Kutyafuttatót terveznek a lakótelepre

(Budaörs, 2014. december 19. – Budaörsi Infó) Korábbi  cikkünkben már olvashattak a Budaörsi Kutyabarátok Egyesületéről, akik azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy Budaörsön, a lakótelepen létrejöjjön egy új kutyafuttató. A folyamat elindult, Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere a tegnapi napon terepszemlét is tartott a helyszínen az önkormányzat egyik munkatársával.

 

 

Bíró Gyula alpolgármester és a terület önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a Budaörsi Kutyabarátok Egyesületével, és arra törekednek, hogy egy olyan megoldást találjanak, ami a lakók és a kutyások számára is megfelelő.

„Az új kutyafuttatónak a Nádasdűlő sétánynál találtuk meg a megfelelő helyet. A Napsugár sétány 2-től kezdődne és a Nádasdűlő sétány 17–21 mögötti játszótérig tartana, a volt Nyugati övárok területén. Ez jelenleg kihasználatlan, így ha funkciót adnánk neki, a tisztán tartása is egyszerűbb lenne, hisz ezt a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete vállalta fel. Több egyeztetés is volt már az Egyesülettel és a továbbiakban is ez a szándékunk, hogy egy megfelelő területet tudjunk létrehozni. A kutyafuttató tervezése a következő év elején fog elkezdődni és bízunk abban, hogy megvalósul az év első felében.

Egy másik egyesület is felkeresett nemrég, a Nyim-i Lovas- és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület, hogy ők is szeretnének egy kutyafuttatót. Velük a jövő hétfőn tárgyalunk.”

 

holdfeny_Setany_lakotelep_kutyafuttato3

 

 

Korábban már terveztek a lakótelepre egy kutyafuttatót, viszont annak létrejöttét akkor az ott lakók megakadályozták. Ez a helyszín Ön szerint megfelelő lesz?

„A kutyások, ha van, ha nincs kutyafuttató, akkor is ott vannak a lakótelepen. A kutyafuttató segítségével legalább kulturáltabban tudnák használni azt a területet. Úgy gondolom, hogy biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fognak tetszeni a tervek, de ez sajnos minden esetben így van.”

 

holdfeny_Setany_lakotelep_kutyafuttato4

 

 

kutyabarat_egyesulet9

A Budaörsi Kutyabarátok Egyesület tagjai

 

Szilvási Tamás, a Budaörsi Kutyabarátok Egyesületének elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy már egy ideje zajlanak az egyeztetések az önkormányzattal a kutyafuttató ügyében.

„Reméljük, hogy hamarosan megvalósulhat az, amiért már olyan régóta harcolunk. Egyesületünk azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson a kutyatartás kapcsán felmerülő problémákban a jelenlegi és leendő gazdiknak egyaránt. Az önkormányzattal együttműködve szeretnék elősegíteni a kulturált, tudatos kutyatartás meghonosodását, és nem utolsó sorban, mindent megtenni annak érdekében, hogy létrejöhessen egy kutyafuttató Budaörsön.”

 

holdfeny_Setany_lakotelep_kutyafuttato

 

 

Bíró Gyula alpolgármester elmondása szerint az új kutyafuttató tervei a következő év elején elkészülnek. Ha sikerül megvalósítani ezt a tervet, akkor valószínűleg a Patkó utcai zöldfelület teljes parkosítása sem okoz majd problémát a kutyásoknak, hisz lesz hová vinni a négylábúakat sétálni.

Nyomon követjük a további fejleményeket is az ügyben, és beszámolunk róla önöknek.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

4 hozzászólás

  1. […] kutyafuttató tervezése Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere elmondása szerint januárban elkezdődik, azonban a kutyások addig sem kívántak tétlenül ülni, így […]

  2. […] már olvashattak korábbi cikkünkben. Ők azok a lelkes kis csapat, akik összefogtak azért, hogy Budaörsön lehessen egy új kutyafuttató. Ők szervezték meg az első budaörsi KameraDOG délutánt, amiből egy ötletes kisfilm is […]

  3. […] Gyula, Budaörs alpolgármestere 2014 végén arról nyilatkozott újságunknak, hogy már folynak az egyeztetések az […]

  4. […] követően ellátogattunk Bíró Gyulával, Budaörs alpolgármesterével egy helyszíni szemlére, és bemutattuk a tervezett helyszínt. […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.