánikgomb kialakításával.

Ezen a területben is a legjobb embert kell megtalálni, és ez az én feladatom, hogy megtaláljam. Tehát az idős-gondoskodás nagyon fontos. 

A bűnözési statisztikában a hatodikok vagyunk az 1 főre jutó bűnelkövetésben Magyarországon. Ilyenkor azt mondaná az ember, hogy szeretném behívni a rendőrkapitányt, egy nyilvános lakossági fórumra, hogy mondja el, hogy mi történt. Pénzünk is van, kedvünk is van ehhez. Számoljon be és készítsen egy akciótervet. Mindenhol van kamerarendszer, de az egyetlen dolgot néz, hogy behajt-e valaki valahová, és lehet-e büntetni. Nem ez a fontos. Egy ezzel foglalkozó projektet ki kell dolgozni. Nem lehetünk hatodikak, nem kéne.

Az is fontos, hogy elszámoljanak a képviselők. Két évvel ezelőtt átadtak egy olyan uszodát, ami nem alkalmas arra, hogy az idősek használják, mert nincs fürdőrésze. Egy idős ember nem fog a versenyúszókkal úszni. Átgondolatlan volt, nem kérdezték meg az embereket, nem volt társadalmi vita. Két év után teljesen szétverik és újraépítik?  Én a rendszert tartom rossznak, ami itt működik több mint 20 éve.

 

Prágai Ilona:

Azt tapasztaltam, hogy a lakosok nagyon haragszanak a képviselőkre. A négy év alatt nem igazán látták őket, és nem kérdezték meg tőlük, hogy mi a problémájuk. Nincs akinek elmondják. Nem azért választották őket, hogy csak egy karácsonyi képeslapot kapjanak.

A másik probléma az esővíz elvezetés. Például a Kossuth Lajos utca végén csinálták az utakat, és ott volt egy csatornalefolyó a lakás mellett, amit lebetonoztak. Annyira lebetonozták, hogy befolyik a lakásokba a víz. Nem tudnak kinek szólni. Szóltak már a körzeti képviselőnek is, de nem történt semmi.

Ez mellett a Kőhíd utcában sincs olyan csatorna ami elnyelné a vizet. Lejön a Marosközig a víz, és mivel ott alacsonyan vannak a lakások, ezért befolyik a lakásokba is a víz.

Nagyon sok panasz van arra, hogy ha valakinek tartozása van, akkor a behajtók felkeresik a bankot, és a nyugdíjukból vonják le, vagy gyerekes anyukáknál pedig a családi pótlékéból. Ezáltal az egyetlen bevételi forrásukat veszik el a családoktól. Én ez ellen is szeretnék tenni valamit.

Nagyon sokan számítanak rám. Nagyon megköszönném, ha mindenki elmenne szavazni.

A kis- és a nagyvállalkozók sokan vannak Budaörsön. Nagyon nehezen jutnak induló tőkéhez. Kamatmentes kölcsönre lenne szükség az önkormányzattól, hogy el tudjanak indulni. Ha bejutok akkor megpróbálok nekik segíteni.

 

Jelen Károly:

Én a Kőhegy alján lakom, hét évig szociális munkás voltam a családsegítőben, így ismerem a Kőhegy szegényeit, problémáit. Amikor jönnek a klubdéklutánokra a nyugdíjasok, akkor első kézből értesülők tőlük mindenről.

A csapadékvíz komoly gondot jelent. Van, hogy megállítanak a nyugdíjasok, hogy építési problémájuk van. A szociális oldal fejlesztésére lenne szükség a közbiztonság javítására és az utak felújítására. Ezek mind olyan problémák, amiből ha már egyet megoldanánk az is jó lenne, mert ezek mind nehezen megoldhatóak. Aki azt mondja, hogy ezt mindet meg tudja oldani, az hazudik. Ezeket egyszerre nem lehet megoldani.

A közbeszerzési bizottságban többször találkozom a műszaki ügyosztályvezetővel és konzultálunk. Volt amiben tudtak segíteni.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

 

Simándi Szelim:

Az az igazság, hogy már 4 éve is képviselőjelölt voltam, akkor voltam 22 éves. Azt hiszem, hogy amióta az eszemet tudom, érdekeltek a közügyek. Már az általános iskolában is a diákönkormányzattal foglalkoztam. Amikor Budaörsre költöztünk édesanyámmal és 8 testvéremmel, anyukám kereste meg Wittinghoff Tamást azzal, hogy nincs elég játszótér a városban, ahhoz hogy biztonságosan „ki tudja szolgálni” a gyerekeket. Én akkor 4-5 éves voltam, és már akkor megtapasztaltam, hogy a közösség problémáit milyen feltárni, és változást elérni. Azóta megtisztelő barátságát élvezem a polgármester úrnak.

 

Prágai Ilona:

Azért szeretnék képviselő lenni, mert szeretném megoldani ezeket a problémákat. Szeretnék elmenni az emberekhez, elbeszélgetni velük, hogy mik a problémák, hogy ezeket lejegyezzem, és hogy a képviselő-testület elé tárjam őket. Szeretném a szociális lakás problémáját is megoldani.

A Budapesti úton is nagyon sok probléma van, például az, hogy áthelyezték a postát és így az időseknek nehéz eljutni a postáig, mert messze van.

 

Milyen erősségei vannak, amelyeket ha megválasztják a következő 5 évben a város javára tudna fordítani?

 

Simándi Szelim:

Úgy gondolom, hogy ha hiszek egy ügyben, akkor azt kellő alapossággal tudom véghez vinni, és vállalni azokat a konfliktusokat, amik szükségesek ahhoz, hogy vitatémává váljon, és megoldást találjon erre egy közösség.

 

Kálóczi Imre:

Azon a környéken nőttem fel, amit képviselek. Minden házhoz van kötődésem, gyerekkorom óta. A szívem ezé a körzeté, körmöm szakadtáig fogok harcolni azért, hogy ne rontsa el senki amit már elértünk. Nem szeretnék irodaházakat. Ez egy lakóövezet, és kirándulóhely. Mindig kiszámítható vagyok, nem szoktam olyat ígérni, amit nem tartok be. Kompromisszumra törekszem, kerülöm a konfliktust, ha tudom. Azt gondolom, hogy oldaltól függetlenül sok képviselő nem ilyen, hanem megy a maga feje után.

 

Czinkos Árpád:

Mint mondtam 30 éve dolgozom a postán, és tudjuk, hogy a posta közönségszolgálattal is foglalkozik, így az emberekkel való kapcsolattartás nem probléma. Az emberek irányítása feladatom volt, megtudom találni a közös hangot bárkivel. Azt mondják rólam, hogy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott típus vagyok. A véleményemért kiállok, de hagyom magam észérvekkel meggyőzni egy jobb cél érdekében. Csapatjátékos vagyok. Én külsős bizottsági tag voltam 2002 és 2006 között, illetve most is, 2010-től. Akkor a MIÉP, most a Jobbik színeiben. Egy pártnak sem vagyok a tagja, felkértek négy éve és most is, hogy a Jobbik színeiben induljak. Mert akik ismernek, tudják, hogy amit kértek, megkapták, és a mai napig vállalom a felelősséget minden tettemért. Soha nem azt néztem, hogy ezt most a baloldal nyújtja be, vagy a jobboldal nyújtja be. Én végig azt néztem, hogy a városnak jobb legyen.

 

Müller Richárd:

„Jó vagyok a projektek vezetésében, a közgazdasági kérdésekben, és tudok csapatban dolgozni. Én minden esetben meg szoktam nézni az ellenérdekelt fél elképzeléseit is, és úgy hozok döntést, hogy a többség előnyére váljon.

Nem bírom azt, amikor olyan rossz döntések születnek, ami nem konszenzuson alapul, és nem az itt élők érdekeit szolgálja. Nyolc évvel ezelőtt indultam először, és azért, mert nem tudtam kire szavazni. Én szeretem megoldani a problémákat úgy, hogy mindenkinek jó legyen.”

 

Tisza Zoltán:

Van tapasztalatom és elkötelezetten kiállok a közösségi kollektív tudás mellett. Nem lehet kiegyezni rossz kompromisszumokkal. Most arról szól az egész képviselő-testület, hogy a jogszabályalkotást a saját bizniszeikre használják, és ez nagyon nem szép. Ez kézzelfogható.

Úgy gondolom, hogy én közösségben dolgozom, a közösségnek kell dönteni, vitázni kell. Hajlandó vagyok kompromisszumokat kötni, és megváltoztatni az álláspontomat, ha a többség azt akarja. Én nem megélhetési politikus vagyok. Ha van valamire igény, azt meg kell csinálni.Ma Budaörsön a fiatalok nem találják meg azt a szórakozási kínálatot ami az életkori igényeikből adódik. Budapesten évtizedekig dolgoztam kulturális és szórakoztató funkciók kialakításán a város különféle részein. Mi mindig komoly hatástanulmányok készítésével kezdtük, felmértük a potenciális vásárló erőt, a beruházás költségeit, a biztonsági kérdéseket.

Ennek megfelelően kellene bármit elkezdeni Budaörsön is, és nem előkészítetlen buta ötletekkel előállni, mindenféle hatásvizsgálat nélkül. A biztonsághoz szükség van egy normális közvilágítása, legyen ott a rendőrség. A fiataloknak meg kell csinálni egy helyet, ahol jól érzik magukat. Vitázni kell róla. Hihetetlen hogy 15 képviselő elképesztő kísérleteket folytat az itt lakók rovására..

 

Prágai Ilona:

Én hajlandó vagyok személyes kapcsolatot teremteni, nem úgy mint más képviselők. A lakosok közül nagyon sokan dühösek, és elegük van a képviselőkből, mert csak az aláírásukat akarják, de nem tesznek semmit.

Nem törődnek vele, hogy miből élnek a családok. Ezekre a dolgokra kellene odafigyelni a képviselőknek, nem csak arra menni, hogy megnyerjék a lakosok szavazatát, és utána nem tesznek semmit. Az emberekkel foglalkozni kell, az embereket meg kell hallgatni, én ilyen vagyok.

 

Jelen  Károly:

Az ismertségem, hogy nagyon sok mindenki ismer, és sok mindenkit ismerek. A Bobák Bálint Nyugdíjas Országjáró Klubom nagyon nagy információbőséget ad nekem, mert ami történik Budaörsön azt elmondják nekem, vagy amit én mondok, annak a hírét szétviszik Budaörsön.

Én köznapi dolgokkal szeretek foglalkozni, nem nagy országos dolgokkal, hanem az emberek apró problémáival. Én mindig elérhető vagyok!

 

Mit üzen a választóknak, miért szavazzanak Önre?

 

Simándi Szelim:

Úgy gondolom, hogy bár fiatal vagyok, de az eddig megszerzett szakmai tapasztalom alkalmassá tesz arra, hogy képviseljem a lakókat. A polgármester úrral nagyon jól tudnánk együttműködni, és fontosnak tartom, hogy az a fajta fejlődés, amit ő elért, folytatódhasson. És hiszek abban, hogy egy jó csapat kell a polgármester úr mögé. Nagyon megtisztelő, hogy úgy gondolja, én vagyok az alkalmas arra, hogy ezt a választókerületet képviseljem az ő támogatásával.

Senkit sem szeretnék abba a hitbe ringatni, hogy ha a jobboldal, ugyanúgy ahogy országosan, a városban is titkos megállapodások keretében szeretné eladósítani a várost  (ahogy Oroszországgal tették), akkor én nem fel fogok ez ellen fellépni. Amennyiben vaj van a helyi Fidesz fején és arra készülnek, hogy ugyanolyan eszközökkel vezessék a várost, ahogy az országot vezetik, akkor joggal félhetnek, hogy felemelem a hangom ez ellen.

Amiért én különösen felelősnek érzem magam, az a helyi fiatalok ügye, és a városnak az az imázsa, hogy az innovatív város képe jobban kidomborodjon. Az a célom, hogy a startup-vállalkozások betelepedését aktívan segítse az önkormányzat. És hogy Budaörs az országos gazdasági helyzettől függetlenül tudjon egy újabb gazdasági lendületet venni.

 

Kálóczi Imre:

Mert szeretném képviselni a körzetemben lakókat. Nekem ez a legfontosabb. Az elmúlt két ciklusban azt hiszem bizonyítottam. Hatalmas örömmel tölt el, amikor valamit kitalálunk, és véghez visszük. Nagyon fontosak a fiatalok is. A Fecskeházat át kell adni a következő ciklusban. Ez egy társasház, amelyben a lakásokat fiatal budaörsi házaspároknak adjuk bérbe, piaci alapon. Valószínűleg diplomához kötjük majd, és az önkormányzat a bérleti díj jelentős részét félreteszi, hogy később a fiatalok kedvezményesen meg tudják vásárolni a lakást. Ha mégsem veszik meg, később abból sem adódik gondjuk. Azt a réteget szeretnénk megcélozni, akik dolgoznak, értelmiségiek, családot alapítanának. Így könnyebb a Budaörsön maradás. Ez a ház egyébként az Ibolya utcában van.

 

Czinkos Árpád:

Tisztán, őszintén, önökkel, önökért szeretnék tenni, egy tisztességes kampányban. Azt kérem a választóktól, hogy akkor szavazzanak rám, ha segíteni fognak. Nem én akarom megoldani a problémáikat, hanem ők találják azt meg, hogy miben tudok segíteni, és közösen oldjuk meg együtt! A legfontosabb, győzzön a jobbik!

 

Müller Richárd:

„Függetlenként én nem vagyok befolyásolható, nem kellett megalkudnom senkivel, hogy itt lehessek. A döntéseknél nincsen semmilyen kötelezettségem semmilyen szervezetnek. Nem a saját érdekeimet nézem, hanem a közösség érdekeit. A többség magát akarja előtérbe helyezni, de én nem.

Budaörsön minden körzetben indul független képviselőjelölt. A többi választókörzet függetlenjeivel felvettük a kapcsolatot, hogy támogassuk egymást. Ezt a közösséget elneveztük a „Független Képviselőket Budaörsért” csoportnak.”

 

Tisza Zoltán:

Először is menjenek el szavazni! Mindenki, és vegyék a fáradságot, hogy megismerjék a jelölteket. Tudatosan építem fel az életem, és szeretnék egy gyönyörű helyen egy szép, értékes dolgot létrehozni. Legyenek tudatosak és igen is követeljék meg a beleszólás jogát a közügyekbe, mert csak így valósulhat meg a közös álmunk egy élhető gyönyörű Budaörs.

 

Prágai Ilona:

Azért szavazzanak rám, hogy ezeket a problémákat meg tudjuk oldani. Ha úgy gondolják és bíznak bennem, akkor szavazzanak rám.

 

Jelen Károly:

Mert sokan ismernek és tudják, hogy ki vagyok. Én egy állandóan elérhető képviselő lennék. Engem mindig megtalálhatnak, akár reggel 7-től éjszaka 11-ig.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.