A Budaörsi NŐ 2017 – Géczy-Gaál Szilvia: Abban hiszek, hogy többek vagyunk, mint az iskoláink, a végzettségünk…

(Budaörs, 2017. március 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg harmadjára Budaörsön. A kiállítás ezúttal 10+1 kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2017. március 30-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10+1 budaörsi NŐT. 

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitója  2017. március 8-án volt a budaörsi Városházán. A kiállításon 10 portré képet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett egy bemutatkozást, hogy ki is ő, és egy rövid leírást arról, hogy az ismerősei milyen embernek gondolják, mi az, ami először eszükbe jut róla.

De ki is a kiválasztott 10+1 nő, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsino2017 (19)

 

 

Géczy-Gaál Szilvia

 

Géczy-Gaál Szilvia ízig vérig budaörsi nő. Itt nőtt fel, ide járt óvodába és iskolába is, itt lakik a családja, a barátai, itt a munkahelye, a kertje, ezer szállal kötődik a városhoz, amit nagyon szeret.

Gyermekkora óta – kisebb megszakítással – Budaörsön él, jól ismeri a várost, annak történetét és múltját is, a városi intézményeket, kiránduló helyeket, embereket. Az Illyés Gyula Gimnáziumban végzett, főiskolát követően tervezőként, lakberendezőként dolgozott. Fia születését követően művelődésszervező diplomájával először a Jókai Mór Művelődési Központban helyezkedett el, majd 2008 óta a Városházán a Polgármesteri Kabinet munkatársaként köztisztviselőként dolgozik. Aktívan részt vesz a város kulturális életének alakításában, szervezésében. Munkája széleskörű tevékenységet igényel, ami nagyon izgalmassá, sokszínűvé és változatássá teszi mindennapjait és rendszeres kihívásokkal jár.

 

geczy_gaalszilvi_budaorsino (1)

 

„Egyik talán legizgalmasabb része a munkámnak a városi és városházi kulturális programok szervezése, lebonyolítása.
Ezek sorában vannak igazán nagyszabású fesztivál jellegű programok, mint például az Idesüss Budaörs Napja, vannak hagyományos rendezvények és ünnepségek, mint az Idősek Világnapja, vannak kiállítások és zenei programok, koncertek és konferenciák is.

Hálás része munkámnak a helyi civil szervezetekkel való kapcsolattartás, tájékoztatásuk, pályáztatásuk.

Továbbá a testvérvárosi kapcsolatok ápolása, melynek keretében a brezfeldi, kisújfalusi és magyarkanizsai programokat és megmozdulásokat szervezem. Mindezeken felül a kulturális témájú kérelmek is hozzánk futnak be, így munkahelyen munkaidőben és azon túl sem unatkozom.

Úgy érzem, hogy köztisztviselőként fontos, hogy ténylegesen a köz-, a közösség érdekében tevékenykedjek.

Fontosnak tartom, hogy nyitott, kedves és figyelmes legyek és a hozzám fordulók számárak hatékony segítséget tudjak nyújtani. 

Azt vallom, hogy mindazok a városi rendezvények és kulturális programok, melyek szervezésében valamilyen formában részt vállalok találkozási pontok és lehetőségek mind az egyének mind a közösségek számára, építő kövei a város kulturális életének, jelenének és jövőjének. Hálás vagyok érte, hogy itt Budaörsön élek és olyan emberekkel dolgozhatok, akik segítik munkámat, együttműködnek a projektek megvalósításában.
De!
Abban hiszek, hogy többek vagyunk, mint az iskoláink, a végzettségünk, mint a munkák, az elvégzett feladataink, mint ahogy kinézünk, mint a tetteink. Ott vannak még: a hitünk, az elveink, a küzdelmeink, a gyökereink, a gyengeségeink, az érzéseink, melyeket a mindennapokban kevesek látnak és ismernek. 

Legyen itt belőlem egy kicsit több: Szeretek vendégséget, összejöveteleket szervezni, főzni, leülni egy asztal mellé – jókat enni, beszélgetni.

Szeretek adni és örömöt okozni. Imádok nevetni csacskaságokon. Szeretem a kosztümös filmeket. Szeretek kertészkedni a Levendulásunkban. Szeretem mikor jógázás közben az izmaim engedik, hogy a térdemhez tegyem a homlokomat. Szelektíven gyűjtöm a szemetet.  Nem szeretek hisztizni, de előfordul. Van, hogy káromkodom és az akkor jól esik.

Nem szeretem a reklámokat a tv-ben. Nem szeretem, ha a külsőm alapján ítélnek. Nem szeretek korán kelni.  Nehezen viselem, ha valaki akaratos. 

Azt hittem, hogy mindig erősnek, ügyesnek, elnézőnek, jókedvűnek, segítőkésznek tehát tökéletesnek kell legyek, míg egy komoly betegség megtanított rá, hogy lehetek gyenge, ügyetlen, önző, rosszkedvű pokróc, szorulhatok én is segítségre és mindezt fel is kell vállaljam úgy, hogy közben elfogadom és hiszek abban, hogy minden úgy a legjobb, ahogy éppen van. Megtanított elfogadni és hinni, örülni és szeretni mindenféleképpen.  
Bízom benne, mint ahogy a felhívásban is van, életem a munkámmal együtt tényleg példaértékű lehet legalább egy valaki számára itt a mi kis városunkban.

Hát ilyen „Budaörsi Nő” vagyok én!”

 

 

budaorsino2017 (12)

 

 

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK
“Örökmozgó”

 

Nagyon nehéz összefoglalni röviden, hogy ki nekem Szilvi, vagy kinek látom őt.
Szilvi nekem valami középpont, ami/aki magába foglal rengeteg irányból jövő történést és energiát. Ő egy nagybetűs NŐ. A nők minden szerepe központosul benne. Látom benne a modern nőt, aki munkahelyén precízen és pontosan dolgozik, új ötleteket valósít meg és hagyományokat ápol. Benne van a nő, aki méltó és egyenrangú társa a férfinak. Ott él benne a gondoskodó anya, a kislány és a barátnő is.

Látom benne a hagyományos női mintákat, amik hatására játszi könnyedséggel dob össze bármilyen étkezést a szűkebb és tágabb családnak. Látom benne a nagymamák értékeit, akik seperc alatt töltötték meg a lakást a sütemény illatával, akik egy pillanat alatt főzték meg mindannyiunk kedvenc lekvárait. Szilvi is ilyen. Mind ezek mellett, tökéletes egyensúlyt tartva Szilvi a modern nők egyike is, aki képezte és képzi magát, aki csinos, tettrekész, innovatív és megvalósító. Ugyanezt az egyensúlyt tartva tesz és él a családjáért, a barátaiért, miközben folyamatosan dolgozik saját magán, kutatja és tárja fel magában azt a részét, aki nem valakinek a gyereke, felesége, anyja, testvére, barátja, kollégája, hanem aki egyszerűen csak Géczy Gaál Szilvia.

Biztosan nem véletlen, hogy Szilvi Budaörsön született és budaörsi nővé cseperedett. Budaörs itt van a főváros mellett, ami nyüzsgő, pezsgő, előremutató. Viszont Budaörs mégis „csak” egy kisváros, ahol a városi modernitás mellett a kisvárosok kedves varázsa és bája, valamint a falvak duzzadó ősereje, a természettel és hagyományos értékekkel még kapcsolatot tartó közösségek ősi tudása egyesül. Budaörs egyesíti azokat a település formákat és azok értékeit, amikre az emberiségnek szüksége van. Szilvi hasonlóan egyesíti az én szememben a múlt, a jelen, a nőiség és az emberiség értékeit. Hova máshova születhetett volna?

Gyerekként felnéztem Rá és szinte mindenben majmoltam. Olyan szerettem volna lenni mint Ő. Irigyeltem a szorgalmát, a jó eszét, az ügyességét, a karcsúságát és azt, hogy őt nézik fiatalabbnak nálam. Ma már nem utánozom, de még mindig a példaképem és örömmel tölt el, ha valaki megjegyzi, hogy mennyire hasonlítunk egymásra és le sem tagadhatjuk, hogy testvérek vagyunk. Szeretem, ahogyan a családunkat és a baráti társaságunkat az erős egyéniségével, a találékonyságával, a humorával és a kifogyhatatlan lelkesedésével összetartja. Szeretem, hogy mindig számíthatunk egymásra. Szeretem, hogy ennyire szeretjük egymást.

Szilivi mindig segítőkész és imádja a kézzel készítet dolgokat. A levendula  mindene. Mindig mosolygós és jókedvű. Nem volt még olyan dolog eddig amit kértem tőle és nemet mondott volna rá. Egyszerűen mindenre tudja a megoldást, vagy ha azt nem is, azt igen, hogy kitől kel megkérdezni. Univerzális, szuper fantasztikus egy nő.

Szilvi! Hálásan köszönöm a nyitottságodat, figyelmedet, megértésedet, barátságodat és szeretetedet, melyekkel újból és újból megajándékozol.
Mindig segítőkész és barátságos. Bármilyen problémával lehet hozzá fordulni. Sosem mogorva vagy kedvtelen.  Olyan sok erő van ebben a hölgyben, hogy csak bámulom.

Vidám vagy mindig, igazi napsugár,
Érted csicsereg ma minden kismadár!
Lila mező, tudom,szereted,
Illatfelhő száll  hamar körötted.
Levendula-lány lehetne neved,
Barátidat kiskertedben leled.
Maradj, Mosoly, maradj Fény,
Finom, kedves Kistündér!

 

budaorsino2017 (11)

 

A sorozat korábbi részei:

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.