Megnyíltak a lakótelepi kutyafuttatók Budaörsön

(Budaörs, 2015. október 21. – Budaörsi Infó) Elérkezett a végéhez a budaörsi lakótelepi kutyafuttatók kálváriája. Már nincs más hátra mint, hogy a kutyusok igénybe vegyék az Ifjúság utcai és a Nádasdűlő sétányon lévő kutyafuttatókat. 

 

Több mint tízéves harc zárulhat le a héten Budaörsön. Sokan szerették volna, hogy legyen kutyafuttató a lakótelepen, viszont a legsűrűbben elhangzott mondat ez ügyben mindig az volt, hogy legyen csak ne az én ablakom alatt. A problémát végül a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete kezdeményezése nyomán Budaörs Város Önkormányzata megoldotta.

 

kutyabarat_egyesulet121

 

Két új kutyafuttató nyitotta meg a kapuit: az Ifjúság utcában, és a Nádasdűlő sétányon.

Házirend természetesen van, amit be kell tartani! A kutyafuttatók rendben tartását a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete vállalta magára.

Szilvási Tamás, a Budaörsi Kutyabarátok Egyesületének elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy ilyen sok év után végre a lakótelepen is lesz arra mód, hogy kulturáltan sétáltathassák a kutyusokat.

“Szeretnénk megköszönni mindenkinek aki támogatott minket, és természetesen Budaörs Város Önkormányzatának, hogy lehetővé tette, hogy megvalósulhasson a kutyatartók több éve dédelgetett álma.

 

kutyabarat_egyesulet2

 

A kutyafuttatók 2015. október 19-étől már használhatók. Nemsokára a víz is bevezetésre kerül mindkét területen, de erre még egy kicsit várni kell.

Arra viszont felhívnánk a gazdik figyelmét, hogy az állattartásról szóló 59/2004. (X.20.) sz. és a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 12/2013. (IV.15) sz. önkormányzati rendeletet módosították, miszerint „az ebet belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – pórázon kell vezetni.” Ezért megkérünk minden kutyatartót, hogy a pórázt csak a kutyafuttató kapujának becsukása után vegye le a kedvencéről.

 

 

kutyafuttato_10_20_c

Nádasdűlő sétány

 

 

A kutyafuttatók HÁZIRENDJE

 

Nyitva tartás 6-21 óráig

1.    A futtató kizárólag a meghirdetett nyitvatartási időben látogatható.

2.    A területre kizárólag veszettség ellen beoltott, féregtelenített, egészséges kutyával lehet belépni.

3.    A területre kutyán kívül, más állatot bevinni tilos!

4.    Tüzelő nőstény kutyával a futtatóba belépni csak egyedül, vagy más kutyák gazdáinak beleegyezésével lehet.

5.    Az állat-egészségügyi hivatal által veszélyesnek nyilvánított ebbel a futtató területére belépni tilos!

6.    A gazda, az általa és kutyája által okozott minden kárért felelősséggel tartozik.

7.    A futtatóban mindenki saját felelősségére tartózkodhat. A futtatóba belépő gyerekekért a velük lévő szülő vállal felelősséget. 14 éves kor alatt gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhat a futtató területén.

8.    A területen ittas személy nem tartózkodhat.

9.    A kutyaürüléket a gazda köteles mindig feltakarítani.

10.  Szemetelni tilos!

11.    A futtató területére belépéssel mindenki elfogadja annak szabályait.

 

kutyabarat_egyesulet

 

Előzmények:

Legelőször, 2014. december 15-én, a Budaörsi Infón olvashattak arról, hogy a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy közben jár azért, hogy létrejöhessen a lakótelepen egy kutyafuttató.

Ezt követően ellátogattunk Bíró Gyulával, Budaörs alpolgármesterével egy helyszíni szemlére, és bemutattuk a tervezett helyszínt. Ekkor még arról értesültünk, hogy az új kutyafuttatónak a Nádasdűlő sétánynál találták meg a megfelelő helyet. A Napsugár sétány 2-től  a Nádasdűlő sétány 17–21 mögötti játszótérig.

Majd a környéken lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy ne az ő közvetlen közelükben legyen a kutyafuttató. A Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete pedig pont ennek ellenkezőjéért gyűjtöttek aláírásokat.

Az aláírásgyűjtés után egy testületi-ülés következett, amin 5 millió forintot különítettek a kutyafuttató létrehozásához, viszont azt céltartalékba helyezték abban bízva, hogy az aláírásgyűjtők két csoportja meg tud egymással egyezni.

Majd megpróbáltak egymással egyeztetni a felek, viszont ez nem zárult sikerrel. Az megállapítást nyert, hogy mindkét fél egyetért abban, hogy legyen kutyafuttató, csak a tervezett helyszínével nem.

Majd ismét egy testületi-ülés következett, ahol levették a napirendi pontok közül a kutyafuttató ügyét.

2015. május 6-án lakossági fórumot hívtak össze, ahol a lakosok elmondhatták pro és kontra érveiket a tervekkel kapcsolatban. Megegyezés itt sem született.

2015. május 20-án a 11-dik napirendi pontban újra tárgyalták a lakótelepi kutyafuttatók kialakításának ügyét, és döntöttek a céltartalék felszabadításáról. 14 igen szavazattal elfogadta a képviselő-testület, hogy a céltartalékból 5 millió forint összeget felszabadítsanak a kutyafuttatásra kijelölt helyek bekerítésére.

Budaörs Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy kutyafuttató létesítése céljára kijelöli 1. számú helyszínként az Ifjúság utcai park északi részén található burkolt felületet, az egykori labdapályát és szűk környezetét, azzal, hogy az Ifjúság utca 4149/1/2/3/4 hrsz. ingatlanok irányába a zajvédelemről gondoskodik, valamint 2. helyszínként, a Nádasdűlő sétány 1-3,, a Napsugár sétány 4-2. és övárok közötti terület egy részét azzal, hogy a környező épületektől, játszótértől 22 méter távolságot tart és a lakóterület irányába sövény kerül telepítésre.

kutya_macskaA kutyafuttatók elkészültek. 2015. október 19-étől már csak a kutyusokra és a gazdikra várnak.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.