Választás 2024 – Bemutatkoztak a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjei

(Budaörs, 2024. május 2. – Budaörsi Infó) 2024. május 1-én kampánynyitó rendezvényt tartott Budaörsön a Budaörs Fejlődéséért Egyesület.

 

 

A jelenlévőket Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere köszöntötte, majd pedig Gerendás Péter szórakoztatta néhány dal erejéig, amibe néhol a polgármester is bekapcsolódott.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (13)

 

Wittinghoff Tamás beszédét azzal kezdte, hogy Budaörs lett 2024-ben Magyarország legfejlettebb a városa, a KSH által mért több mint 50 fontos mutatószámot figyelembe véve.

Hozzátette, hogy milyen kemény munkát végeztek a városunk lakói, és a Budaörsön megtelepedett cégek annak érdekében, hogy ezt elérhessük.

„Elképesztő teljesítmény ez, amihez talán mi, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület önkormányzati képviselői is hozzájárultak egy kicsit.”

Majd kitért arra is, hogy milyen nehéz időszak van a hátunk mögött: a covid-járvány, majd Európa legnagyobb inflációja, amit a soha nem látott mértékű állami pénzelvonások kísértek.

„Elvették a gépjárműadót, évekre megfelezték egy kategóriában a helyi iparűzési adót és tovább emelték az úgynevezett szolidaritási hozzájárulás mértékét. Utóbbira talán szerencsésebb lenne a város kirablása kifejezést használni, hiszen ez esetben teljesen törvénytelenül veszik el, egészen brutális mértékben a pénzünket – idén már közel 5 milliárdot!”

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (29)

 

Szóba került még az önkormányzatok mozgásterének folyamatos szűkítése, az államosítások minden területen.

„Az iskoláinktól a szemétszállításig és a szociális ellátások, a helyi építési ügyekig rengeteg hatáskört és feladatott vettek el már tőlünk. Nem véletlen hát, hogy munkánk jó része kármentéssel telik: kivédeni vagy legalábbis enyhíteni azt, amit ezek a lépések okoztak.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (30)

 

Elég, ha a legutóbbira, a kiválóan működő egészségügyi ügyeleti rendszerünk felszámolására emlékeztetek. Ez egyébként arra is jó példa, hogy Budaörs soha nem adja meg magát, sőt… Ezt a szétvert rendszert sikerült úgy átszerveznünk, hogy még egy kicsit jobb is lett mint korábban volt. Persze ennek szó szerint is nagy ára van, nagyon sok pénzbe kerül, amit megint mi fizetünk az állam helyett.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (10)

 

A takarékos gazdálkodásnak, a pályázati lehetőségek maximális kihasználásának és persze a helyi cégektől származó adóbevételeknek köszönhető, hogy mindezek ellenére is maradt pénzünk fejlesztésekre. Bármerre is nézünk a városban, rendezett parkokat, megújult játszótereket, óvodákat látunk, rengeteg felújított utcát és egyre több napelemet az intézményeink tetején.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (11)

 

Ma már minden beruházásunknál alapkövetelmény a fenntartható fejlődés elvének érvényesítése.
De a fejlesztéseket soha nem rendeltük alá a szociális biztonságnak, a mi városunkban mindig is első számú szempont volt, hogy senkit nem hagyunk magára, ha nehéz helyzetbe kerül.

Olyan védőhálót szőttünk az évek során, amely ma már húsznál is több támogatási formában képes segíteni, miközben a jogosultak körét és a támogatási összegek mértékét is folyamatosan emeltük.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (7)

 

Ugyanígy nem engedtünk abból sem, hogy folyamatosan támogassuk a kultúrát, a sportot és a civil szervezeteket. Ezek nélkül ugyanis nem lenne olyan a város, ahol igazán jól érzik magukat a lakói. Új kulturális tereket nyitottunk és a régiek közül is néhányban olyan szintű munka folyik, amelynek országos híre van. Elég, ha csak a Latinovits Színházat, vagy éppen a Prímanimát említem. De hozhatnék példát a sport területéről is, épp a napokban szurkolhattunk az asztaliteniszezőinknek, akiket már nemzetközi szinten tartanak számon. Európa-kupa győzelem!!!!

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (27)

 

Van hát mire alapoznunk a jövőt. Bár a tervezés ma rettenetesen nehéz, hiszen kiszámíthatatlan az országos szintű jogalkotás, ötletszerűek a pénzelvonások, bizonytalan a jövő. Azonban mára kialakult a rutinunk is ezeknek a nehézségeknek a kezeléséhez. A kritikák ellenére is mindig óvatosan tervezzük a bevételeinket és jelentős tartalékokat képezünk, hogy képesek legyünk rugalmasan reagálni. Ez a garancia arra, hogy Budaörs fejlődése a jövőben is töretlenül folytatódni fog.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (24)

 

Gyakran emlegetik az itt élők és a ránk irigyek is egyfajta szigetként Budaörsöt, amely nyugat-európai szintű kisváros lett az ország közepén, amely a szabadság szigete, amely dacol az önkénnyel és nem enged a saját elveiből, hiába zúdul ránk is folyamatosan a gyűlölet propaganda. Az elmúlt évek inkább megerősítették a budaörsieket abban, hogy a saját utunkat kell járnunk, és nem adhatjuk fel a nehezen kivívott helyi szabadságunkat.
Budaörs már régen felébredt!

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (9)

 

A június 9-ei önkormányzati választásnak is pontosan ez a tétje: az eddig megszokott, töretlen fejlődési pályán tartani a várost és Budaörsöt megőrizni a szabadság kis szigetének.

Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek és ezzel is támogatnak minket, hogy Budaörsöt továbbra is olyannak őrizzük meg, ahol tényleg jó otthon lenni.”

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (28)

 

A beszédet követően a régi-új – egy helyen változó – csapat bemutatása következett.

 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviselő-jelöltjei:

 

Polgármester-jelölt: Wittinghoff Tamás

1.vk.: Laczik Zoltán

2. vk.: Monostori-Kalovits Márk

3. vk.: Hauser Péter

4. vk.: Dr. Tóth Ferenc

5. vk.: Dr. Molnár Gábor

6. vk.: Dr. Ritter Gergely

7. vk.: Stift Nándor

8. vk.: Bíró Gyula

9. vk.: Farkas Benedek

10. vk.: Kisfalviné Lauber Andrea

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (20)

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (19)

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (18)

 


BFE_Kampanybemutato20240501 (16)

 

 

A jelölt-bemutatót egy közös „késői ebéddel zárták”.

 

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (3)

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (4)

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (32)

 

BFE_Kampanybemutato20240501 (33)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.