2. vk – SIMÁNDI SZELIM: „Amennyiben vaj van a helyi Fidesz fején joggal félhetnek, hogy felemelem a hangom!”

(Budaörs, 2014. szeptember 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

 

SIMÁNDI SZELIM: „Amennyiben vaj van a helyi Fidesz fején joggal félhetnek, hogy felemelem a hangom”

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

2.  választókörzet

 

Melyik választókörzetben indul?

A 2. körzet az enyém. Ez a Kisfaludy utcától keletre, a Kisfaludy utca már pont nem, egészen a Liliom utcáig, ez az Aradi utcának a vonala, csak a hegyen. Itt éltem több mint 15 évet. Ezt a környéket ismerem a legjobban.

2_korzet

2. választókörzet

 

 

Milyen problémák jellemzik ezt a területet, és mi az ami szerethető benne?

A legjobb az az Ófaluban, hogy a legrégebbi része a városnak. Nagyon színes terület abban az értelemben, hogy a Kőhegyen a legapróbb házaktól, a legnagyobb házakig minden van. Egy kis része felnyúlik a Frankhegyre. A Kőhegy szerintem az egyik legszebb pontja a városnak.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Milyen megoldásra váró feladatok vannak ebben a körzetben?

Folyamatos probléma az esővíz elvezetés. Mivel nincs rendesen közművesítve, és nincs az önkormányzatnak elég forrása erre, ezért nem szerencsés, hogy ha enélkül tovább épül be ez a terület. Ennek érdekében akkor lehet tenni, hogyha sikerül külső forrásokat bevonni, és nem merem azt ígérni, hogy az ott lakók hozzájárulása nélkül ez megvalósulhat. Ez elég nagy teher lenne nekik.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Az az igazság, hogy már 4 éve is képviselőjelölt voltam, akkor voltam 22 éves. Azt hiszem, hogy amióta az eszemet tudom, érdekeltek a közügyek. Már az általános iskolában is a diákönkormányzattal foglalkoztam. Amikor Budaörsre költöztünk édesanyámmal és 8 testvéremmel, anyukám kereste meg Wittinghoff Tamást azzal, hogy nincs elég játszótér a városban, ahhoz hogy biztonságosan „ki tudja szolgálni” a gyerekeket. Én akkor 4-5 éves voltam, és már akkor megtapasztaltam, hogy a közösség problémáit milyen feltárni, és változást elérni. Azóta megtisztelő barátságát élvezem a polgármester úrnak.

 

Négy évvel ezelőtt miért nem sikerült bejutnia a képviselő-testületbe?

Egyrészt akkor talán kevesebben ismertek. Én politikusként vagy jelöltként akkor jelentem meg először. Én akkor 34 százalékot értem el olyan területen, ami jellegéből adódóan is, egy eléggé jobboldali választókerület. Szerintem ez tisztességes eredmény volt akkor, és remélem hogy idén is legalább olyan jól fogok szerepelni.

 

Mi történt az elmúlt 4 évben?

Az egyetem mellett igyekeztem minél több szakmai tapasztalatot szerezni. Voltam gyakornok Brüsszelben az EP-ben, voltam egy londoni lobbycégnél is gyakornok, de itthon is PR-ral, településmarketinggel foglalkozó cégnél, majd pedig egyre jobban elkezdett érdekelni az energia- és iparpolitika, úgyhogy a legutóbbi munkáim ehhez kötődtek. Budaörs az ipari parkjára is nagyon büszke lehet. Emellett az országos politikában is ügyködtem valamennyit. Itt elsősorban kommunikációs tapasztalatokat szereztem. Valamint volt szerencsém megismerkedni sok olyan fiatallal, akikkel nagyon remélem, hogy együtt tudunk dolgozni. Létrehoztunk egy ifjúsági szervezetet, hogy a helyi ügyekben hatékonyan járhassunk el.

 

Milyen erősségei vannak, amelyeket ha megválasztják a következő 5 évben a város javára tudna fordítani?

Úgy gondolom, hogy ha hiszek egy ügyben, akkor azt kellő alapossággal tudom véghez vinni, és vállalni azokat a konfliktusokat, amik szükségesek ahhoz, hogy vitatémává váljon, és megoldást találjon erre egy közösség.

 

Mit gondol az ellenfeleiről? Legyőzhetők?

Ismerem őket. Czinkos Árpáddal az önkormányzat pénzügyi bizottságában dolgozom együtt 4 évet. Imrét is ismerem, ki ne ismerné, vezető politikusa a helyi Fidesz-KDNP-nek. Mindkettőjüket olyan embernek tartom, aki szívén viseli a város dolgait, ugyanakkor úgy gondolom, hogy Imréből talán már hiányzik a kezdeti lendület.

 

Mit üzen a választóknak, miért szavazzanak Önre?

Úgy gondolom, hogy bár fiatal vagyok, de az eddig megszerzett szakmai tapasztalom alkalmassá tesz arra, hogy képviseljem a lakókat. A polgármester úrral nagyon jól tudnánk együttműködni, és fontosnak tartom, hogy az a fajta fejlődés, amit ő elért, folytatódhasson. És hiszek abban, hogy egy jó csapat kell a polgármester úr mögé. Nagyon megtisztelő, hogy úgy gondolja, én vagyok az alkalmas arra, hogy ezt a választókerületet képviseljem az ő támogatásával.

Senkit sem szeretnék abba a hitbe ringatni, hogy ha a jobboldal, ugyanúgy ahogy országosan, a városban is titkos megállapodások keretében szeretné eladósítani a várost  (ahogy Oroszországgal tették), akkor én nem fel fogok ez ellen fellépni. Amennyiben vaj van a helyi Fidesz fején és arra készülnek, hogy ugyanolyan eszközökkel vezessék a várost, ahogy az országot vezetik, akkor joggal félhetnek, hogy felemelem a hangom ez ellen.

Amiért én különösen felelősnek érzem magam, az a helyi fiatalok ügye, és a városnak az az imázsa, hogy az innovatív város képe jobban kidomborodjon. Az a célom, hogy a startup-vállalkozások betelepedését aktívan segítse az önkormányzat. És hogy Budaörs az országos gazdasági helyzettől függetlenül tudjon egy újabb gazdasági lendületet venni.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] „Amennyiben vaj van a helyi Fidesz fején joggal félhetnek, hogy felemelem a hangom” […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.