Női asztalitenisz Ek – Somlyó Gergely: álomszerű, hogy pont a centenáriumi évben értünk fel a csúcsra

(Budaörs, 2024. április 28. – Budaörsi Infó/MTI) Az SH-ITB Budaörsi SC játékosai és vezetői is azt emelték ki a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének szombati visszavágója és a trófea elhódítása után, hogy nagyon régóta vártak már erre a sikerre.

 

A magyar bajnok együttes ugyan 3:2-re kikapott spanyol ellenfelétől, de 5:4-es összesítéssel kupagyőztes lett – története során először.
Bachman Péter vezetőedző az MTI-nek úgy nyilatkozott, amit elterveztek, az működött.

“A lényeg az volt, hogy meglegyen a két győzelem, ez sikerült. Nehéz volt, de tudtuk, hogy nehéz lesz, a sikert nem adják könnyen. Madarász Dóri ugyan 0:2-re állt, de annyira egyben van az utóbbi időben, rendben volt a testbeszéde, a koncentrációja is, úgyhogy végig hittem abban, hogy megfordítja a mérkőzést.” – fogalmazott.

A válogatott Madarász a döntő két meccsén összesen három győzelmet aratott, azaz oroszlánrészt vállalt a diadalból.

“Nagyon kicentiztem ezt a mait is, szerintem az első ellenfelem magasan a legjobb játékos a riválisnál. Kellett két szett, hogy megérezzem, örülök, hogy végül sikerült győznöm. A múlt heti első mérkőzésen négy meccslabdáról fordítottam, ma ötről, úgyhogy örülök, hogy többet nem játszunk velük, mert lehet, hogy akkor hat mérkőzéslabdáról kellene visszajönnöm.” – nyilatkozott.

Madarász korábban nyert már Európa-kupát egy spanyol klubbal, de mint mondta, ez most más érzés.

“Egyértelműen ez a siker áll közelebb a szívemhez, ezt mégiscsak magyar csapattal értem el. Minden meccsünkért meg kellett harcolni és ez a diadal kiemelt helyen van a pályafutásomban.” – mondta.

“Ma derült ki, hogy ki hányas helyen játszik majd, és a hármas az mindig egy stresszes pozíció. – árulta el Póta Georgina. – Még soha nem játszottam a portugál lány ellen, szerencsére a fonák szervámat nem érezte meg és nagyon tudtam összpontosítani. Már az első szett után éreztem, hogy ez megvan.”

A rutinos játékos is volt már korábban kupagyőztes, a Berlinnel többször is Bajnokok Ligáját nyert.

“Különlegesebb ez a siker, ezt magyar csapattal, magyar társakkal értem el. A Budaörsben nincsenek légiósok, ez szerintem szenzáció a mai világban, ezért is különleges ez a győzelem.” – mondta ezzel kapcsolatban.

“Nagyon örülünk, hiszen nagyon régóta ez volt a célunk a csapattal, hogy nyerjünk egy nemzetközi kupát. – nyilatkozott Dari Helga. – Ezért dolgoztunk az utóbbi időben.

Magammal nem vagyok megelégedve, de számomra megtiszteltetés, hogy ebben az együttesben játszhatok. Sokkal jobban örülnék, ha én is hozzá tudtam volna tenni valamit a sikerhez, de örülök, hogy végre megnyertük a kupát.”
Fazekas Mária ezúttal nem lépett asztalhoz, de az idény során sok értékes győzelmet aratott.

“Amikor készülsz a saját meccsedre, melegítesz, beütsz, az könnyebb, el vagy foglalva, de most végig kellett néznem a többiek szereplését. Szerintem ötszázezer új ősz hajszálam lett ma este, nagyon izgultam, de fantasztikusak voltak a csajok. Régóta vártunk erre a sikerre, sokszor közel voltunk hozzá, de most el is értük, fantasztikus érzés.” – fogalmazott.

Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke az érmek  átadása után hárommillió forintos támogatást-jutalmat nyújtott át a Budaörsi SC elnökének, Somlyó Gergelynek.

“Huszonegy éve üldözzük ezt a kupát és végre utolértük. – mondta az MTI-nek Somlyó Gergely. – Szenzációs volt a csapat, külön kiemelném Madarász Dóra első mérkőzését, ami rendkívül fontos volt, illetve Póta Gina klasszisát, hogy amikor nagyon kellett, akkor hozta a mérkőzését. Idén száz éves a Budaörsi Sport Club, nem direkt időzítettünk így, de álomszerű és fantasztikus, hogy pont a centenáriumi évben ért fel a csapat a csúcsra. Nagyon boldogok vagyunk! Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt 21 év alatt segítette a munkánkat!”
Magyar klubcsapat legutóbb 19 éve, 2005-ben nyert az Európai Asztalitenisz Szövetség égisze alá tartozó kupasorozatot, akkor a Postás női gárdája győzött az Ek jogelődjének számító ETTU Kupában.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.