Kit válasszak? – Betlehem Csaba: A Láthatatlan Ember nem szeretne beleállni a “hivatásos” politikusok sorába

(Budaörs, 2018. március 7. – Budaörsi Infó) Segítségül olvasóinknak az eligazodásban azonos kérdés-sort állított össze a Budaörsi Infó szerkesztősége a 2018. április 8-án esedékes országgyűlési választáson a Budaörsöt is magába foglaló Pest megyei 2-es választókörzetben induló képviselő-jelöltek számára. Betlehem Csaba a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelöltje a megmérettetésben. A Láthatatlan Ember az elmebeteg cirkusztól elfordultaknak kínál vicces, de egyértelmű választást.

 

 

Kérjük mutatkozzon be azon budaörsi olvasóinknak is, akik esetleg ezen interjú alapján ismerhetik meg Önt és politikai hitvallását!

“A Láthatatlan Embert, bízom benne nem kell bemutatni a kedves helyieknek. 2000 éve itt lakik a környéken, utakat, csatornahálózatot épített a rómaiakkal, elintézte a békés Honfoglalást egy lóval, elbaktatott Asztrik apáttal a Pápához 999-ben és elintézte a koronázást Vajknak.

Világcsavargó, jó barátja volt Marco Polonak, Till Eulenspiegel-nek, Robin Hood-nak. Gandhi-t és Martin Luther King-et megtanította az erőszakmentes ellenállásra. Nagy kópé, de a szíve arany és most látva a politikai bohózatot, szívesen segítene a következő 4 évben a szomszédainak.”

 

Mondja el, kérjük, hogy van-e valamilyen budaörsi kötődése, mennyire ismeri a város belső életét, a lakói mindennapjait, céljait, az őket esetleg leginkább érdeklő témákat, problémákat?

“Természetesen, a fent említettek miatt is. Ugyanakkor a jelöltlistán szereplő Betlehem Csaba a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hivatalos jelöltje, hiszen A Láthatatlan Ember nem látható, személyi igazolványa nincs – adminisztratív és kirekesztő sajnos egyelőre a választási rendszer.

Mint a környéken lakó, jól ismeri szép kisvárosunk jó lakóit és problémáikat: a maga sajátos eszközeivel próbál tenni és segíteni, lásd a főút kátyúinak virággal körberajzolását vagy a Kötő utcánál a kis zászlókat a gyalogosok biztonságának növelésére a zebrán átkeléskor.

Ürömön buszmegállót épített mert elfelejtették a hatóságok az adófizetőiket. Amúgy a kék suliba járt láthatatlanul, amikor még nem Herman volt csak simán 2-es. Láthatatlan segítségével több balesetet megelőzött már – ám sajnos nem tud mindenütt ott lenni.”

 

Ezen ismeretei alapján, mivel tudná leginkább meggyőzni az itt lakókat, hogy képviseletükre Ön lehetne a leginkább megfelelő választás?

“Kevésbé ismert egyelőre, hogy az MKKP kampánya rémesen egyszerű lesz: a tavaly meghirdetett kampánypénz-tékozló pályázatok megvalósítása: vagyis a teljes kampánypénzünket a beérkezett pályázatok kapják, elosztogatjuk azoknak a közösségeknek, akik értelmes és jó szándékú cselekvéssel indultak: a vízimentők búvárruhát kértek, vidéki óvodák játszóteret stb.

Erre fogjuk költeni.

Szerintünk ez méltó pofon lesz az emberek életét megkeserítő mindennapi politikai agyrémre. Az MKKP a saját és a lakókörnyezetének a dolgaival törődik: tagjai nem politikusok, hanem kedves, jólelkű emberek, aki a saját idejükből és pénzecskéikből próbálnak hasznos, vicces, szép – de ezek közül kettő biztosan – dolgokat tenni a kis környezetükben.

A mostani néma elvtárs semmit nem csinál 7 éve: rettenetesen régóta nincs normális pályázat a kkv-knak, mert milyen tök gazdag ez a régió és a helyi kisvállalkozók…

2010-2014 közötti Parlamenti Nagycirkusz-i munkája kimerült abban, hogy nagy erőfeszítések árán megkérdezte a saját narancsos államtitkárát, hogy mikor kerül átadásra a törökbálinti iskola. Édes jó Isten…

Kicsit drága kérdés volt, ha kiszámoljuk a cserébe neki adott 4 évnyi fizetést… Semmit nem tett a több Mrd forint szolidaritási elvonás ellen: mintha Budaörs nem szenvedne cserébe a kipufogó gáztól és fényszennyezettségtől és ezer másik, az urbanizáció és viszonylagos stabilitás árától.

Kimerül a tevékenysége abban, hogy a fideszes nyugdíjasokkal kávézgat, meg megjelenik a helyi eseményeken. Óriási teljesítmény, jár a taps.

Elfelejtette, hogy őt nem listáról választották, hanem személyében a régiónkat képviselő munkást küldtek az adófizető polgárok az ügyeiket és érdekeiket képviselni. Ennek ellenére a pártját képviseli és nem nézi a járás érdekeit.

Egy csendes, snájdig plakát-arszlán a maga megbízható szavazó-droid módján. Ennek véget kellene vetni.

Ellentétben vele és a többi jelölt ígéret-cunamijával, A Láthatatlan Ember nem szeretne beleállni a “hivatásos” politikusok sorába: marad egy a választópolgárok közül: teszi csendben a dolgát.”

 

Ismeri-e és mélységében mennyire a helyi politikai viszonyokat? Milyennek látja annak színvonalát?

“Jól ismerjük a helyi problémákat ezen a téren is: Wittinghoff Tamást, érdemes városunk polgármesterét 27 – 8 éve stabilan választják meg Budaörs kedves lakói a város vezetésére.

Kisebb huncutságokon túl nagy munkája érdemben segített Börsnek. Csapata vegyes, de értelmes emberekkel van tele és nem vitatjuk el a segítő szándékot az ellenzékétől sem.

Viszont rém unalmas, hogy az országos politikával keserítik egymás életét: néha az átlagos ember nem tudja eldönteni, hogy milyen pártfegyelmi makacsság vezet oda, hogy a város érdekei ellen szavazzanak pl. a kormánypártiak és miért próbálnak negatív dolgokat jónak beállítani, legalábbis a szolidaritási-büntetés vagy a KLIK-nek átadott majd mostoha sorsra kárhoztatott iskolák ügyében is az országos politika kicsinyes, piti és méltatlan mocskossága érhető tetten.

Ez egész egyszerűen visszatetszést kelt bennem.

Hisszük, hogy egy sör mellett a helyi emberek közös nevezőre juthatnak, jobbikos a kétfarkúval vagy baloldalival és fideszes polgárral. Mi a való világban ezt tapasztaljuk és jó lenne, ha a politika is megpróbálná.”

 

Mindezen ismeretei alapján, úgy gondolja, hogy esélyesként szállhat-e ringbe a helyiek szavazataiért? Mivel tudná meggyőzni például a még bizonytalanokat, hogy szavazzanak Önre?

“Az MKKP pont a politikai apátiában, a “mitől lenne más, ha erre vagy arra szavaznék?”, ebbe az egész “loptok! – ti többet! – de soros! – de tiborcz! – de bla-bla-bla” elmebeteg cirkusztól elfordultaknak kínál vicces de egyértelmű választást: kis, a politikának tükröt tartó idealisták vagyunk, akik viccesen beszélnek komoly dolgokról.

Amúgy meg állítólag olcsó a parlamenti büfében a sör meg a kaja és kivinnénk a kintieknek :-)

Ha a bizonytalan 41% és a hozzájuk csapódó 30-40% muszáj-szavazó ránk szavaz és a jelöltjeinkre, azzal végre megmutathatja a többség, hogy elege van a folyamatos háborúból.

Mi a protest-szavazók legjobb választása vagyunk.”

 

Sok budaörsit érdekelheti pl. az útdíj, az iskolák államosítása és ennek folyományaként a várostól elvont igazságtalan mértékű ún. szolidaritási járulék, a járási központ kérdése, az egészségügy, a szociális ellátás helyzete és nem utolsó sorban az országos témák közül, a migráció és a korrupció kérdése. Ezeken a területeken, milyen álláspontot képvisel és mit ígérne vagy mondana el a helyieknek?

“Fentebb említettem a véleményemet pár témában, de nézzük: a korrupció egy szomorú dolog, ezért mi legálissá tennénk. Legyen meg mindennek a korrupciós és nem korrupciós ára, hogy lehessen okosan dönteni.

A Láthatatlan Ember az MKKP Üvegpolitikusa: abszolút transzparens, átlátható így képtelen lopni, ezért is remek választás a helyieknek!

A Járásközpont kijelölése egészen zseniális, bár szerintünk Kehidakustány jobb lett volna, mert ott van egy kis chill is pluszban.

Az útdíjat is üdvözöljük, végre valaki beterelte a forgalmat a városokba! – Így legalább nincs az a nagy sietség, mindenki kényelmes tempóban ér be a munkahelyére reggelente.

Tök jó, hogy az eddigi nulla helyett most 5000-ért lehet autózni, végül is mi másra költené a polgár a pénzét, nem? Hülyeségekre, nyilván… de a jó pénz az, ami a Fideszhez vándorol, hiszen ebből épülnek a fűtött gyepes lovardák, ez igen bölcs és szép világ.

Mi is állatbarátok vagyunk, abszolút egyet tudunk érteni. Ezért is szervezzük a 2. Békemenetünket Március 15-én 12 órára a Blahára.

Legyen Magyarország a Két Békemenet Országa végre!

A betegségeket megszüntetjük, de automatából továbbra is lehet vásárolni, iskolába, munkahelyre.

A félősöknek a pazarló déli kerítés mellett személyes kerítés járna!

A szociális ellátás fontos, az Örök élet +20 év és az Ingyen Sör pont erre lett kitalálva.

Kutatóink az Amazonas mélyén tovább kísérleteznek különböző új ígéretekkel.”

 

Kérjük mondja el zárásként mindazt, amit még szívesen tudtára adna Budaörs város lakóinak magáról, terveiről, mindarról, ami esetleg érintené a helyieket, ha Ön lehetne a képviselőjük a parlamentben!

“Szeretném megkérni a választókat, hogy nézzék meg a pályázatokat, amikre a kampánypénzünket költjük.

Honlapunkon szavazhatnak is, milyen sorrendben valósuljanak meg, nyilván a kampánypénz sem lesz elég az összes projektre.

Nem lesz többé kérdés, hogy ki, melyik párt az, aki tesz és ki az, aki csak hisztizik és cirkuszol 27 éve a zsíros politikusi fizetéséért.

Egyszerű a választás.”

 

 


A 2018. április 8-ai országgyűlési választás történelmi jelentőségű. 2018. április 9-én bármi is lesz a közel 100%-osan feldolgozott végeredmény, annak következményeit minden egyes Magyarországon élő állampolgár a saját bőrén fogja érezni, és nem csupán a következő választásokig. 

Becsüljük meg a választási jogunkat azzal, hogy április 8-án élünk vele!


 

 

A sorozatban még olvasható:

Kit válasszak? – Szemző Áron: Én a városvezetéssel összhangban, céltudatosan igyekszem majd a város érdekeit előremozdítani

Kit válasszak? – Császárné Kollár Tímea: Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!

Kit válasszak? – Szél Bernadett: Csenger-Zalán Zsolt konkrétan semmit nem tett az itt élő emberekért

 

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) ezidáig nem élt a lehetőséggel, még nem válaszolt a megkeresésre.

Tóth Zoltán (DK) visszalépett Széll Bernadett (LMP) javára.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.