A Budaörsi NŐ 2017 – Haag Csilla: Az óvodás korosztály az én életem

(Budaörs, 2017. március 28. – Budaörsi Infó) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg harmadjára Budaörsön. A kiállítás ezúttal 10+1 kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2017. március 30-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10+1 budaörsi NŐT. 

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitója  2017. március 8-án volt a budaörsi Városházán. A kiállításon 10 portré képet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett egy bemutatkozást, hogy ki is ő, és egy rövid leírást arról, hogy az ismerősei milyen embernek gondolják, mi az, ami először eszükbe jut róla.

De ki is a kiválasztott 10+1 nő, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

 

budaorsino2017 (14)

 

 

Haag Csilla

 

Haag Csilla 1990 óta él Budaörsön, és közel 30 éve tevékenykedik a gyermekek között óvodapedagógusként. Az “Örömtáncház” kitalálója, megvalósítója.

“Nem hiszem, hogy a pályaválasztás kamasz koromban tudatos volt, hiszen lázadó kamaszként kerestem a helyem az életben, kerestem önmagam, és valahogy mégis ezt az utat kezdtem taposgatni. Érettségi után elkezdődött az óvónői pályám. Pályakezdőként, egyedül, óvónőtárs nélkül kezdtem el a nagybetűs MUNKÁT. Nem volt könnyű év, de megérte! Eljött az év vége… balesetmentesen, és még a gyerekek is szívesen, örömmel jártak az óvodába.  

Majd megszületett nagyobbik fiam Olivér.

2 év után megszűnt az óvoda, ahol dolgoztam és így új munkahelyet kellett keresnem. A 7. számú Óvodában (mai Zippel-Zappel), folytattam tovább. Egy olyan csapatba kerültem, ahol egymásból kihoztuk a lehető legjobbat, tele ötletekkel és hatalmas tudással. Nem hiszem, hogy vannak véletlenek, nekem itt volt a helyem 21 évig!

Majd újabb és újabb kihívások elé állított az élet, amit végig kellett taposnom. Ilyen volt a gyermektánc és a Német Nemzetiségi Főiskola.

Közben megszületett a kisebbik fiam, Bálint, akitől megtanultam másképp látni az óvodai pályámat is.

Majd 21 év után kipróbáltam magam egy kisebb intézményben is, ahol kisebb korosztályú gyermekkel (1-4 éves gyermekek) is foglalkozhattam kevés létszámmal. 3 év után úgy éreztem, hogy hiányzik a nyüzsgés, a tánc, mégiscsak az óvodás korosztály az én életem. Így kerültem a mostani közösségbe a Budaörsi Csicsergő Óvodába.

 

 

budaorsino2017 (287)

 

Aztán olyan emberekkel kerültem kapcsolatba, akik hasonló értéket képviselnek mint én. Valahogy mindegyikünk érezte, hogy ebben a rohanó világban olyan értékek kezdenek elveszni, amik régen a falvak közösségi programjaival folyamatosan fennmaradtak. Ez nem más, mint az öröm, szeretet, egymásra figyelés, egymás elfogadása. Nekünk felnőtteknek fontos feladatunk, hogy a mai gyerekeknek mindezt megmutassuk és megtanítsuk.

Így jött létre az „Örömtánc” a Városi Ifjúsági Klubban, melynek zenéjét és hangulatát a Gandharvák zenekar tagjai biztosítják. A sok kis szív együtt dobog ezeken az összejöveteleken.

De miért éppen óvónő? A kérdésemre a válasz, már mindezekkel a gondolatokkal meg is fogalmazódott.
Feltétel nélküli szeretet, kihívás, öröm, játék, csupa nagybetűvel!

A zene, a játék, a mese mindennapi használata nagyon fontos a gyermekek között, hiszen ezek azok az eszközök, amelyekkel a legközelebb kerülhetünk az érzelmi világához.”

 

budaorsino2017 (19)

 

Haag Csilla a fotókiállítás megnyitója után a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagy öröm volt számára amikor megtudta, hogy őt is beválasztottak a Budaörsi Nők közé.

“Elég régóta élünk Budaörsön, hogy megtapasztaljuk azt a fajta érzést, hogy itt élni nagyon jó. Sok olyan ember él Budaörsön, akik hasonlóan gondolkodnak és hasonló értéket képviselnek, amit mi.

Mindezt bizonyítja ez a kezdeményezés is, amit megálmodtak és megvalósított 3 évvel ezelőtt. Hiszen mindenki olyan közösséget mozgat, amelyben a velük kapcsolatban lévő embereknek a legszebb és egyben legfontosabb értékeket adják át mint a tolerancia, öröm, szeretet.

A különbség csak annyi, hogy más-más területen képviseljük, és ami a legszebb és legörömtelibb, hogy ezek a csoportok kezdenek összeforrni és egy hatalmas közösséget alkot, amit nevezhetünk úgy is, hogy Budaörs, ahol fontos, hogy ebben a rohanó világban a mának éljünk boldogan.”

 

budaorsino2017 (9)

 

 

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK

“Csupaszív”

 

Azért jó Csilla nénivel, mert jó sok játékot talál ki és jókat lehet vele játszani. Ő tudja a legjobb meséket, és mindig megdícsér.

Szeretlek Csilla néni, sok puszit kívánok neked.

Csilla néninek mindenhol van szeme és vicces.

Rengeteg energiájával és ötletével nagyon elnyeri a gyerekek szívét! (és a szülőkét is).

Olykor később érünk be reggel az oviba, így szoktam néha látni, amikor a gyerekek reggeli előtti kézmosásra várnak a folyosón. Szeretem nézni és hallgatni, ahogy Csilla néni énekel a gyerekekkel a folyosón: átéléssel, lelkesedéssel, és sok-sok vidámsággal. Jó nézni ahogy a gyerekek ragyognak és boldogan énekelnek vele. Látszik, hogy a gyerekek jól érzik magukat az óvodában.
Kiváló pedagógus és óriási szíve van. A gyerekek igényeinek megfelelően mindenkivel külön-külön foglalkozik.

Az első naptól kezdve maximálisan megbízunk benne, én is és a kisfiam is, ez biztonságérzetet is ad nekünk.
Életvidám ember, aki lelkesíteni tudja a gyerekeket, és a szülőket egyaránt. Látszik, hogy szívvel-lélekkel végzi a munkáját, a gyerekek rengeteg odafigyelést kapnak tőle.

Tetszik, hogy a Pillangó csoportban nem csak a „kötelező körök” vannak, hanem a gyerekek lelkével is foglalkoznak.

Nagyon elégedett vagyok és szerencsésnek érzem magunkat, hogy ilyen szuper óvónők és dadusok veszik körül a kisfiamat.

 

budaorsino2017 (11)

 

Szeretjük Csilla nénit, mert mindig nyitva a szíve, és jó nagyokat nevet. Minden energiájával azon van, hogy a Pillangó csoport igazi kis szeretet alapú közösség legyen, és ez egy nagyon komoly feladat ennyi gyerekkel! Köszönjük neki a türelmet, a személyre szabott figyelmet, a jótanácsokat, és a sok bátorítást!
Igazi kis tyúkanyóként gondoskodik és óvja gyerekeinket. Mindenen érezhető az összetartás, ami Csilla néni, Edit néni, Anikó néni és Évi néni között van és ez mutatkozik minden programban, és szervezésben. Nagyon-nagyon örülünk, hogy ilyen szuper csapat segíti a kislányunk fejlődését nap mint nap, sokszor erőn és munkaidőn felül, tiszta szívvel és lélekkel!

Csupa szív és szeretet. Élete az óvoda. Belép a gyerekek közé, elfelejti gondját, baját és elvarázsol. Fantasztikusan drámázik. Hihetetlen, hogy tud mesélni, játszani és mennyi dalt ismer. Mindig mosolyog. Mindenkiben megtalálja a jót. A gyerekek repülnek hozzá és alig várják, hogy újra találkozhassanak Vele, mert ő az ÓVÓNÉNI, csupa nagybetűvel. Akiért és akihez érdemes óvodába menni. Akinek minden gyerek el szeretné mesélni, mi történt az alatt, míg nem találkoztak. Mert Ő kíváncsi rá.

Aki bármelyik gyermeket az ölébe veszi és megdajkálja, ha arra van szüksége. Akinek az ölelése minden bajra gyógyír. Megtanítja a gyermekeknek, hogy nyissák ki a szívüket, hogy csodálkozzanak rá a világra.
Aki képes arra, hogy táncba vigyen bárkit, mert Vele jó táncolni, mert Nála nem érezzük ügyetlennek magunkat. Mindenre meg tud tanítani.
Mindent mesébe, dalba ágyaz, és bárhol jársz vele, úgy érzed, a legjobb helyen jársz, a legjobb „idegenvezetővel”.  Ha ki kell hagynunk egy általa szervezett programot, ha nem tudunk találkozni Vele, úgy érezzük, kihagytunk valamit, kimaradtunk egy fontos dologból.

Ami a szívén az a száján. Megköszönjük őszinteségét, mert segít minket, mert jót akar és jók a meglátásai.

Köszönjük és nagyon szeretünk Csilla néni!

Amikor elestem az udvaron, őhozzá futottam és Csilla néni illatom lett.
Két drága Kincsünk van a férjemmel. Másfél éve Csilla nénire bíztuk a Nagyot, és minden nap hálát adunk érte a sorsnak! Jövőre a kicsit is Csilla néni csodatévő szárnyai alá tesszük!

 

 

budaorsino2017 (13)

 

Különleges, rendkívüli érzékenységű és magas értékrendű ember, aki csupa nagybetűs pedagógus, erre született. Másképp ezt nem is lehet csinálni, pláne évtizedekig. Óriási napi munka, szeretet és türelem, folyamatos kreativitás – ez mind ő. Az Örömtánc kezdeményezője és vezetője.

Szívénél csak egy nagyobb, a szerénysége és az alázata.

 

 

A sorozat korábbi részei:

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.