Plutó és a Puli ismét nagy sikert arattak Budaörsön (képek)

(Budaörs, 2015. október 21. – Budaörsi Infó) Ismét Csillagászati nap volt a Városi Ifjúsági Klubban, viszont most a Csicsergő ovisok tudhattak meg mindent Plutóról és arról a bizonyos Puliról.

 

 

2015. október 20-án a Magyar Csillagászati Egyesület tagja, Mizser Attila elmesélte a kicsiknek, hogy mi újság is van a naprendszerben. Az előadás még el sem kezdődött, de Plutó már a legelején vastapsot kapott. Természetesen az előadó a bolygókról beszélt, az ovisoknak pedig mindig volt még egy kérdésük, pont mint Colombo-nak.

 

IMGL6649

 

A bolygókat most strandlabdák szimbolizálták és egy kis bemutató erejéig néhányan kipróbálhatták milyen Napnak, Holdnak vagy Földnek lenni.

Gyakorlati módszerekkel került bemutatásra a gyerekek segítségével, hogy miért is nem látjuk a Hold másik arcát. Hogy is láthatnánk, hisz ő mindig csak a Földet nézi, sose fordítana neki hátat!

 

IMGL6654

IMGL6664

A háttérben a Nap a Hold és a Föld látható gyerekek formájában

 

Miután mindent megtudtunk a naprendszerről Dr. Pacher Tibor (Puli Space Technologies Kft.) előadása következett és az ő híres Pulija.

Természetesen nem egy kisállat simogatóról volt szó ebben az esetben sem, hanem egy olyan űrprogramról, aminek az a célja, hogy jobban megismerhessük a Holdat. A Puli is ezt a célt szolgálja. Azonban mielőtt harcra indul és felderíti az ismeretlent, tesztelni kellett a helyszínen, hogy vajon a múltkori iskolások “megtaposása” után, óvodásokkal is megbirkózik-e.

A Puli jól állta a sarat, és még a viszonylag nagyobb feladatot jelentő óvónők sem okoztak neki problémát.

 

IMGL6740

IMGL6738

IMGL6705

IMGL6696

IMGL6689

IMGL6685d

IMGL6685

 

A jól sikerült boldogság-programhoz gratulálunk a szervezőknek!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.