Beoltják a fákat Melbourne-ben, hogy enyhítsék a szénanáthások szenvedését

Hormoninjekcióval oltják be a fákat Melbourne-ben, hogy megkönnyítsék a szénanáthások életét a tavaszi hónapokban.

 

Az illetékes városi tanács a Melbourne északi részén található Lygon Street-i platánokat vette célba: a fák valóságos rémálommá változtatják a szabadtéri étkezéseket a kávézókkal teli forgalmas negyedben.

A fák terméséről lehulló szőrszálak orr-, szem- és torokirritációt váltanak ki az őket belélegző, illetve lenyelő vacsorázóknál. “Annyi esik le belőlük, hogy szinte különálló réteget képeznek az ember kapucsínóján” – mondta Robert Doyle főpolgármester.

A tanács első körben természetes hormonnal oltotta be a fákat, ám a kísérlet kudarcba fulladt, így most a termőtalajba fognak injekciózni és lefújják a lombkoronákat – adta hírül a Yahoo hírportál.

Doyle szerint mindez egyáltalán nem károsítja a fákat, csupán csökkenti a terméshulladékot, amely szó szerint mindenhová eljut a városban tavasszal. A helyi kávézótulajdonosok örömmel üdvözölték a tervet.

Melbourne faállományának nagyjából háromnegyedét a közönséges platánok teszik ki. A tanács szerint amennyiben a mostani kezdeményezés sikeresnek bizonyul, akkor jövő tavasszal széles körben beoltják a fákat.

(https://au.news.yahoo.com/a/25192601/melbourne-tree-injections-trial-to-help-hayfever-sufferers/)
(http://www.abc.net.au/news/2014-10-06/hopes-tree-injection-trial-will-reduce-hay-fever-pain/5792124)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.