2. vk – CZINKOS ÁRPÁD: „Semmiképpen nem azt tenném, amit a jelenlegi képviselők!”

(Budaörs, 2014. szeptember 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

 

CZINKOS ÁRPÁD„Ha megnyerném a helyi képviselő választást, semmiképpen nem azt tenném, amit a jelenlegi képviselők”

Jobbik Magyarországért Mozgalom

2. választókörzet

 

Kérem írja körbe a kettes választókörzetet, ahol képviselőjelöltként indul?

Véleményem szerint ez Budaörs szíve. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a körzetben indulhatok, mert mind történelmi, mind vallási, mind építészeti szempontból nézzük,  a Kőhegy és környéke mindig is Budaörs központja volt. A körzethez tartozik még a Farkasréti utca egy része, az Esze Tamás utca és a Kossuth utca páros oldala a Kárpát utcáig.

2_korzet

2. választókörzet

 

Ön szerint megnyerheti a választást a körzetében?

Ha nem tartanám magam képesnek a győzelemre – úgy ahogy feltételezem a többi képviselőjelölt-társam is –, akkor nem indultam volna. Ahhoz, hogy nyerni tudjak, kell a választók bizalma, amit remélem sikerül elnyerni.

Mi nem azért kezdtünk el politizálni, mert az olyan jó, hanem mert nagy űrt láttunk, azt akarjuk betölteni. Ilyen például a hagyományőrzés: legyünk arra büszkék, hogy magyarok vagyunk! Ez mindentől független. Életemben nem jutott eszembe, hogy politikával foglakozzak, ennek ellenére 1988 óta ezzel foglalkozom. Jó, mert nagyobb ereje van az embernek hallatni a hangját, és tenni azért, amiben hisz.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Miért pont ezen a területen indul képviselőjelöltként?

1994 óta élek Budaörsön és 20 éve dolgozom itt. Postavezetőként dolgoztam az 1-es postán, és úgy érzem, hogy nem csak ezt a körzetet, hanem – mivel előnyöm van a munkám miatt – az egész várost ismerem. Tehát a 20 évnek köszönhetően nincs olyan utca, amit nem jártam volna végig. Ez egy nagyon jó kis körzet. Itt a hagyományok élőek még most is, annak ellenére, hogy vannak gondok.

 

Milyen főbb problémák vannak ezen a területen, amelyeket véleménye szerint a következő 5  évben meg kellene oldani?

Az első probléma, amit meg kellene oldani az a parkolás. Ezt úgy lehetne, hogy a budaörsiek kapnak egy kártyát, és ők ott parkolhatnak, ahol akarnak, a nem budaörsiek pedig fizetnek a parkolásért! A közbiztonság helyzetével is foglalkozni kell mihamarabb, ahogyan a betelepülők helyzetével is.  A jövő évi költségvetésből sokkal több pénzt kell juttatni a polgárőröknek. Nagyon komoly összeg szükséges az újabb térfigyelő kamerák beszerzésére is.

A mostani ciklusban beterjesztésre került egy olyan javaslat, hogy értéktárat csináljanak, amit nem szavazott meg a testület. Az értéktár az építészeti emlékek, kulturális emlékek tárháza, tehát ami értéket képvisel a városban. Ez kerüljön egy nyilvántartásba, ezt szeretnénk. Mert ebből a szempontból a Kőhegy és környéke hihetetlenül kiemelkedő.  Olyan rossz érzés, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodó települések megóvtak például pincesorokat, eredeti állapotukban felújították, Budaörs nem. Sajnos itt a Kőhegyen erre már nincsen lehetőség.  Ezért lenne nagyon fontos, hogy ami még az eredeti állapotában van, azt próbáljuk megóvni. Természetesen úgy, hogy bevonjuk a tulajdonost is, valamilyen olyan támogatási rendszer kidolgozásával, hogy az értékeink megmaradjanak. Nem beszélve a vallásról, a kápolnáról, mint katolikus zarándokhelyről, tehát itt vannak építészeti és vallási emlékek, és természeti szépségek is egy helyen.

 

Mit tenne, ha megnyerné a választást?

Semmiképpen nem azt, amit a jelenlegi képviselők. A legfontosabb a komoly és sűrű jelenlét a választókerületben, érintkezés az emberekkel, az ott működő civil szervezetekkel, tehát az ott élőkkel való folyamatos kapcsolattartás, beszélgetés. Azt gondolom, hogy a jelöltek azért indulnak, mert tényleg jobbítani szeretnék a szűkebb illetve a tágabb környezetüket. Ahhoz, hogy egy város működjön, az kell, hogy együtt tegyünk érte. Az viszont nem jó, hogy négy év eltelik, és kiderül, hogy valaki nem csinált semmit a körzetében, akkor csináljunk egy járdafelújítást. Jó, megszavazzuk. Akkor a másik oldal azt mondja, hogy az ő körzetében pedig legyen egy útfelújítás. Én azt gondolom, hogy a város egészét kell nézni. Nagyon oda kellene arra figyelni, hogy ne csak látványberuházások legyenek. Itt a Kőhegyen például a csapadékvíz elvezetés nagyon nagy gond. Az egyéni képviselők feladata szerintem az kéne, hogy legyen, hogy a körzetükben is dolgozzanak, de azt is figyeljék, hogy a város mit kíván.

 

Ön szerint a jelenlegi helyzet változna, ha más lenne a polgármesterünk?

Szerintem igen. A Jobbik nem indított polgármestert, azért hogy Wittinghoff Tamást le tudjuk váltani. Teljesen külön indulunk a Fidesztől, de úgy érezzük, hogy 25 év után egy kis frissítésre szorul a város.

Annak, hogy valaki több mint 20 éve polgármester, vannak hátrányai is. Ilyen például az automatizmus. Ugyanazok az emberek, ugyanazokat a feladatokat csinálják 20 éve, és az sem biztos, hogy jól.

 

Ön szerint melyik polgármesterjelölt lenne ideális Budaörs számára, és miért?

Mi a jobboldali jelöltet, Török Istvánt támogatjuk. Mivel nem tetszelgünk független színekben, kimondjuk: mi csak nemzeti érzelmű polgármestert tudunk elfogadni.

Szerintem ő egy kicsit nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb is. A politikai elit most a Fidesz, ez nekünk sem tetszik, országosan nagy ellenfelek vagyunk, de sajnos azok a városok, amelyekben nem ők vannak többségben, nem élvezik annyira a kormány támogatását, és nekünk a város érdekeit kell most szem előtt tartanunk, mivel helyi képviselőkről döntünk.

 

Milyen erősségekkel rendelkezik, amely a következő 5 évben Budaörs hasznára válhat?

Mint mondtam 30 éve dolgozom a postán, és tudjuk, hogy a posta közönségszolgálattal is foglalkozik, így az emberekkel való kapcsolattartás nem probléma. Az emberek irányítása feladatom volt, megtudom találni a közös hangot bárkivel. Azt mondják rólam, hogy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott típus vagyok. A véleményemért kiállok, de hagyom magam észérvekkel meggyőzni egy jobb cél érdekében. Csapatjátékos vagyok. Én külsős bizottsági tag voltam 2002 és 2006 között, illetve most is, 2010-től. Akkor a MIÉP, most a Jobbik színeiben. Egy pártnak sem vagyok a tagja, felkértek négy éve és most is, hogy a Jobbik színeiben induljak. Mert akik ismernek, tudják, hogy amit kértek, megkapták, és a mai napig vállalom a felelősséget minden tettemért. Soha nem azt néztem, hogy ezt most a baloldal nyújtja be, vagy a jobboldal nyújtja be. Én végig azt néztem, hogy a városnak jobb legyen.

 

Mit üzenne a választópolgároknak, miért szavazzanak Önre?

Tisztán, őszintén, önökkel, önökért szeretnék tenni, egy tisztességes kampányban. Azt kérem a választóktól, hogy akkor szavazzanak rám, ha segíteni fognak. Nem én akarom megoldani a problémáikat, hanem ők találják azt meg, hogy miben tudok segíteni, és közösen oldjuk meg együtt! A legfontosabb, győzzön a jobbik!

 

 

 (Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.