2. vk – MÜLLER RICHÁRD: „Függetlenként én nem vagyok befolyásolható, nem kellett megalkudnom senkivel!”

(Budaörs, 2014. szeptember 22. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

Müller Richárd:Függetlenként én nem vagyok befolyásolható, nem kellett megalkudnom senkivel”

Független képviselőjelölt

2. választókörzet

 

Hol helyezkedik el az Ön választókörzete, ahol képviselőjelöltként indul?

A Kisfaludy utcától a Liliom utcáig terjed. Hogy a Frankhegy meg legyen osztva emiatt még felmegy egy utca, ami szétosztja a Frankhegyet.

 2_korzet

Ön szerint képes megnyerni a körzetében a helyi önkormányzati választást?

Nehéz lesz az biztos. A független jelöltek közül legalább egy-kettővel meg kell majd egyeznünk.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Feladatok, problémák, amelyek megoldásra várnak:

–         Az új szabályozás szerint a Kőhegyre 3,5 tonnánál nagyobb járművek nem hajthatnak fel, ezáltal a fejlesztéseket teljesen megállította az önkormányzat.

–          A rendelőben a várakozási időszakot le kell rövidíteni, illetve megszüntetni az egészségügyi ellátás bővítésével.

–         Szükséges a közbiztonság megerősítése a rendőrség/polgárőrség támogatásával.

–         Az erőforrások függvényében „Budaörs főterének kialakítása”, de legalább széleskörű konszenzuson alapuló tervek elkészítése.

 

–         Nem megfelelő a pályáztatás.

–         A nyugdíjasok számának és állapotának felmérése a Kőhegyen.

–         Munkanélküliek segítése budaörsi szinten – hatékony nyelvoktatás.

–         Környezetvédelmi kérdés megoldása – napelemek ésszerű felhasználása.

 

Nem megfelelő pályáztatás

„Budaörsnek viszonylag sok pénze van, az a kérdés, hogy mire költi. Úgy látom, hogy sok olyan dolgokra, ami nem olyan prioritású, hogy előtérbe kellene helyezni. Másrészt pedig drágán költi el, nem hatékonyan pályáztatnak.”

 

Kőhegy újraszabályozása

„A Kőhegy újraszabályozása is megoldásra vár. Hallani olyan dolgokat, hogy azért lett a Kőhegy ennyire visszaminősítve lehetőségekben, hogy olcsóbbá váljanak a telkek. Beszéltem olyan nyugdíjasokkal, akiket sokszor zaklatnak, azzal hogy adják el a házukat.

Fontos lenne, hogy a képviselők személyesen is meglátogassák a nyugdíjasokat a Kőhegyen és felmérjék, hogy hányan vannak, akik segítségre szorulnak.”


Munkanélküliek segítése budaörsi szinten 

„Még mindig rengeteg munkanélküli van. Az ők segítése állami szinten nulla, ezért Budaörsnek kellene olyan támogatást nyújtania, ami segít kikerülni ebből a helyzetből. Itt egy hatékony nyelvoktatásra gondolok, például. A munkaerőpiacon így könnyebben el lehetne helyezkedni, de a szakképzéseket is jó lenne támogatni, például a hiányszakmák képzését, mint például a pék.”

 

Környezetvédelmi kérdés megoldása 

„Az önkormányzat furán értelmezi a környezetvédelem kérdését is. Az utóbbi időben a napelemek használatát támogatta, ami igazából a jelen állásban nem megtérülő beruházás. Ellenben az uszodát napkollektor nélkül építette, ami melegvíz előállítására szolgálna, pedig az már régen megtérült volna.

Másokat támogat olyan beruházásokkal, ami nem hatékony és a saját fejlesztéseibe nem tudja beleépíteni ezt a környezetvédelmi kérdést.”

 

 

Miért szavazzanak Önre a választópolgárok?

„Én úgy érzem, hogy nincs képviselete az itt élőknek, az önkormányzat szintjén, a képviselő-testület szintjén.

Én is próbáltam elérni a jelenlegi képviselő urat több problémával, de nem vette fel a telefont és hiába írtam neki e-mailt is, nem jött válasz.

Nem kérdezik meg az itt élők véleményét semmiről. Úgy kezdenek el fejlesztéseket, beruházásokat, hogy nem kérdeznek meg minket lakosokat, és  nem tájékoztatnak senkit a helyiek közül. Erre példa a Naphegy utca árkainak a befedése és parkolók létesítése.

A fent említett esetben sem történt semmilyen igényfelmérés, nem kérdeztek meg senkit, és úgy terveztették meg a kivitelezővel.

Amikor megterveztették, tartottak egy lakossági fórumot és ekkor derült ki először az ott élőknek, hogy mit akarnak, miután már el volt rá költve egy csomó pénz.

Az abban a körzetben lakók  98%-ának a véleménye az volt, hogy nem kell ilyen parkolót építeni, amit az önkormányzat elképzelt. Így a hivatal nem akadékoskodott, elfogadták az itt élők véleményét. Viszont több millió forintot elköltöttek így feleslegesen.

A másik példa: a Diófa utcánál csatornát cseréltek, de erről sem tájékoztattak minket. Mi lakók az értelmét sem láttuk ennek a beruházásnak.

Erről minimum tájékoztatni kellett volna az ott élőket, hogy azt miért csinálják, és hogy mettől meddig fog tartani. Ezt hallom mindenhonnan, hogy kitalálnak mindent, de nem kérdeznek meg senkit. 

A Kőhegyi rendezésnél nem számított még az sem, hogy több mint 200 ember aláírást gyűjtött, hogy nem fogadják el ezt a rendezési tervet, és szakmai szinten egyeztessenek velük, de ebbe se mentek bele.”

 

Milyen erősségekkel rendelkezik, amely a következő 5 évben Budaörs hasznára válhat?

„Jó vagyok a projektek vezetésében, a közgazdasági kérdésekben, és tudok csapatban dolgozni. Én minden esetben meg szoktam nézni az ellenérdekelt fél elképzeléseit is, és úgy hozok döntést, hogy a többség előnyére váljon.

Nem bírom azt, amikor olyan rossz döntések születnek, ami nem konszenzuson alapul, és nem az itt élők érdekeit szolgálja. Nyolc évvel ezelőtt indultam először, és azért, mert nem tudtam kire szavazni. Én szeretem megoldani a problémákat úgy, hogy mindenkinek jó legyen.”

 

 

Miért szavazzanak Önre a választópolgárok?

„Függetlenként én nem vagyok befolyásolható, nem kellett megalkudnom senkivel, hogy itt lehessek. A döntéseknél nincsen semmilyen kötelezettségem semmilyen szervezetnek. Nem a saját érdekeimet nézem, hanem a közösség érdekeit. A többség magát akarja előtérbe helyezni, de én nem.

Budaörsön minden körzetben indul független képviselőjelölt. A többi választókörzet függetlenjeivel felvettük a kapcsolatot, hogy támogassuk egymást. Ezt a közösséget elneveztük a „Független Képviselőket Budaörsért” csoportnak.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.