A szemtanú szívrohamot kapott a látványtól – Baleseti szimuláción a budaörsi Vöröskereszt

(Budaörs, 2014. október 7. – Budaörsi Infó) Nemzetközi szintű versenyt rendezett az egyik nagy kamionforgalmazó cég 2014. október 4-én. A továbbjutó magyar első helyezett a nemzetközi döntőn nem kevesebbért mint Magyarország dicsőségéért és egy új kamionért versenyez.

A Biatorbágyi telephelyen megrendezett versenysorozat magyarországi döntőjén a  vezetéstechnikai akadályállomásokat egy – a Vöröskereszt által felállított – elsősegélynyújtó baleseti helyszín előzött meg. A rendezők a Vöröskereszt budaörsi szervezetét kérték fel az állomás kialakítására.

Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a két sérültes baleseti szituáció felismerését nehezítette a nem látható, de jól felismerhető akut betegségekkel tűzdelt feladat kombinációja.
(Cukorbeteg kerékpáros felbukott, rövid eszméletvesztés. A szemtanú a kerékpáros törött karja és füléből folyó vér láttán szívrohamot kap, leáll a légzése és szíve).

„A Magyar Vöröskereszt részéről a szakmai felügyeletet Karap János mentőtiszt, az imitációt pedig a Biatorbágyi Ifjúsági alapszervezet képzett fiataljai adták.
Az önkéntesek magas színvonalú, már-már színészi bravúrnak mondható előadása, a sminkek és a valóságos kellékek együttese méltóan illeszkedett a verseny  nagy formátumába.”

A versenyen a szervezéssel megbízott budaörsi területi munkatárs mellett a Vöröskereszt részéről jelen volt még Szanyi József, a Vöröskereszt megyei, területi küldötte is.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.