1. vk – CSÁSZÁRNÉ KOLLÁR TÍMEA: „Csak a helyi igényeket kell figyelembe vennem”

(Budaörs, 2014. szeptember 19. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

 

 Császárné Kollár Tímea: „Csak a helyi igényeket kell figyelembe vennem”

Jobbik Magyarországért Mozgalom

1. választókörzet

 

Hol helyezkedik el a választókörzete?

Az én körzetem nyugati része a Csiki dűlőn a Szüret utcáig ér, északon a Felsőszállás és Alsószállás, délen a Szabadság út, az óváros felé a Kisfaludy utca, Máriavölgy utca, Kőhalom utca határolja, sőt afölött is tart még, a Zúzmara és a Zengő utcáknál egészen összeér a 3-as körzettel, a 2-es felett. Ez a második legnagyobb körzet.

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Mit gondol képes lesz nyerni ebben a körzetben a többi képviselőjelölttel szemben?

Természetesen igen, magam is a körzetben élek, hosszú évek óta. Nyilvánvalóan előnyt élvezek, hiszen ismerem a helyi embereket. Van olyan jelölt, aki itt lakik ugyan, viszont a helyi politikában nem vett részt eddig, csak az országosban, olyan is, aki nem is itt lakik. Így azt gondolom, minden lehetőség adott arra, hogy nyerjek. Képviselőként dolgozom az Önkormányzatban már négy éve Budaörsön, ahová a Jobbik listájáról jutottam be, de szeretném a terület képviselőjeként is folytatni a munkát a testületben.

 

Milyen feladatok, problémák vannak a körzetben, amelyek megoldásra várnak?

Sokrétű, nagy a kerület, úgyhogy különböző részeken más-más probléma van. Az egyből látható, hogy elég sok közintézmény esik a választókerület területére. Óvoda, gimnázium, bírósági épület, az önkormányzat épülete, tehát a Polgármesteri Hivatal. Ebből adódnak az óriási parkolási gondok. Botrányos a jelenlegi helyzet.

Úgy gondolom, hogy túlságosan nagyra szabott a hivatal épülete, teljesen felesleges terekkel megtervezett látványberuházás volt úgy, hogy nem mérték fel a valós parkolási igényt. Ennek egyik hátránya, hogy az ott élők már sokszor a saját házuk előtt sem tudnak parkolni, gyakorlatilag egész nap a polgármesteri hivatal kuncsaftjai, az oda érkezők foglalják el a helyeket, valamint az itt dolgozók. Ez hatalmas probléma, ezt meg kell oldani. Ugyanúgy gond a parkolás a bíróság környékén is, valamint a Vackor Óvodánál egyirányúsítani kell az Uzsoki utcát.

A körzet egyik része egy régi budaörsi terület, kicsi utcákkal, ófalusi jellegű beépítéssel, aztán észak felé nézve egy mezőgazdasági kertes övezet található, ahol szintén másfajta problémák vannak. Az Alsószállás Fejlődéséért Egyesület is ott működik, és szeretnének – amivel teljesen egyetértek – kontrollált építkezéseket, egyeztetések alapján létrejövő fejlesztési tervet a városrészre, egyszóval úgy szeretnének fejlődni, hogy a terület a jellegét megtarthassa. Sajnos, ahol nincs lefektetve, hogy hol lesz utcabővítés, hol milyen közműfejlesztés lesz a jövőben, ott a később rendezésnek gátja lesz a rossz helyen felépített garázs, a túl nagy építmények. Lényeges, hogy hol lesz majd bicikliút, hol lesz gyalogos ösvény stb., – mert az is szükséges, hiszen ez a környék turistaövezet is –, hol lesz pihenőhely. Kényszermegoldások sora alakult ki az évek során. Előre kell tervezni, szabályozni tehát, vannak is már erre jelek. Például az egyik kis utcában van egy telek, amit megvett az önkormányzat. Ott egy közparkot szeretnének csinálni, ezt magam is támogatom.

A Koszorú utcában szükség van mindenhol megfelelő útminőségre, szilárd útburkolatra, itt nyilván egyeztetésre van még szükség a tulajdonosokkal, valamint a Kisfaludy utca és a Kálvária utca esetében lezajlottak már az egyeztetések, megvannak a tervek, de valamiért a közbeszerzés még nem lett kiírva, ezt szeretném képviselőként megsürgetni.

A Budapesti úttól északra, a Gimnáziumtól nyugat felé eső részen, több telek van egymás mellett, amit a Lidl megvásárolt. Egyáltalán nem érdekelnek azok a kifogások, hogy milyen alapon tilthattuk volna meg a Lidlnek, hogy azokat megvásárolja. Természetesen megtiltatni nem lehetett, hogy megvegyék. De megvehette volna az Önkormányzat is egyiket-másikat, jelezve, hogy nem szeretnénk áruházat oda, de ez nem történt meg. Ezek nagyon frekventált területek. Egy valamennyire magára adó önkormányzatnak gondolnia kellett volna arra, hogy milyen következményekkel járhat, ha egy multicég sorra veszi meg az ingatlanokat egymás mellett. Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy 2009-ben Wittinghoff Tamás önmaga is azt mondta, hogy nem lehet ezt megtiltani, nincs azzal semmi baj, ha különböző szolgáltatások települnek egy ekkora város főutcájára. Ő tehát nagyon nagy problémát nem lát. Én viszont látok problémát, nem is kicsit. Ugyanis ez egy kisváros, régen is az volt, és azt szeretnénk, hogy az is maradjon, és a környék lakóit arról nem kérdezték meg – csak utólag – hogy ők mit szeretnének. A városvezetés egyetértésével a történelem úgy hozta, hogy vannak bevásárló övezetek a külső területeken, van több – könnyen elérhető – városrész tele bevásárlóközpontokkal. Semmi szükség továbbiakra, főként nem kertvárosi lakóövezetben.

Képviselői választásomkor – és most szeretném megköszönni azt, hogy négy évvel ezelőtt is támogattak a szavazataikkal – első előterjesztésem az volt, hogy a Domb utcában – ahol a lakópark miatt rengeteg kisgyerekes jár babakocsival, jönnek biciklivel-rollerrel –, létesüljön járda azon a bizonyos szakaszon, ahol nincs. A Domb utca egy gyűjtőút, most olyan homokóra jellegű, a fönti és a lenti szakaszon közepesen széles, de van egy szűk keresztmetszet, ahol nagyon keskeny és még járda sincs, ami fokozottan balesetveszélyes. Ez a mai napig még mindig nem készült el, hiába van elfogadott előterjesztés róla, eltelt 4 év és még mindig nincsen járda. Ha megválasztanak, akkor én magam utána fogok ennek járni, mert nem hiszem el, hogy ezt nem lehet megoldani.

 

Milyen erősségekkel rendelkezik, amely a következő 5 évben Budaörs hasznára válhat?

Legnagyobb erősségemnek azt tartom, hogy amit el kell végeznem, amit elvállaltam, azért minden erőmmel dolgozok. Bizonyára azt sokan tudják, hogy én a Jobbik Magyarországért mozgalom Pest megyei elnöke is vagyok, ilyen módon a helyi munka tekintetében senkivel nem kell egyeztetnem ahhoz, hogy a város érdekeit képviseljem, viccesen szólva magam vagyok magam fölött. A Jobbik hisz az önkormányzatiságban, nincs arra szükség, hogy bármilyen politikai irányvonalnak kelljen megfelelnem fölfelé, és nem is vagyunk 3-4 pártból és egyesületből összetrombitált csoport, ahol össze kell egyeztetni egymással mindent. Nincsen kormányzati nyomás sem rajtunk. Nincs olyan árok közöttünk, amit be kéne temetnünk, ami akadályozná a munkát, sem a jelöltjeink között, sem felfelé. Így teljesen együtt tudunk gondolkodni és együtt dolgozni jelölttársaimmal, a közös ideológia mentén, közös akarattal, a városért.  

 

Miért szavazzanak Önre a választópolgárok?

Azok a választók, akik elégedettek voltak a munkámmal az elmúlt 4 év során, azoknak ígérem, folytatom, amit elkezdtem. Mi bizony nem mondjuk, hogy függetlenek vagyunk, mert nem vagyunk azok, de városszeretők igen. Ha bizalmat adnak a tisztelt választók, és annyian adnak bizalmat nekem, hogy nem egy listán bejutott képviselő leszek a Jobbik színeiben, hanem egy önálló választókerületet képviselhetek, jelesül az 1-est, akkor megadják nekem azt a lehetőséget, hogy koncentráltan is tudjam az érdekeiket képviselni, nem csak általánosságban, városi szinten.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.