Ismét egy évig önálló beavatkozók a budaörsi önkéntes tűzoltók

(Budaörs, 2024. május 13. – Budaörsi Infó) A Budaörs Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak idén is sikerült végrehajtani az önálló beavatkozó címért tartott szituációs feladatot, amelynek keretében idén a Városháza épületében kellett a tüzet megfékezni.

 

 

Ilyen minősítő gyakorlaton minden évben részt kell venniük annak érdekében, hogy megőrizzék az önálló beavatkozó címüket, amit 2014. július 1-től birtokolnak.

A szigorú szakmai feltételeknek ezúttal is megfeleltek – a minősítő gyakorlatot teljesítették –, így megtarthatják önálló beavatkozó címüket, aminek az a lényege, hogy bizonyos káresetekhez hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatnak és végezhetnek tűzoltási és/vagy műszaki mentési feladatokat.

 

 

ote2

 

ote3

 

Az önálló beavatkozásokat az egyesület a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervezetének vezetőjével kötött együttműködési megállapodás alapján végezheti.
A gyakorlatot ellenőrző megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sikeres vizsga esetén egy évig érvényes, önálló vonulásra és beavatkozásra szóló engedélyt ad ki az önkéntesek részére.

 

 

ote5

 

ote2024

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.