2. vk – KÁLÓCZI IMRE: „Mindig kiszámítható vagyok, nem szoktam ígérni olyat, amit nem tartok be.”

(Budaörs, 2014. szeptember 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 KÁLÓCZI IMRE: „Mindig kiszámítható vagyok, nem szoktam ígérni olyat, amit nem tartok be.”

Fidesz- KDNP

2. választókörzet

 

 

Ön melyik választókörzetben indul képviselőjelöltként?

2-es körzet. A Kossuth Lajos utca felétől az összes utca a Kisfaludyig, és a másik határig.

 2_korzet

 

Milyennek látja az esélyeit a körzetben induló többi képviselőjelölttel szemben?

Szerintem nyerhető, de azért nagy munka lesz.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Az ön körzetének mi a legfőbb jellegzetessége?

A Kőhegy, a mögötte lévő Frankhegy, a Naphegy utca és Liliom utca közötti rész, ami kiemelten fontos. Ezekre a helyekre kirándulni járnak, ezt kell megkönnyíteni, azzal együtt, hogy ne zavarják az ott lakókat.

 

Milyen eredményeket sikerült elérnie az elmúlt négy évben, hiszen ön volt a helyi önkormányzati képviselő?

Akkor még folyt a szennyvíz a Kőhegynél, most már ez a probléma megoldódott. Jó az illat a hegyen, már nincs ezzel gond. 

A magasfeszültségű vezetéket elkezdtük levenni. Az rákkeltő és nem egészséges, így ennek örülök, hogy sikerült elérni.

Az Alma utcát sikerült rendbe tenni, pokoli állapotok voltak ott. Egy hatalmas vizesárok volt ott, ahol mostanra aszfalt lett, szépen megcsináltuk, több utca mellett.

Én azt gondolom, hogy büszkén vállalhatom az elmúlt 4 évet. Virágosítottunk, vannak elkezdett beruházások, például egy játszótér.

A Halom utca egy érdekes kérdés. Tavaly bent volt a költségvetésben, de csak egy új aszfaltréteg miatt. Azt leállítottam és azt kértem, hogy parkolóval, vízelvezetéssel csinálják meg. Ez sikerült. Valószínűleg tavasszal lesz átadva. Szerintem ez nagy dolog. A közvilágítást is fejlesztettük, a temető új kerítést kapott, rendbe tettük a területét. Szerintem bármerre megyünk a körzetemben, ott jó érzés lakni.

 

Sokat betegeskedett mostanában. Sikerült felépülnie a betegségéből? Lehet az egészségügyi állapota bármilyen hatással a képviselői munkájára, ha megválasztják?

Másfél éve volt egy tervezett műtétem, de elrontották. Azóta hétszer kellett újra műteni. De már jól vagyok, meggyógyultam.

 

Mi az amit a legfontosabbnak tart a 2-es körzetben, amit a szívügyének tart?

A körzetet szeretném megtartani olyan övezetnek, amilyen eddig. Az ott lakók érdekei a fontosak. A városban sok olyan dolog van, ami nem a körzethez köthető, de fontos nekem. Az egészségügy egy hatalmas kihívás. Van egy alapellátó intézmény, ahol a helyieknek sokat kell várniuk más városokból érkezők miatt. Ez az önkormányzat intézménye, és ezen a helyzeten változtatni kell. Erre sok megoldás lehet, szakemberekkel kell kitalálni, melyik lesz a helyes. A háziorvosokat is jobban be lehetne vonni a rendszerbe. Budaörs legyen a budaörsieké. Ez a fő célom. Nem csak az egészségügyben, hanem az iskolákban is.

 

Milyen erősségei vannak, amelyeket ha megválasztják, a következő 5 évben a város javára tudna fordítani?

Azon a környéken nőttem fel, amit képviselek. Minden házhoz van kötődésem, gyerekkorom óta. A szívem ezé a körzeté, körmöm szakadtáig fogok harcolni azért, hogy ne rontsa el senki amit már elértünk. Nem szeretnék irodaházakat. Ez egy lakóövezet, és kirándulóhely. Mindig kiszámítható vagyok, nem szoktam olyat ígérni, amit nem tartok be. Kompromisszumra törekszem, kerülöm a konfliktust, ha tudom. Azt gondolom, hogy oldaltól függetlenül sok képviselő nem ilyen, hanem megy a maga feje után.

 

Mit üzen a választóknak, miért szavazzanak Önre a választásokkor?

Mert szeretném képviselni a körzetemben lakókat. Nekem ez a legfontosabb. Az elmúlt két ciklusban azt hiszem bizonyítottam. Hatalmas örömmel tölt el, amikor valamit kitalálunk, és véghez visszük. Nagyon fontosak a fiatalok is. A Fecskeházat át kell adni a következő ciklusban. Ez egy társasház, amelyben a lakásokat fiatal budaörsi házaspároknak adjuk bérbe, piaci alapon. Valószínűleg diplomához kötjük majd, és az önkormányzat a bérleti díj jelentős részét félreteszi, hogy később a fiatalok kedvezményesen meg tudják vásárolni a lakást. Ha mégsem veszik meg, később abból sem adódik gondjuk. Azt a réteget szeretnénk megcélozni, akik dolgoznak, értelmiségiek, családot alapítanának. Így könnyebb a Budaörsön maradás. Ez a ház egyébként az Ibolya utcában van.

 

(Budaörsi Infó) 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.