A budaörsi nyílt levél a miniszterelnöknek – 9934 támogató aláírás gyűlt össze

(Budaörs, 2019. május 22. – Budaörsi Infó) 2019. április elején indult útnak a budaörsi levél, amit Orbán Viktornak címeztek és akkor 292 Budaörsön tanító pedagógus írta alá. Azóta eltelt néhány hét és az aláírások száma 9934-re nőtt.

 

 

A szervezők célja a budaörsi levéllel, hogy átadják Orbán Viktor miniszterelnöknek, és tudassák vele, hogy jelenleg milyen problémákat tapasztalnak az oktatási rendszerben.

A levélben azt követelik, hogy azonnal hozzák meg azokat a döntéseket, melyek lehetővé teszik, hogy a pedagógusbérek számítása ne az úgynevezett vetítési alapból, hanem a mindenkori minimálbérből történjen, és jelentősen emeljék a nevelést, oktatást közvetlenül segítők és a technikai dolgozók bérét is.

Továbbá, hogy a lehető legrövidebb időn belül, kezdjenek érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.

 


A levelet Orbán Viktor a szoros időbeosztására hivatkozva nem vette eddig át. 


 

 

Összesen 9934 támogató aláírás érkezett az ország minden részéről eddig.

 

Budapestről: 2881

Megyeszékhelyek és egyéb megyei jogú városokból 2137

Egyéb településekről 4916

(Megyeszékhelyek és egyéb megyei jogú városok településenkénti bontása: Békéscsaba – 12; Debrecen – 25; Dunaújváros – 129; Eger – 45; Érd – 130; Győr – 145; Hódmezővásárhely – 0; Kaposvár – 103; Kecskemét – 145; Miskolc – 73; Nagykanizsa – 28; Nyíregyháza – 24; Pécs – 364; Salgótarján – 0; Sopron – 0; Szeged – 205; Székesfehérvár – 190; Szekszárd – 36; Szolnok – 58; Szombathely – 84; Tatabánya -160; Veszprém – 169; Zalaegerszeg – 12)

 

Az aláírásgyűjtést tovább folytatják, és a közvéleményt, valamint a miniszterelnököt hetente tájékoztatják az aktuális aláírók számáról.

A szervezők tájékoztatása szerint a levelükhöz csatlakozó kollégáknak azt ígérték, hogy az aláírásaikat csak személyesen Orbán Viktornak adják át, ezért május 23-án, fél 2-kor a Miniszterelnöki Kabinet Levelezési Osztálya kijelölt munkatársának csak a nyílt levelet adják oda a 292 budaörsi indító aláírással.

A többi támogató aláíró számáról tájékoztatják a hivatal képviselőit, és rajtuk keresztül is üzenik újra a miniszterelnöknek, hogy azokat személyesen vegye át.

Ismerté vált, hogy több iskola vezetője megtiltotta a pedagógusoknak a nyílt levél aláírását.

 

További információt találnak a budaörsi levélről a kezdeményezés weboldalán: https://budaorsi-level.webnode.hu/

 

A további fejleményekkel kapcsolatban tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

 

A témával kapcsolatban korábban megjelent cikkeink:

 

A budaörsi nyílt levélre eddig közel 6 ezer támogató aláírás érkezett

A miniszterelnök időbeosztása nem teszi lehetővé, hogy átvegye a budaörsi levelet

Még egy hétig várják az aláírásokat – Három percet kértek a nyílt levél átadására a budaörsi pedagógusok Orbán Viktortól

Fejlemények az Orbán Viktornak írt nyílt levél ügyében – Megfenyegették a budaörsi pedagógusokat

Nyílt levél Orbán Viktornak – 273 budaörsi pedagógus követelése

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.