Fejlemények az Orbán Viktornak írt nyílt levél ügyében – Megfenyegették a budaörsi pedagógusokat

(Budaörs, 2019. április 11. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy 292 budaörsi pedagógus aláírt egy Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló nyílt levelet. A kezdeményezésről és a megfogalmazott követelésekről több országos média is vezető helyen számolt be. A Budaörsi Infó értesült az üggyel kapcsolatos legújabb fejleményekről és arról, hogy az aláíró pedagógusokat súlyosan megfenyegették.

 

 

A miniszterelnöknek címzett nyílt levélben az aláíró budaörsi pedagógusok levezetik, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az oktatás eredményességét helyreállítsák és javítsák az országban.

A szervezők tájékoztatták a Budaörsi Infó szerkesztőségét az aktuális hírekről az ügyben. Eszerint létrehoztak a kezdeményezéssel kapcsolatban egy honlapot, ahonnan minden információ elérhető, illetve letölthető. A budaorsi-level.webnode.hu címen érhető el.

A követeléseik között megfogalmazott pedagógusbérek alakulásával kapcsolatban grafikont küldtek szerkesztőségünk részére. Az egyik oszlop azt mutatja, hogy mit ígért Orbán Viktor a pedagógusoknak, a másik pedig azt illusztrálja, hogy szerintük mi a valóság.

 

pedagogusberek_grafikon

 

Tudatták a Budaörsi Infóval azt is, hogy sok gratuláció érkezett szerte az országból a kezdeményezéssel kapcsolatban, még külföldről is, akik közül sokan a kivándorlásuk döntő okaként említik a jelenlegi oktatáspolitikát.

Viszont a szolidáris gratulációk között fenyegető levelet is kaptak, amelyben gyakorlatilag minden budaörsi tanárt, diákot és azok szüleit is hosszan taglalt súlyos következményekkel fenyegetik meg, amennyiben nem vonják vissza a nyílt levelet, illetve ha nem követik meg a kormányt.

Tollner József középiskolai tanár, aki az ügyben az országos médiában is megszólalt a pedagógusok nevében, az írta a Budaörsi Infónak, hogy azt, hogy valós-e a fenyegetés vagy őrülttel van-e dolguk nem tisztük eldönteni és megfontolják azt, hogy tegyenek-e feljelentést.

A szervezők csütörtök estig minden intézményhez eljuttatják a levelüket és a fenyegetések ellenére is várják, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk az országban.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.