Még egy hétig várják az aláírásokat – Három percet kértek a nyílt levél átadására a budaörsi pedagógusok Orbán Viktortól

(Budaörs, 2019. április 25. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy 292 budaörsi pedagógus aláírt egy Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló nyílt levelet. A kezdeményezésről és a megfogalmazott követelésekről több országos média is vezető helyen számolt be. Az aláíró pedagógusokat ezt követően súlyosan megfenyegették, ami miatt feljelentést is tettek. Az aktuális helyzetről tájékoztatták az aláírók a Budaörsi Infót.

 

 

Az üggyel kapcsolatban az aláírók nevében nyilatkozó Tollner József tanártól megtudhattuk, hogy az ország több intézményéből érkeztek már Budaörsre aláírt ívek.

Még egy hét van április végéig, amikor szeretnék leadni a nyílt levelet az aláírásokkal együtt, addig még várják a további aláírásokat.

A szervezők a sajtón keresztül is biztatnak mindenkit, aki egyetért nyílt levél tartalmával, hogy bátran írja azt alá. A levelet körülbelül 6000 címre küldték ki.

A szervezők elmondása szerint eddig négy intézményvezető írta meg, hogy nem ért egyet velük, és nem továbbítja kollégáinak, de tudomásuk van más helyekről is, ahol ugyanez történt.

Az javasolják, hogy az ilyen helyzetben lévő kollégák reklamáljanak vezetőjüknél, de a kezdeményezés honlapjáról  is megtudhatnak minden információt, és az aláíróívet is letölthetik, amit akár egyetlen aláírással is vissza lehet küldeni.

 


 

Közben a budaörsi kezdeményezők időpontot kértek a miniszterelnöktől a levél és az aláírások átadására.

„Kérjük, hogy ezt az Önnek címzett nyílt levelet személyesen vegye át tőlünk! A levél és a támogató aláírások átadására egy kéthetes időintervallumban (május 8-tól május 21-ig) mindössze 3 percet kérünk Öntől. A helyszín bármi lehet, ami Önnek megfelel. Ez azt jelenti, ha ezt hivatalában nem tudja átvenni, az ország bármely pontján, bármilyen rendezvény előtt, után, szünetében készek leszünk átadni” – írták meg az Orbán Viktornak címzett levelükben.

 


 

A szervezők felvették a kapcsolatot a Nemzeti Pedagógus Karral is, ha kell, egyeztetnek és más-más eszközökkel ugyan, de együtt tesznek a közös célokért.

„A mi eszközünk az aláírásgyűjtés, amit nevezhetünk úgy is, hogy nemzeti konzultáció az oktatáspolitikáról” – írták szerkesztőségünknek a szervezők.

Közlésük szerint Pokorni Zoltán mellett, Pálinkás József, volt MTA elnök és oktatási miniszter is kemény bírálatban részesítette a jelenlegi oktatáspolitikát, és nyilvánosságra hozta korábbi – Orbán Viktornak négyszemközti beszélgetésen elmondott – javaslatait, intelmeit.

Aki szeretne többet megtudni a budaörsi levélről vagy csatlakozni a kezdeményezéshez, az a projekt honlapján mindent szükséges információt megtalál.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.