Lemondott a budaörsi Fidesz elnöke

(Budaörs, 2018. június 12. – Budaörsi Infó) 2015. január 23-án olvashattak először újságunkban Nagy Sándor Andrásról, akit akkor a Fidesz helyi szervezete elnökének választott. Majd 2017  szeptemberében leváltották egy rövid időre, de novemberben ismét megválasztották. 2018. május 30-án pedig “önként” mondott le elnöki pozíciójáról “bokros teendőire” hivatkozva. 

 

 

Arra vonatkozólag még nincs döntés, hogy ki lesz az utódja, de amint nyilvánosságra kerül az információ, megosztjuk olvasóinkkal.

A helyi Fidesz volt elnöke megkeresésünkre nem szerette volna összefoglalni eddigi munkásságát és megosztani velünk jövőbeli terveit. Így a vele kapcsolatos cikkeinkből szemezgettünk olvasóinknak visszatekintő gyanánt. 

2015-ben azt nyilatkozta szerkesztőségünknek Nagy Sándor András, hogy tisztújításra azért volt szükség, mert az önkormányzati választásokon a helyi Fidesz–KDNP vereséget szenvedett.

“Tíz körzetből tízet elvesztettünk és a polgármester-jelöltünk is jóval kevesebb szavazatot kapott mint négy évvel ezelőtt. Ez volt az egyik legfontosabb ok. Nem is a vereség, hanem azok az okok, amelyek idáig elvezettek.

Egy angol politikus David Miliband, határozta meg úgy az ő pártjának a vereségét – amivel én is egyet tudok érteni, és érvényes itt is –, hogy nem voltunk elég büszkék, mikor az eredményeinkről beszéltünk, nem voltunk elég alázatosak, amikor a hibáinkról beszéltünk, és nem voltunk elég világosak amikor a jövőről beszéltünk.

Ez úgy gondolom, hogy érvényes arra is ami itt történt. A legnagyobb probléma az, hogy nem voltunk képesek megfogalmazni, hogy mi is a Budaörsi Fidesz küldetése. Nem tudtuk megszólítani a saját szavazóinkat.”

 

2015-ben a helyi Fidesz elnöke úgy határozta meg a budaörsi Fidesz küldetését, hogy a vereség elsősorban alázatra szólít.

“Tudomásul kell vennünk, hogy akkor lesz hiteles a politikánk, ha az a budaörsi polgárok értékrendjében gyökerezik, és a budaörsi polgárok mindennapi életében. Egy példamutató város polgárai példamutató politikát várnak el tőlünk.

Mivel Budaörs a legfejlettebb város az országban, mi budaörsiek joggal várjuk el azt, hogy például a mi óvodáink és a mi iskoláink legyenek a legjobbak. Azt is joggal várjuk el, hogy a mi politikusaink és a mi pártszervezeteink példamutatóak legyenek az országban. Ez az, aminek eleget kell tennünk!

A budaörsi Fidesznek az a küldetése, hogy eleget tegyünk a budaörsi polgárok elvárásának. Olyan új politikai kultúrát kell megvalósítani, ami a szakmaiságra épül, és azoknak a problémáknak a megoldására, ami fontos a budaörsieknek.

Az öncélú csatározások helyett egy olyan szintre kell emelni a budaörsi közéletet, amit joggal várnak el a budaörsi polgárok. Először is példás összefogásra van szükség Fidesz–KDNP-n belül.

Fontosnak tartjuk, hogy megújítsuk azt a párbeszédet, ami a szövetségesek között létezik. Az összefogás fontos része, hogy újakra és régiekre egyaránt számítunk. Mindenki munkájára és tapasztalatára. A képviselő-testületben három új tagunk van, és nekik is szükségük van az elődeik tapasztalatára.”

 

2015-ben még a sokat emlegetett “gödör ügynél” hallhattuk Nagy Sándor András nevét.

2015. május 13-án olvashattak hírportálunkon arról, hogy 2015. május 11-én egy olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, amiben a budaörsi lakosok egy csoportja felhívta a figyelmünket a „Budaörsi gödör” néven elhíresült befejezetlen építkezés miatti problémájukra és kérték, hogy levelüket hozzuk nyilvánosságra.

A levél kapcsán megkerestük Budaörs Önkormányzatát, hogy reagáljanak a felvetésekre. Az Önkormányzat válaszolt.

Ezt követően Nagy Sándor András a helyi Fidesz elnöke arról írt szerkesztőségünknek a cikkünkben megjelentek kapcsán, hogy közérdekű bejelentést tett a katasztrófavédelemnél, amely szervezet „kellően megalapozottnak találta a helyzetet ahhoz, hogy hatósági eljárást indítson, és a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szerveihez utalja az ügy kivizsgálását”. A leveléhez csatolta az ügyről szóló Kormányhivatali levelet, amelyet Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott írt neki.

 

A gödröt végül betemették.

 

godor_sajtotajekoztato_fidesz (5)

 

 

A 2016-os évet az egykori Fidesz elnök így értékelte:

“2016 a változások éve volt szerte a világban. A britek megelégelték Brüsszel túlkapásait, és kiléptek az EU-ból, az amerikaiak megelégelték a liberálisok uralmát, és az oroszbarát Trumpot választották elnöknek. Európát a migránsok által elkövetett nemi erőszakhullám és véres terrortámadások rázták meg Nizzától Berlinig. Mindez rámutatott arra a naivitásra és gondatlanságra, amivel az európai vezetők, valamint egyes hazai politikusok kezelték a válságot. Sajnos ebbe a sorba tartozik néhány felelőtlen városvezető hazánkban is, beleértve Budaörsöt, akik a lakosok védelme helyett a migránsok védelmét tartották fontosabbnak, és befogadásuk mellett érveltek.

Az év eseményei igazolták a magyar kormány döntésének helyességét a határvédelem megerősítésére, mely ma is biztosítja a budaörsiek biztonságát. Nem meglepő, hogy a migránsok kötelező betelepítése elleni akciót is a Fidesz vezette Budaörsön, míg a városvezetés képtelen volt egy épkézláb elvi állásfoglalásra is. De nem csak a migránskérdés miatt érzi egyre több budaörsi azt, hogy változásra van szükség városunkban. Világossá vált, hogy Budaörs jelenlegi fejlődési pályája nem tartható fent eladósodás nélkül. A városvezetés a kormányhoz fordult segítségért, mert képtelenek a bevételeinkből kigazdálkodni a szükséges fejlesztések fedezetét.

A városvezetés hasonlatos az egyszeri emberhez, aki egyik kezével a mellét döngeti, hogy mindent a maga erejéből ért el, a másikkal pedig kölcsönért kuncsorog.

Változásra van szükség. Budaörs egyedül nem képes talpon maradni a jelenlegi vezetés költekezései mellett. Ez már a második alkalom az elmúlt öt évben, hogy a magyar adófizetőknek kell kisegíteniük Budaörsöt. Több, mint 6 milliárd forintos adósságot halmozott fel a város korábban, amiért a kormánynak kellett állni a cechet. Budaörs egy sziget lett, a rejtelmek szigete. Rejtély, hogy az ország egyik legmódosabb városa miért nem tud gazdálkodni a bevételeiből. Kapóra jön tehát a híresztelés, hogy a kormány 2,3 milliárdot von el Budaörstől, aminek persze a fele sem igaz, hiszen az oktatási reform következtében több, mint egy milliárdos tétel szabadul fel a költségvetésben.

Elmondhatjuk, 2016 legnagyobb tanulsága az volt itt Budaörsön, ami Londonban és Washingtonban is, hogy változásra van szükség. Ehhez kívánunk erőt, kitartást, és boldog új évet!”

 

2017-es cikkünkben olvashattak arról, hogy az országoshoz hasonlóan a Fidesz helyi szervezete Budaörsön is tisztújítást tartott 2017. szeptember 14-én, amikor is egy szavazat-többséggel – némileg váratlanul – leváltották az addigi elnököt, Nagy Sándor Andrást és az elnökséget.

A tisztújítás után három nappal bizalmatlansági indítványt nyújtottak be az új elnökséggel szemben, amit 2017. október 30-án tárgyalt a taggyűlés. Ennek következtében 2017. november 28-án ismételték meg a választást, ahol ismét Nagy Sándor András lett az elnök.

 

2017-ben megkeresésünk ellenére sem nyilatkozott Nagy Sándor András azzal kapcsolatban, hogy hogyan értékelné az évet. Ebben az évben semmilyen városi üggyel kapcsolatban nem kommunikált szerkesztőségünkkel.

 

Hogy a volt fideszes vezető megnyilatkozásaiban elhangzottak mennyire fedik a valóságot, azt a budaörsiek nagy többsége nagyon jól tudja és azt is, hogy vezetőként milyen építő eredményeket ért el a város érdekében.

Hogy most mi késztette lemondásra ennyire rövid idővel azután, hogy oly keményen harcolt a vezetői posztjának a visszaszerzéséért komoly ellentéteket szítva a helyi szervezetben, arról most még csak folyosói pletykákból tudhatunk.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.