Budaörsi intézményvezetők karácsonyi évzárója 3.

(Budaörs, 2018. december 23. – Budaörsi Infó) A karácsony közeledtével arra kértük a budaörsi intézmények vezetőit, hogy foglalják össze elmúlt évüket, és osszák meg velünk legmaradandóbb élményeiket.

 

 

 

Pintér Krisztina – Lakótelepi Közösségi Ház

 

pinter

Ebben az évben a szokásosnál is több gyermek volt a Közösségi Ház vendége; helyet adtunk pár hétig a védőnői szolgálatnak, akikhez sok kisbabát hoztak, mi pedig beleláthattunk kicsit az orvosi, tanácsadói
munkába is.

A nagyobbacska gyerekek pedig a táborokba jöttek hozzánk; öt héten át háromféle telt házas tábornak is otthont adtunk. Volt gyerekeknek szóló rajz illetve fotópályázatunk is.

Nagyon népszerűek voltak a házilag készített kozmetikumok sorozatunk, hasonlót tervezünk a következő évben is. Jövőre szeretnénk még folytatni a már meglévő sikeres foglalkozásainkat, elsősorban a mozgásprogramokra és a klubfoglalkozásokra utalva, valamint az egészséggel kapcsolatos előadásainkat.

A Közösségi Ház adventi programjai között Luca napján egy jósnő látogat el hozzánk, akinek egyedülálló előadásából megtudhatjuk, hogy mi is a jóslás; boszorkányság avagy tudományos alapja is lehet?

Az előadás után a hölgy egyénileg is tudja fogadni az érdeklődőket. Kézműves programokkal is készülünk: ásványokból készíthetünk ékszereket, magunknak, illetve ajándékozásra is, hiszen a saját kezünk által készített ajándéknak sokkal nagyobb értéke van.

 

 

Márton Júlia – Városi Ifjúsági Klub

 

martonjuli

Az adventi időszakban az Ifiklub belső terei mindig megújulnak, előkerülnek a fenyő füzérek, a csillagok az ablakokba és persze a díszes karácsonyfa is kikerül a galériára. 2018-as év legmaradandóbb élménye szakmai szempontból a Bevonzó Erasmus Plus projekt és annak kapcsán megvalósuló szeptemberi Ifi Fórum nap és a novemberi Záró konferencia volt. De nagyon büszkék vagyunk a Nemzeti Művelődési Intézet, Kodály Zoltán emlékéve kapcsán felmerülő „A jövő zenéje ifjúsági zenei fejlesztő nap” c. pályázat sikerére, az általunk létrehozott egyedülálló interaktiv zenei napra („Just Dó It”) és a vele járó több budaörsi helyszínen zajló flashombra, ami a zene szeretetét és erejét hirdette.

Szeretnénk megragadni a lehetőséget és köszönetet mondani minden kedves szakkör vezetőnknek, akik az év során fáradhatatlanul tanították, szórakoztatták és koordinálták az Ifiklubba járó fiatalokat a legkisebbektől a kamaszokig.

Köszönjük az egész éves együttműködést a szakmai segítőinknek, Bakai Gyöngyinek és Novák Anikónak is, akik nélkül nem lenne teljes az Ifiklub kicsiny csapata sem. Várunk mindenkit szeretettel 2019- ben a Károly király utca 3 szám alatt! Idén az egyik kiemelkedő pillanat az volt, amikor az Alkohol zenekar tagjai ismét az Ifiklub színpadra álltak 15 év után egy jubileumi koncert erejéig.

A novemberi borús hétvégén összegyűltek a régi barátok, családtagok, együtt ünnepeltek és nosztalgiáztak az Ifiklub falai között, hiszen sokan voltak a közönségben olyanok, akik még részt vettek anno a ház felújításában, kialakításában a 2000-es évek elején.

Sok régi történetet elevenítettek fel, meséltek a régi szép időkről, érdekes volt megvitatni az akkor és a mostani klubélet és a generációk közti különbségeket. De a legbüszkébb pillanat mégiscsak az volt, amikor a gyerekekből lett felnőttek, családos apukák és anyukák izgatottan keresték magukat a régi fényképeken, és mosollyal az arcukon távoztak a házból, dicsérve annak megannyi pozitív változását, kívül-belül.

 

 

Kovácsné Lupas Adrienn– Kamaraerdei Közösségi Ház

 

adrienn_lupas

 

Karácsonyhoz közeledve idén is megrendezésre került az adventváró közösségi nap december 1-jén délután. A Nektár Színház Mátyás király mézbora zenés mesejátékával kezdődött a közös ünneplés. Ezt követően megérkeztek Szent Miklós előfutárai a zenélő, táncoló manócskák.

Később a Mikulás is megérkezett. A Hacienda étterem munkatársi finom sült kolbásszal, a Kamaraerdei Részönkormányzat székelykáposztával és forró teával, a Kamaraerdőért Egyesület tagjai pedig finom forralt borral várták a kedves vendégeket.

A Party Maffia együttes késő estig tartó remek hangulatú koncertjével zárult a nap. A Kamaraerdei Közösségi Házban mindez nagyszerű csapatmunka révén valósult meg, amelyben nemcsak a ház dolgozói, hanem rendszeres látogatói is részt vettek. Ez a közös gondolkodás és tenni akarás ma is mozgósítható, amikor szükség van rá, ez talán legnagyobb nyeresége intézményünknek.

Látogatóinktól, a város lakóitól pedig ma is folyamatosan kapunk ajándékba tárgyi eszközöket, játékokat, könyveket. Köszönjük és örömmel fogadjuk mindezt, annak bizonyítékát látjuk ebben, hogy valóban otthonuknak, sajátjuknak érzik a Közösségek Házát.

A legemlékezetesebb és különlegesebb esemény számunkra idén a Tündéri Gyereknap Kamaraerdőn volt, ahol a felnőttek is gyerekek lehettek újra, a gyerekek pedig maradéktalanul kiélvezhették a gyermeklét örömeit. Ezen a napon tényleg minden a gyerkőcökről szólt.

Itt a jókedv, az adni- akarás, az élményadás a legfőbb cél minden évben. Számtalan Önkéntes segíti a munkát a rendezvény napján. Lelkesedéssel hegyeket lehet megmozgatni.
Ez arra a kérdésre a válasz, hogy melyik nap a legemlékezetesebb.

Karácsony közeledtével a Közösségi Házban működő Ezerszínű Alkotóműhelyben saját kezűleg készített ajándékokat alkothatnak a hozzánk érkezők. Hiszen a legszebb ajándék mindig az, melyet saját kezűleg, szívvel-lélekkel, egy csepp kreativitással, örömmel és odaadással készítünk. 2019-ben Kautzky Adrienn előadásai is folytatódnak az egészségtudatosság jegyében. Az első alkalom január 9-e lesz. Február 15-én pedig Papp Lajos professzor érkezik hozzánk.

Mindenkit sok szeretettel várunk.

 

 

Simon Erika – Jókai Mór Művelődési Központ

 

simonerika

 

Rengeteg izgalmas program várja a Budaörsieket decemberben, ezért szeretném – továbblépve az időben – a januári programjainkat ajánlani az Olvasóknak: 2019. január 4-én 19 órakor SZAKCSI LAKATOS BÉLA – MÜLLER PÉTER SZIÁMI – PIANISSIMO! DUÓ – újévi koncertje lesz.

2019. január 11-én 19:30-kor SZEMFÉNYVESZTŐ Bűvészshow. 2019. január 24-én 19 órakor PSZICHORENDELÉS – KAPCSOLATFÓBIA Böhönyey Márta és Tóth Melinda nagysikerű előadása látható a Jókaiban.

Az idei év legmaradandóbb élményéről kellene írnom…. bármennyire is ez a kérés, nincs olyan esemény, amely így, az év vége távlatából még bármilyen maradandó érzést tudna generálni bennem. Ezt így találom helyénvalónak. Próbálunk tisztalappal indítani minden egyes nap, minden egyes esemény előtt, mindenki számára biztonságot adó egyenletességben. Szeretném, ha ez tükröződne vissza rendezvényeinkben és kollégáim munkájában is, az idelátogatók számára.

Végül az Ünnepekről… Karácsonykor könnyedén elővesszük a „szeretetet”, a „szeressük egymást”, aztán azt is, hogy „nem csak az Ünnepeknek kellene a szeretetről szólnia….” Szeretném megosztani Tanítóm szavait és egyben megajándékozni minden Olvasót vele: „ A Szeretet Mindenek Felett”. „A Szeretet nem pusztán egy érzelmi jelenség és nem is egy rajtad kívülálló valami, amit meg kell szerezned, birtokolnod
ahhoz, hogy boldog légy. A Szeretet Te magad vagy. A Szeretet VAN. A Szeretet maga a Létezés. A Létezés mindenek felett áll, így a Szeretet mindenek feletti. A Szeretet a Teljesség, az EGÉSZ-SÉG. Éld bátran a Szeretetet, éld az Egészséget.” Júlia”

 

 

 

Berzsenyi Bellaagh Ádám – Budaörsi Latinovits Színház

 

berzsenyibellaghadam

Nekünk, színháziaknak, nehéz egy naptári évre visszagondolnunk, hiszen mi évadokban éljük az életünket. 2018. kellős közepén a Latinovits Színházban vezetőváltás történt, de kinevezésemmel radikális változás nem várható, ugyan azon az úton haladunk tovább, amit az ezt megelőző öt évben művészeti vezetőként menedzseltem.

Színházunkban az ovisoktól a nagymamákig mindenki számára játszunk előadásokat, egyetlen szempontunk a minőség, és nagy vágyunk, hogy egyre többen ismerjék meg tehetséges társulatunkat. Számos esetben szívesen működünk együtt budaörsi intézményekkel, ifjúsági programunk elsősorban a városi gyerekeknek szól, tartunk előadásokat a Majorban és a PostART-on, rész veszünk az utcai fesztiválokon is.

Szeptember óta három premierünk volt, Az arab éjszaka, a Karnebál és óvódások részére a Punktum!, valamint bemutattuk családok számára a Pán Pétert az egri Harlekin Bábszínházzal koprodukcióban.

Aki már most új előadásra vágyik, elárulhatjuk, hogy Lázár Ervin örökzöld gyerek- felnőtt meséjét, a Négyszögletű Kerek Erdőt állítjuk színpadra február 2-án Simon Balázs rendezésében. És hogy csak két érdekességet emeljek ki évadunk további részéből: közönségünk találkozhat majd a színpadon Bálint Andrással és rendezőként a hozzánk örömmel visszatérő Alföldi Róberttel is.

Decemberben Karácsonyi ajándékként budaörsi lakcímkártyával rendelkező nézőink 10% kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet akár januárra is, Karácsonyi szabadbérleteink pedig két, az évad bármely előadására felhasználható belépőt tartalmaznak, igen kedvező áron. Karácsony és Szilveszter délutánján is egyik legvidámabb produkciónkat, a Liliomfit tűzzük műsorra, az év utolsó napján előadás után egy pezsgős koccintásra is invitáljuk a publikumot.

Nézőinknek békés Karácsonyt, vidám Szilvesztert és egy nagyon boldog, színházi élményekben gazdag új esztendőt kívánok!

 

 

A sorozat korábban megjelent cikkei:

Budaörsi intézményvezetők karácsonyi évzárója 1. – Gajdos Frank Katalin

Budaörsi intézményvezetők karácsonyi évzárója 2. – Csabay Károly

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.