Film és könyv is készül a budaörsi sportklub századik születésnapjára

(Budaörs, 2024. április 25. – Budaörsi Infó) Könyv és film is készül a Budaörsi Sport Club idei centenáriumára, melynek napját május 24-én nagyszabású sportnappal ünnepli az egyesület.

 

 

A hét szakosztályt felvonultató klub elnöke, Somlyó Gergely szerdán sajtótájékoztatón beszélt a kerek évfordulóra tervezett programokról. Mint mondta, a centenárium napja május 24., amikor egész napos rendezvénnyel készülnek, melyre a klub valamennyi aktív és korábbi tagját várják. Az eseményen centenáriumi díjakat adnak majd át a klub jelenlegi legjobb aktív versenyzőinek.

Az elnök elmondta azt is, hogy május 24-re a klub történetét feldolgozó, 200 oldalas könyvvel és egyórás filmmel is készülnek. A könyvet és a filmet is a centenáriumi napon mutatják be és minden klubtag kap majd belőlük – utóbbit külső adathordozón. Az ünnepi napon május 24-én 9 órától várnak mindenkit a város Árok utcai sportpályáján, ahol a legkisebbek tornazsákot, a nagyobbak power banket kapnak majd. A sportnap végén este ünnepi vacsorát rendez a klub, melyre 140-180 vendéget várnak.

Somlyó Gergely a sajtóeseményen rövid áttekintést adott a klub elmúlt száz évéről, mint mondta, 1924-ben labdarúgóklubként alakult és évtizedek alatt bővült a sportági palettája. A futball szakosztály 2012-ben különvált, így a klub jelenleg hét sportágat – asztalitenisz, atlétika, autó-motor, cselgáncs, karate, tenisz és úszás – működtet és komoly eredménynek nevezte, hogy tavaly bekerültek a kiemelt vidéki sportegyesületek közé, azaz a 21 legjobb közé.

A sajtótájékoztatón az elnök a klub párizsi olimpiai kvótaesélyeseiről is beszélt. Mint mondta, 2021-ben Tokióban két asztaliteniszezőjük, Madarász Dóra és Póta Georgina, illetve egy edzőjük volt kint a játékokon, jelenleg pedig négy sportolójuk esélyes erre.

Madarász kvótáját – Ecseki Nándorral vegyes párosban – már biztosnak nevezte, mellette pedig Pótát is megemlítette, akinek az utóbbi hónapokban elért remek eredményeivel sikerült elérnie, hogy komoly reménye van az egyéni szereplésre. A két asztaliteniszező mellett Ungvári Attila cselgáncsozó és Udvardy Panna teniszező van még harcban a szereplésért, Somlyó Gergely pedig elmondta, büszke arra, hogy három sportágban is harcban vannak az olimpiáért.

A sajtótájékoztató harmadik témája a klub asztalitenisz-csapatának Európa Kupa-döntője volt, melynek hazai visszavágóját 3-1-es előnyből kezdheti meg szombaton 18 órától az együttes.

Somlyó Gergely, illetve Szvitán Krisztina szakosztályvezető egyaránt hangsúlyozta, hogy a csapat nagyon kedvező helyzetben van jelenleg, de nem szabad biztosra venni a diadalt, ugyanakkor reményüket fejezték ki, hogy sokan látogatnak majd ki a fináléra.

Magyar női klubcsapat húsz éve nyert asztaliteniszben európai kupát – a Postás az EK elődjében, az ETTU Kupában diadalmaskodott 2004-ben – és Szvitán szerint éppen itt az ideje, hogy ez újra megtörténjen. A szakosztály vezetője elárulta, hogy a csapatban mindenki ki van éhezve a sikerre, de mindannyian tisztában vannak azzal, hogy úgy kell hozzáállni a mérkőzéshez, mintha 0-0 lenne az állás.

A Budaörs története során öt érmet nyert eddig az európai porondon, két ezüstöt és három bronzot, az arany ugyanakkor eddig még nem jött össze. Somlyó Gergely szerint a diadal tökéletes megkoronázása lenne a százéves klub és 25 éves szakosztály jubileumi évének. Bruckner Gábor, a könyv egyik szerzője pedig azt jegyezte meg, hogy jövő kedden kerül nyomdába a kiadvány, melyben hagytak helyet az idei kupadöntőnek.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.