Aláírásokat gyűjtenek Budaörsön a lakótelepi új kutyafuttató ellen

(Budaörs, 2015. január 24. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Online-on már többször olvashattak a Budaörsi Kutyabarátok Egyesületről, akik azt a cél tűzték ki maguk elé, hogy közbenjárnak Budaörs Város Önkormányzatánál azért, hogy létrejöhessen a lakótelepen egy új kutyafuttató. Szerkesztőségünket felkereste Kisberk Tamás, a Napsugár sétány 2-4 társasház Intéző Bizottságának elnöke és több más társasház közös képviselője, aki elmondta, hogy több lakót képvisel, akik azt szeretnék, hogy máshol legyen a kutyafuttató mint azt az Önkormányzat és az Egyesület tervezi.

 

Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere 2014 végén arról nyilatkozott újságunknak, hogy már folynak az egyeztetések az Egyesülettel.

„Az új kutyafuttatónak a Nádasdűlő sétánynál találtuk meg a megfelelő helyet. A Napsugár sétány 2-től kezdődne és a Nádasdűlő sétány 17–21 mögötti játszótérig tartana, a volt Nyugati övárok területén. Ez jelenleg kihasználatlan, így ha funkciót adnánk neki, a tisztán tartása is egyszerűbb lenne, hisz ezt a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete vállalta fel. Több egyeztetés is volt már az Egyesülettel és a továbbiakban is ez a szándékunk, hogy egy megfelelő területet tudjunk létrehozni. A kutyafuttató tervezése a következő év elején (2015. – a szerk.) fog elkezdődni és bízunk abban, hogy megvalósul az év első felében.

 

A témával kapcsolatban felkeresett minket Kisberk Tamás IB elnök, közös képviselő és azt nyilatkozta, hogy szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a terület jelentős része egybeesik a 2012-ben tervezett kutyafuttató területével, ami ellen akkor több mint száz aláírás gyűlt össze.

Kisberk Tamás a Budaörsi Infónak elmondta, hogy most is, mint 2012-ben aláírásgyűjtésbe kezdett a lakók érdekében. A környéken lévő lépcsőházakban elhelyezett egy Felhívást a lakástulajdonosok részére, ami a lent olvasható javaslatot tartalmazza, aláírásgyűjtésre buzdítva a helyieket, hogy így tiltakozzanak a kutyafuttató tervezett helyszíne ellen.

„Bíró Gyula alpolgármester úrnak, valamint Kutyabarátok Egyesülete tagjainak javasoljuk, hogy az áhított kutyafuttatót saját lakókörnyezetük közelében valósítsák meg: például a Lévai utcai zöld terület, vagy a Nádasdűlő sétány 30-tól a teniszpályával párhuzamos területen.

 

kisberk_tamas_kutyafuttato

fotó: Kisberk Tamás

 

Környezetünk a tavalyi évben kapott már az Önkormányzattól egy “szúnyogtenyésztő” vizes árkot, melynek a lakásokra nézve is értékcsökkentő hatása van. Nem kívánunk még egy értékcsökkentő beruházást.”

 

kisberk_tamas_kutyafuttato3

Fotó: Kisberk Tamás

 

Az aláírások gyűlnek. Az üggyel kapcsolatban a Budaörsi Infó nem kíván állást foglalni, csupán mindkét fél számára lehetőséget biztosít, hogy a nyilvánossághoz forduljon. Egy személyes egyeztetés vagy egy lakossági fórum bizonyára sokat lendítene az ügyön. Remélhetőleg hamarosan ez is meg fog történni.

 

alairasgyujtes_budaors_kutyafuttato2_ellen_2015jan22

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.