A budaörsi 1-es választókörzet jelöltjei – Önkormányzati választás 2014

(Budaörs, 2014. október 07. – Budaörsi Infó) A 2014. október 12-ei önkormányzati választások közeledtével összefoglaltuk, hogy a budaörsi 10 választókörzet képviselőjelöltjei miként nyilatkoztak a Budaörsi Infónak bemutatkozó interjúsorozatunk alkalmaból. Az 1-es választókörzet jelöltjei: dr. Bakó Krisztina (BFE), Löfler Dávid (Fidesz-KDNP), Császárné Kollár Tímea (Jobbik), Ipacs Zsolt (Független), Kalmár Melinda (nem adott interjút). Reméljük, hogy sikerül megkönnyítenünk választási döntésüket.

 

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

1. választókörzet

 

bako_kriszinta_portalra

dr. BAKÓ KRISZTINA (Budaörs Fejlődéséért Egyesület):

„Én háromdimenziós képviselő vagyok és nem papír alapú”

 

 

lofler_david_portalra

Löfler Dávid (Fidesz-KDNP):

„A fiatalok számára szeretném jobbá tenni Budaörsöt”

 

 

csaszarne_kollar_timea_portalra

Császárné Kollár Tímea (Jobbik Magyarországért Mozgalom):

„Csak a helyi igényeket kell figyelembe vennem”

 

 

ipacs_zsolt_portalra

Ipacs Zsolt (Független képviselőjelölt):

„Azt szeretném, hogy ésszerű beruházások valósuljanak meg”

 

 

Hol helyezkedik el az Ön választókörzete?

 

dr. Bakó Krisztina:

A FIDESZ a választási törvények kapcsán előírta minden városnak, településnek, hogy különböző szempontok alapján áttekintse a körzethatárokat. Jelen pillanatban az 1. választókörzet úgy néz ki, hogy nyugaton a Szüret utca határolja, egészen a természetvédelmi terület határáig. Végig a Fő úton, ez a déli határa, a Kisfaludy utcán fel egészen az erdőig.

Tehát egy olyan körzetről beszélünk, melynek településszerkezet szempontjából 3 különböző része van. Erdő, ahol csak néhány választó lakik, ez egy természetvédelmi terület ami egészen más típusú településrész mint a többi.

Az ellenkező véglet a Szabadság út és környéke, ami az Ófalu része tulajdonképpen, és van a középső rész, aminek a legnagyobb része  agglomerációs, kitelepülős, nagy családi házas, lakóparkos rész.

 

Császárné Kollár Tímea:

Az én körzetem nyugati része a Csiki dűlőn a Szüret utcáig ér, északon a Felsőszállás és Alsószállás, délen a Szabadság út, az óváros felé a Kisfaludy utca, Máriavölgy utca, Kőhalom utca határolja, sőt afölött is tart még, a Zúzmara és a Zengő utcáknál egészen összeér a 3-as körzettel, a 2-es felett. Ez a második legnagyobb körzet.

 

Löfler Dávid:

A Kisfaludy utcától a Szüret utcáig, de fölfelé hosszan tart és egy elég nagy övezet, és a Fő út határolja.

 

 

Milyen problémák várnak ezen a területen megoldásra? A 3 különböző rész 3 különböző problémát jelent?

 

dr. Bakó Krisztina:

Nekünk, budaörsieknek nagy szerencsében van részünk, mert 24 éve ugyanaz a polgármesterünk: Wittinghoff Tamás, akinek hatékony működése eredményeképpen bármilyen típusú, színű kormány volt hatalmon, Budaörs mindig képes volt arra, hogy saját forrásaira támaszkodva, fejlesszen, javítson a település állapotán.

Olyan problémák vannak, melyek mindig újratermelődnek, ez pl. abból adódik, hogy elég nagy szintkülönbségek vannak: itt akárhányszor csinálják meg a vízelvezetést, mivel a víznek az a természete, hogy a gravitáció lefele húzza, rendszeresen visszatérő probléma lesz.

Nagyon szép eredményeket ér el az önkormányzat minden ciklusban a közművesítéssel. Gyermekkoromban itt nem volt sem út sem csatorna, a közkútról vittük fel a vizet a hegyre. Ehhez képest az elmúlt 20 évben óriási változások mentek végbe.

Az elsődleges cél az, hogy bárki, aki ebben a választókörzetben képviselőként tevékenykedni fog, megőrizze és megtartsa azokat az eredményeket, amiket eddig elértek.

Ezzel együtt, természetesen, mindig van mit csinálni, például új játszóteret alakítottak ki az elmúlt évben. Ezek olyan életminőség-javító intézkedések melyeket folytatni kell.

A Hegyalja utca rendezése több cikluson keresztül húzódott, s bár még nincs befejezve, de a Hegyalja utca le van burkolva és a közművesítés is megtörtént, mert nagyon sokan költöztek fel oda az elmúlt években. Hétvégi telkes üdülőkörzet volt, de a betelepülés eljutott odáig, hogy felkúszik a város a hegyre. A beköltözésnek és a népességnövekedésnek vannak olyan infrastrukturális igényeket generáló hatásai, melyeknek meg kell felelni és ezek a feladatok nem fogynak el.

 

Löfler Dávid:

Elég sok felújítás van még hátra, például a Kisfaludy utcát kell felújítani. Én fontosnak tartom a buszközlekedés megoldását is a magasabban fekvő részekhez. Azokat a területek teljesen kihagyja a busz, és az ott élők is megérdemelnék ezt.

 

Császárné Kollár Tímea:

Sokrétű, nagy a kerület, úgyhogy különböző részeken más-más probléma van. Az egyből látható, hogy elég sok közintézmény esik a választókerület területére. Óvoda, gimnázium, bírósági épület, az önkormányzat épülete, tehát a Polgármesteri Hivatal. Ebből adódnak az óriási parkolási gondok. Botrányos a jelenlegi helyzet.

Úgy gondolom, hogy túlságosan nagyra szabott a hivatal épülete, teljesen felesleges terekkel megtervezett látványberuházás volt úgy, hogy nem mérték fel a valós parkolási igényt. Ennek egyik hátránya, hogy az ott élők már sokszor a saját házuk előtt sem tudnak parkolni, gyakorlatilag egész nap a polgármesteri hivatal kuncsaftjai, az oda érkezők foglalják el a helyeket, valamint az itt dolgozók. Ez hatalmas probléma, ezt meg kell oldani. Ugyanúgy gond a parkolás a bíróság környékén is, valamint a Vackor Óvodánál egyirányúsítani kell az Uzsoki utcát.

A körzet egyik része egy régi budaörsi terület, kicsi utcákkal, ófalusi jellegű beépítéssel, aztán észak felé nézve egy mezőgazdasági kertes övezet található, ahol szintén másfajta problémák vannak. Az Alsószállás Fejlődéséért Egyesület is ott működik, és szeretnének – amivel teljesen egyetértek – kontrollált építkezéseket, egyeztetések alapján létrejövő fejlesztési tervet a városrészre, egyszóval úgy szeretnének fejlődni, hogy a terület a jellegét megtarthassa. Sajnos, ahol nincs lefektetve, hogy hol lesz utcabővítés, hol milyen közműfejlesztés lesz a jövőben, ott a később rendezésnek gátja lesz a rossz helyen felépített garázs, a túl nagy építmények. Lényeges, hogy hol lesz majd bicikliút, hol lesz gyalogos ösvény stb., – mert az is szükséges, hiszen ez a környék turistaövezet is –, hol lesz pihenőhely. Kényszermegoldások sora alakult ki az évek során. Előre kell tervezni, szabályozni tehát, vannak is már erre jelek. Például az egyik kis utcában van egy telek, amit megvett az önkormányzat. Ott egy közparkot szeretnének csinálni, ezt magam is támogatom.

A Koszorú utcában szükség van mindenhol megfelelő útminőségre, szilárd útburkolatra, itt nyilván egyeztetésre van még szükség a tulajdonosokkal, valamint a Kisfaludy utca és a Kálvária utca esetében lezajlottak már az egyeztetések, megvannak a tervek, de valamiért a közbeszerzés még nem lett kiírva, ezt szeretném képviselőként megsürgetni.

A Budapesti úttól északra, a Gimnáziumtól nyugat felé eső részen, több telek van egymás mellett, amit a Lidl megvásárolt. Egyáltalán nem érdekelnek azok a kifogások, hogy milyen alapon tilthattuk volna meg a Lidlnek, hogy azokat megvásárolja. Természetesen megtiltatni nem lehetett, hogy megvegyék. De megvehette volna az Önkormányzat is egyiket-másikat, jelezve, hogy nem szeretnénk áruházat oda, de ez nem történt meg. Ezek nagyon frekventált területek. Egy valamennyire magára adó önkormányzatnak gondolnia kellett volna arra, hogy milyen következményekkel járhat, ha egy multicég sorra veszi meg az ingatlanokat egymás mellett. Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy 2009-ben Wittinghoff Tamás önmaga is azt mondta, hogy nem lehet ezt megtiltani, nincs azzal semmi baj, ha különböző szolgáltatások települnek egy ekkora város főutcájára. Ő tehát nagyon nagy problémát nem lát. Én viszont látok problémát, nem is kicsit. Ugyanis ez egy kisváros, régen is az volt, és azt szeretnénk, hogy az is maradjon, és a környék lakóit arról nem kérdezték meg – csak utólag – hogy ők mit szeretnének. A városvezetés egyetértésével a történelem úgy hozta, hogy vannak bevásárló övezetek a külső területeken, van több – könnyen elérhető – városrész tele bevásárlóközpontokkal. Semmi szükség továbbiakra, főként nem kertvárosi lakóövezetben.

Képviselői választásomkor – és most szeretném megköszönni azt, hogy négy évvel ezelőtt is támogattak a szavazataikkal – első előterjesztésem az volt, hogy a Domb utcában – ahol a lakópark miatt rengeteg kisgyerekes jár babakocsival, jönnek biciklivel-rollerrel –, létesüljön járda azon a bizonyos szakaszon, ahol nincs. A Domb utca egy gyűjtőút, most olyan homokóra jellegű, a fönti és a lenti szakaszon közepesen széles, de van egy szűk keresztmetszet, ahol nagyon keskeny és még járda sincs, ami fokozottan balesetveszélyes. Ez a mai napig még mindig nem készült el, hiába van elfogadott előterjesztés róla, eltelt 4 év és még mindig nincsen járda. Ha megválasztanak, akkor én magam utána fogok ennek járni, mert nem hiszem el, hogy ezt nem lehet megoldani.

 

 Ipacs Zsolt:

Azt szeretném, hogy ésszerű beruházások valósuljanak meg, a területünkön ne legyen elhanyagolva semmi. Az 1-es körzet egy kicsit komplikáltabb, mert nagy területen fekszik. A körzet feladatai elsősorban a csapadékvíz elvezetés, közbiztonság, betörések, parkok és közterületek rongálása, közutak minősége. Sok helyen születtek tervek is, de én azt gondolom, hogy aki azt elkészítette, nem volt kint a helyszínen sem. A tervek nem igazodnak a lakók elképzeléseihez. Én azt szeretném, hogy jó gazda módján felügyelhessem, mi történik és a tervek úgy legyenek kivitelezve, ahogy kell. A közbiztonsággal is kiemelkedően kell foglalkozni.

Ha azt megnézzük, hogy 14 milliárd forint a költségvetése a városnak, ez egy olyan szám, amit nagyon sok ember nem tud elképzelni. Én sem, mert nagy pénz. Szerintem sokkal ésszerűbben be lehetne osztani. De nem szeretnék áskálódni, inkább konstruktív javaslatokkal szeretnék a város közéletében benne lenni, nem mocskolódással.

 

Miért pont az egyes választókörzetben indul?

 

dr. Bakó Krisztina:

Az 1. választókörzetben lakom. Az önkormányzati választáskor egy jelölt számára alapvetően fontos szempont, hogy olyan helyen induljon, ahol pontosan ismeri a lakókat, ahol ismeri a hely adottságait, ahol őt is ismerik, ahol valóban képviselni tudja azokat az embereket akikért dolgozni fog.

Egy település önkormányzatában dolgozni nagyban különbözik egy országgyűlési képviselő munkájától, vagy egy megyei közgyűlés munkájától, itt nagyon sokat számít a bizalom. Az, hogy a helyben lakók mennyit fordulnak a képviselőhöz, mert a képviselő a választópolgárok érdekeit van hivatva reprezentálni, és képviselni a testületen belül.

Az elmúlt 2,5–3 évet politizálással töltöttem, országos politikával foglalkoztam, nem azért mert a számos tevékenységem között azt láttam, hogy na ez még nem volt – ez egy gyermekkori motiváció révén alakult így. Gyermekkorom óta hiszek abban, hogy az emberek tulajdonképpen jót akarnak önmaguknak, meg egymásnak is, de nagyon sokszor nem hallják meg a másikat. Bennem az dolgozik a legerősebben, hogy ebben segítsek. Ez nem egy hirtelen ötlettől vezérelt dolog, hanem ennek hosszú előzményei vannak.

Löfler Dávid:

Szabó Károlynak, aki az elmúlt években volt képviselő az 1. számú választókörzetben már az előző években is sokat segítettem. Én nem ebben a körzetben lakom. Szerintem jobban tudom képviselni a lakók érdekeit így, mert nem lehet rám fogni, hogy a saját érdekeimet akarom ezzel előtérbe helyezni. Születésem óta Budaörsön lakom, így eléggé ismerem a várost, tehát semmi hátrányt nem jelent, hogy nem a választókörzetemben élek.

 

Ön szerint van arra esély, hogy ebben a körzetben megnyerje a választást?

 

dr. Bakó Krisztina:

Bízom benne, hogy az a felállás, ami most létrejött a Budaörs Fejlődéséért Egyesület égisze alatt, lehetővé teszi, hogy ezt a versenyt megnyerhessük. Ennek számos előnye is lenne, többek között az, hogy egy önkormányzat működését a választópolgárok nagy része nem ismeri: hogy hogyan zajlanak a folyamatok, hogyan születnek a döntések. Egészen közelről én sem tudtam 2 évvel ezelőttig, mert 2 éven keresztül a XI. kerületi Önkormányzat Jogi bizottságában dolgoztam, és ott láttam bele az apró részletekbe, hogy ez hogy is működik.

Egy képviselő-testületen belül a döntéseket konszenzussal kell meghozni. Vannak viták, amikben végül valami eredményre kell jutni. Testület függő, hogy ezek a viták hogyan zajlanak. Mindig a város érdekében állunk össze. Mindig el tudunk érni egy olyan létszámot, ami lehetővé teszi a döntések meghozatalát. Egy testületben lévő akár legérzékenyebb többség is lehetővé teszi azt, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok.

Az utóbbi 1-2 évben a budaörsi testületen belül is viszonylag konszolidálódott a helyzet, annak ellenére is, hogy az előző ciklusban a testületben jobboldali többség uralkodott és a polgármester sokszor került szembe a jobboldallal bizonyos döntések esetében. A kompromisszumkészség és a város érdeke ezeket felül tudja írni.

 

Császárné Kollár Tímea:

Természetesen igen, magam is a körzetben élek, hosszú évek óta. Nyilvánvalóan előnyt élvezek, hiszen ismerem a helyi embereket. Van olyan jelölt, aki itt lakik ugyan, viszont a helyi politikában nem vett részt eddig, csak az országosban, olyan is, aki nem is itt lakik. Így azt gondolom, minden lehetőség adott arra, hogy nyerjek. Képviselőként dolgozom az Önkormányzatban már négy éve Budaörsön, ahová a Jobbik listájáról jutottam be, de szeretném a terület képviselőjeként is folytatni a munkát a testületben.

 

Ipacs Zsolt:

Helyi politikusok mondták, hogy komoly esélyem lehetne, ha indulnék a választásokon. Emellett lokálpatrióta vagyok és sokak tiszteletét kiérdemeltem a környéken. Számtalanszor megkeresnek különböző problémákkal, amiket igyekszem megoldani. Számíthat rám a környezetem.

 

Milyen erősségekkel rendelkezik a versenytársaival szemben, amelyek a következő 5 évben Budaörs hasznára válhatnak?

 

dr. Bakó Kriszitna:

A Jobbik éppen arról híres, hogy akadályoz, hogy harcol, nem jellemző a politikájára a kompromisszum, a konszenzusra törekvés. Nagyon kemény elveket vall bizonyos kérdésekben, amikben semmilyen körülmények között nem akar engedni. Én éppen ellenkezőleg, olyan személyiség vagyok, illetve olyan hátterű, aki nagyon sok helyzetben, az üzleti és a politikai életben is, a párbeszédben hiszek, a közös megoldás híve vagyok. Végsőkig elmenni, a megoldást együtt megkeresni.

Löfler Dávid:

Fiatal vagyok, itt dolgozom Budaörsön a Lakótelepi Információs Szolgálati Irodában, mint szervező. Informatikából OKJ-s végzettséget szereztem. Ezt a tapasztalatot fel tudom használni. Ismerek nagyon sok mindenkit, itt vagyok helyi szinten, elérhető vagyok. Folyamatosan a rendelkezésre állok, a telefonszámom minden lakónak elérhető lesz. 

 

Császárné Kollár Tímea:

Legnagyobb erősségemnek azt tartom, hogy amit el kell végeznem, amit elvállaltam, azért minden erőmmel dolgozok. Bizonyára azt sokan tudják, hogy én a Jobbik Magyarországért mozgalom Pest megyei elnöke is vagyok, ilyen módon a helyi munka tekintetében senkivel nem kell egyeztetnem ahhoz, hogy a város érdekeit képviseljem, viccesen szólva magam vagyok magam fölött. A Jobbik hisz az önkormányzatiságban, nincs arra szükség, hogy bármilyen politikai irányvonalnak kelljen megfelelnem fölfelé, és nem is vagyunk 3-4 pártból és egyesületből összetrombitált csoport, ahol össze kell egyeztetni egymással mindent. Nincsen kormányzati nyomás sem rajtunk. Nincs olyan árok közöttünk, amit be kéne temetnünk, ami akadályozná a munkát, sem a jelöltjeink között, sem felfelé. Így teljesen együtt tudunk gondolkodni és együtt dolgozni jelölttársaimmal, a közös ideológia mentén, közös akarattal, a városért.  

 

Ipacs Zsolt:

Bizonyos dolgokkal nem értek egyet, azt gondolom, lehetne optimálisabban csinálni, akár az 1-es körzetben akár Budaörsön.

Ezek főként kivitelezési dolgok, koncepció hiány. Azt gondolom, ezekben a dolgokban erős vagyok. Remélem, hogy a kreativitásommal, ötleteimmel is fejleszthetem a várost, mert rengeteg jó ötletem van. Nagyon örülnék, ha minél több ember megízlelné Budaörs igazi hangulatát. Nem csak fáradtan hazamennek, hanem élveznék is a várost, beszélgetnének, közelednének egymáshoz.

 

Mi az ami önnek a legfontosabb? Mit tart szívügyének?

dr. Bakó Krisztina:

Két fontos terület is van, ami nagyon közel ál hozzám. Az egyik a környezetvédelem, a környezetvédelmi beruházások, a minél nagyobb kiszélesítése a fenntartható energiaforrások felhasználásának, például közintézmények napelemmel történő ellátása.

Ezt a technológiát már alkalmazzák Budaörsön, de pénzbe kerül, ami Budaörs esetében szerencsére nem egy kizáró tényező. A nagyobb nehézséget az okozza, hogy ezeknek a projekteknek a megvalósításához a szabályozást változtatni kellett és kell. A törvények itt ugyanazok, mint másutt. Nem lehet egyik napról a másikra átállni, másrészt a polgárokat is meg kell nyerni, hogy erre is odafigyeljenek. Én ezt nagyon komolyan veszem. A mi házunk például bioépítőanyagokból épült. Mi jórészt újrahasznosított anyagokat használtunk fel.

Nagyon örülök annak, hogy a természettudatos magatartásra van nyitottság Budaörsön. A szelektív hulladékgyűjtés is kb. 16 éve működik, amikor a fővárosban még nyoma sem volt. Szívügyem a zöld területek megőrzése. Ez kihat az egészségügyre, gazdasági tényezőkre.

A másik szívügyem a nők közéleti, illetve politikai szerepvállalása. Arányában jóval kevesebb nő vállal szerepet a közéletben, ennek megvannak a maga okai. Nagyon sokrétű a helyzet. Ugyanazt gondolom erről is, mint a politizálásról, hogy el kell kezdeni, hogy szokják az emberek. Nagyon sok oka van annak, hogy kevés nő van a politikában és a közéletben. Magyarországon ma a politika azt tükrözi, hogy a paternalista hozzáállás a jellemző. Egyébként korábban világszinten is így volt. Mostanában alakul át, amikor 1-2 generáció számára már természetes, hogy jóval több a nő mint korábban, bár még mindig nem éri el a társadalmi számarányokat. Magyarországon és külföldön is a politikus szó tartalmához férfit társítanak.

 

Löfler Dávid:

A városon belül szeretném bevonni a fiatalokat. Fejleszteném a szórakozási lehetőségeket, például romkocsmával, koncertekkel, minőségi programokkal, amik miatt itt maradnának, és nem járnának be Budapestre. Úgy gondolom, neves fellépőkkel megoldható lenne. Ezen kívül a közéletbe is szeretném bevonni a fiatalokat. Szeretném, hogy legyen beleszólásuk a budaörsi életbe. Akár diákönkormányzatokkal együttműködve is.

 

Mit üzen a helyi lakosoknak, miért szavazzanak Önre?

dr. Bakó Krisztina:

Azért mert én háromdimenziós képviselő vagyok és nem papír alapú. Az előző képviselőnek, aki FIDESZES képviselő volt ebben a választó kerületben, én most ismertem meg a nevét, azt sem tudtam kicsoda soha nem láttam. Az önkormányzati képviselő nem országgyűlési képviselő, megtalálható kell legyen, ott kell lennie, ha a választói keresik. Ez egy olyan szerep, ami jelenlétet kíván. Én oda tudok figyelni az emberekre. Lehet hozzám szólni. Nekem az tényleg öröm, ha tudok segíteni az embereknek. Az egyházakkal kapcsolatban egyetlen problémám, hogy bizonyos szempontból kirekesztő módon működnek. A Vöröskereszt nekem azért sokkal szimpatikusabb, mert nem tesz különbséget ember és ember között aszerint, hogy ki milyen vallású.

A választókerületembe a korábbi jelöltségem idején beletartozott Ócsa. Ott található a devizahiteles lakópark, amivel nagyon sok gond van, volt és lesz. Egyik ilyen gond a közlekedés. Jelöltségem idején szereztem nekik egy csomó biciklit, hogy tudjanak közlekedni.

A nők sokszor jobban helyt tudnak állni némely területeken, mint a férfiak. A lényeg a magunkba való hit.

 

Löfler Dávid:

Mert fiatal, rugalmas, elérhető vagyok. A fiatalok számára szeretném jobbá tenni Budaörsöt mint Budapestet. De ugyanúgy az időseket is szeretném bevonni. El tudok képzelni egy mozit is itt Budaörsön. Erre szerintem van igény.

Szeretnék a Városháza környékén parkolót kialakítani, pontosabban bővíteni. Mert rendszeresen tele van a Városháza parkolója, főleg a hivatali ügyintézés miatt. Szeretnék kukákat elhelyezni a környéken, minél többet a kirándulók miatt. A kutyasétáltatókra gondolva, olyan szemetest is szeretnék, ami a kutyásoknak jó.

Részt vettem már a város költségvetésének tervezésében, hiszen tagja vagyon a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságnak, ez a tapasztalat azt hiszem előny lehet olyannal szemben, aki még nem csinálta ezt.

 

Császárné Kollár Tímea:

Azok a választók, akik elégedettek voltak a munkámmal az elmúlt 4 év során, azoknak ígérem, folytatom, amit elkezdtem. Mi bizony nem mondjuk, hogy függetlenek vagyunk, mert nem vagyunk azok, de városszeretők igen. Ha bizalmat adnak a tisztelt választók, és annyian adnak bizalmat nekem, hogy nem egy listán bejutott képviselő leszek a Jobbik színeiben, hanem egy önálló választókerületet képviselhetek, jelesül az 1-est, akkor megadják nekem azt a lehetőséget, hogy koncentráltan is tudjam az érdekeiket képviselni, nem csak általánosságban, városi szinten.

 

Ipacs Zsolt:

„Én nem szeretnék senkit befolyásolni, mindenkinek tiszteletben tartom a politikai és vallási nézeteit és ebből fakadó döntését. Én személy szerint nem hiszek a jobb és bal oldal ellentétében, ezt inkább csak a választópolgárok egymásnak uszításának tartom. Semmilyen párthoz nem adtam a nevem soha. Egyének vannak, Mi. A jó döntés az, hogy leülünk és mindenkinek a szempontjai – persze elfogadható kompromisszumokkal – benne vannak, és azt visszük véghez.”

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.