A Budaörsi NŐ 2017 – Feigl Enikő: Embernek lenni felelősséggel jár

(Budaörs, 2017. március 29. – Budaörsi Infó) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg harmadjára Budaörsön. A kiállítás ezúttal 10+1 kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2017. március 30-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10+1 budaörsi NŐT. 

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitója  2017. március 8-án volt a budaörsi Városházán. A kiállításon 10 portré képet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett egy bemutatkozást, hogy ki is ő, és egy rövid leírást arról, hogy az ismerősei milyen embernek gondolják, mi az, ami először eszükbe jut róla.

De ki is a kiválasztott 10+1 nő, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsino2017 (19)

 

 

Feigl Enikő

 

Feigl Enikő a Budaörs Televízió riportereként dolgozik. Születése óta Budaörsön él, a lakótelepen. Ide járt óvodába, általános iskolába.

“Ha szentimentális akarok lenni, azt mondhatnám, hogy a városrésszel együtt fejlődtünk. Fényképekről emlékszem arra, hogy amikor beköltöztünk abba a lakásba, ahol most is él a családom, a ház előtti parkoló még le sem volt aszfaltozva, a ház mögött pedig nádas terült el.

Ma már több az autó mint a parkolóhely és a nádas helyén teniszpálya meg irodaház áll. Megvannak ennek a városiasodásnak az előnyei és a hátrányai is, de én örülök, hogy fejlődött a város, mert így sose jutott eszembe, hogy elköltözzek innen. Jól érzem magam Budaörsön.

Az egyetem után végül itt találtam munkát is, szerkesztő-riporterként a Budaörsi TV-nél. Az, hogy most „Budaörsi NŐ” lehetek megtisztelő és kicsit furcsa számomra, hiszen Dobogó című műsoromban én szoktam bemutatni másokat, akik példaértékű módon élnek, érdekes hivatást választottak és aktívan tesznek a közösségért.
Nem gondoltam, hogy mások szerint, egyszer én is érdemes lehetek a bemutatásra. Köszönöm ezt az izgalmas, új élményt!

Budaörsi nőnek lenni jó, ahogyan férfinak is, ha az ember „helyén van a világban”, vagyis ha azzal foglalkozhat, amit szeret, és ha szeretet veszi körül. Nem áldozat a munka, ha élvezem. Nem bosszúság a probléma, ha hajt a lelkesedés, hogy megoldjam. Közhely, de sokszor a legnagyobb közhelyek a legigazabbak: szeretettel kellene az érző lények felé fordulni. Ha kedves vagyok, kedvességet kapok vissza. Ha mosolygok, visszamosolyognak rám. Ha segítek, én is számíthatok a segítségre. Így lehet kiegyensúlyozott az élet.”

 

 

budaorsino2017 (17)

 

Feigl Enikő a fotókiállítás megnyitója után a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagy öröm volt számára amikor megtudta, hogy őt is beválasztottak a Budaörsi Nők közé.

“Amikor először közölték velem, hogy idén Budaörsi NŐ leszek, meglepődtem. Miért én? Annyian vannak, akik megérdemelnék, talán sokkal jobban mint én. Kicsit izgultam a képek miatt, az egyik fotózás nem sikerült, ismételnünk kellett. Zavarban voltam a kiállításmegnyitón is. De végül minden jól sült el. És ami a legfontosabb, hogy éreztem az emberek szeretetét.

A család, a barátok, a kollégák mind örültek, és én is elkezdtem örülni ennek láttán.

Az alatt a pár hét alatt, ami eltelt a hír – hogy Budaörsi NŐ leszek – és a megnyitó között, a gondolkodásom is megváltozott kicsit. Már nem azt kérdezem, hogy miért én, hanem, hogy miért ne? Ha van, aki megtisztelt a jelölésével, miért ne fogadhatnám el? És ezt a kedvességet én is szeretném majd továbbadni azzal, hogy jelölést teszek a jövő évi Budaörsi Nőre.

Nagy élmény volt a kiállításmegnyitó is, a meglepetés produkció, melyet Novák Anikó vezényelt, de a legmeghatározóbb az a szeretettel teli hozzáállás volt, amit a környezetemtől kaptam.

Szerintem ezt mindenkinek át kéne élnie, ha budaörsi vagy sem, ha nő vagy férfi, mert erőt ad.

Új lendületet nyertem a rám irányuló figyelmességtől. Mintha feltöltötték volna az akkumulátoromat… Feltették a kérdést, hogy felelősséggel jár-e Budaörsi NŐ-nek lenni. A kitüntetett figyelem mindig azzal jár. Ha mások figyelnek az ember szavaira, viselkedésére, akkor hatással lehet másokra. De ha az ember csak a saját életében főszereplő, akkor is fontos, hogy meggondolja mit, miért tesz vagy mond. Embernek lenni felelősséggel jár. Képes vagyok egy kérdésen sokáig filozofálgatni, úgyhogy most inkább itt abbahagyom.

A lényeg: köszönöm!”

 

 

budaorsino2017 (15)

 

 

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK

“Szerény”

 

Aranyos, kedves, szép. Akaratos, erőszakos… hát mit tudom én, milyen az Enikő… kukacoskodó. Szépeket alkot, ügyesen fest mandalákat és szép dolgokat készít szalvétatechnikával.

Szerény, szorgalmas, kötelességtudó, maximalista. Érzékeny, szeretetreméltó. Csinos, kedves és szép arcvonásai, nagy szemei vannak.

Okos. Időnként fellángoló, aztán meg magába zárkózó, rapszodikus.

Ambiciózus, maximalista, elhivatott, kreatív. Titkolózó.

Nem tudnám megmondani, mióta ismerem Enikőt, barátságunk annyira időtlen és mély. Mosolygós lánynak ismerem, aki törekszik a belső harmóniára, talán épp ez a forrása annak a végtelen életszeretetnek, ami belőle sugárzik. Őszinte, egyenes ember, épp oly szertettel tud dicsérni, mint amilyen határozottan szembesíteni azzal, ha tévútra térek.
Azt gondolom ilyen egy igaz barát. Munkáját a Budaörsi TV-nél következetes precizitással, magas színvonalon végzi. Én ugyan nem vagyok budaörsi, az Ő munkásságán keresztül ismertem meg a várost, és amit láttatott velem, annak alapján szívesen lennék tagja ennek a közösségnek. Enikő nagyszerű, különleges és építő tagja ennek a közösségnek. Személyes vonatkozásban pedig a legjobb barát.

Enikő 2013 őszén került hozzánk, a Budaörsi TV-hez, az akkortájt induló Visszhang című műsor szerkesztőjeként, és már az első találkozáskor szembetűnt az az őszinte lelkesedés, mely máig is töretlenül övezi munkásságát a mindennapokban.
Az évek alatt szorgalmával, kitartásával és szakmai fejlődésével visszavonhatatlanul a stáb teljes értékű, megbecsült tagjává vált, akire bármikor, bármiben lehet számítani, egyaránt mint kolléga és mint jó barát. Enikő felettébb türelmes és nagyon alkalmazkodó, jó természettel megáldott, így számunkra öröm vele a munka.

Enikő hihetetlen teherbírással rendelkezik. Bátran rábíz az ember bármilyen feladatot, mert ő azt gond nélkül elvégzi. Nagyon lelkiismeretes és precíz.

Nem gondolná az ember, hogy ez a törékeny lány olyan sportot választ magának, ami inkább a fiúkat vonzaná. Amikor megtudtam, hogy kungfuzik nagyon meglepődtem. Enikő telis-tele van meglepetésekkel. Mindig tud újat mutatni az embereknek. Munkája során nagyon kedves és türelmes a riport alanyaival és rendkívül segítőkész.

Irigylésre méltó a mindenkori jókedves a mosolya és a lelkesedése. Mindenben meglátja a jót, de szeret inkább a háttérbe, a kamera mögé húzódni. Nem az a magamutogató típus. Nagyon sok budaörsi rendezvényen megfordul, szinte mindenkit ismer és mindenkihez van egy kedves szava. Nagyon alázatos és mindig felkészült. Minden témában otthonosan mozog.

Örülök, hogy ismerhetem Enikőt. Egy üde színfoltja a városnak. Ha valamit kér tőlünk és elfelejtjük nagyon türelmes és sosem számonkérő. Valahogy még azt is megérti, hogyha többször hibázunk. Segít és kivárja, hogy megoldjuk a problémát, vagy ha tud segít. Minden téma iránt tud lelkesedni még akkor is ha látszik rajta, hogy fáradt. Maximalista, nem köt kompromisszumokat.

Nagyon csinos hölgy. Gyönyörűek a szemei és a mosolya. Élmény vele beszélgetni, mert tartja mindig a szemkontaktust és arra is odafigyel amit mások mondanak, nem csak bólogat. Örülök, hogy megismerhettem.

 

 

A sorozat korábbi részei:
A Budaörsi NŐ 2017 – Kádár Gabriella: Számomra a szobrászat ajándék Istentől

A Budaörsi NŐ 2017 –Dr. Egerszegi Magdolna: “A budaörsi NŐ” cím, úgy érzem kötelez

A Budaörsi NŐ 2017 – Bakai Gyöngyi: Jó az, amit csinálsz, csináld tovább!

A Budaörsi NŐ 2017 – Géczy-Gaál Szilvia: Abban hiszek, hogy többek vagyunk, mint az iskoláink, a végzettségünk…

A Budaörsi NŐ 2017 – Balás Eszter: Itt valóban értékteremtésről van szó, közösségépítésről, ami nekem is életbevágóan fontos

A Budaörsi NŐ 2017 – Chornitzer Beatrix: Újból szívesen végigélném!
A Budaörsi NŐ 2017 – Haag Csilla: Az óvodás korosztály az én életem

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.