Budaörs kerékváros – Biciklizz te is a munkába

(Budaörs, 2024. május 15. – Budaörsi Infó) Budaörs kerékváros, ezzel a névvel indított az Önkormányzata szemléletformáló kampányt, hogy többen válasszák a biciklit Budaörsön is.

 

Egy város élhetőségének egyik összetevője, hogy mennyire használható fenntartható közlekedési eszközökkel. Budaörs Város Önkormányzata szeretné kerékpáros-barátabbá tenni városunkat, ezért – a forrásoktól függően – folyamatosan próbálja fejleszteni a kerékpáros hálózatokat.

De a kerékpárút önmagában nem elég, a fenntartható közlekedéshez az emberek is kellenek, akik használják a bicikliutakat.

A Kerékváros kampány elemeit láthatták a Budaörs Fesztiválon is, május 14-én reggel pedig az 1. Számú Általános Iskola sok tucat diákja és megannyi arra járó érdeklődő felnőtt vett részt egy „bringás reggeli” programon.

Budaörs is csatlakozott az országos bringás reggelihez és a Zichy Major udvarán lehetett sós perecet, kávét, kakaót kapni a Budaörs Kerékváros jóvoltából.

Farkas Benedek önkormányzati képviselő közösségi oldalán számolt be róla, hogy a mai napon  pedig „biciklizz a munkába” napot tartanak.

 

farkasbenedek

 

„Az biztos, hogy sok tucat városházi dolgozóval és a Budaörs Közösség céges tagjainak munkavállalóival együtt megyünk 9-től a város határától, de reméljük másoknak is megjön a kedve! Biciklizzünk többen, így lesz igazán otthonunk Budaörs.”

 

kerekvaros

 

Jó tekerést mindenkinek! 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.