Kit válasszak? – Császárné Kollár Tímea: Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!

(Budaörs, 2018. március 6. – Budaörsi Infó) Segítségül olvasóinknak az eligazodásban azonos kérdés-sort állított össze a Budaörsi Infó szerkesztősége a 2018. április 8-án esedékes országgyűlési választáson a Budaörsöt is magába foglaló Pest megyei 2-es választókörzetben induló képviselő-jelöltek számára. Császárné Kollár Tímea a Jobbik jelöltje a megmérettetésben. Helyi lakosként és önkormányzati képviselőként mindig az itt élők érdekeit tartotta szem előtt.

 

 

Ön országosan is ismertséggel rendelkezik. Kérjük mutatkozzon be azon budaörsi olvasóinknak is, akik esetleg ezen interjú alapján ismerhetik meg Önt és politikai hitvallását!

“1970-ben születtem, kétgyermekes családanya vagyok. Jelenleg képviselőként dolgozom Budaörsön és a Pest Megyei Közgyűlésben az emberekért, a közösségért. Ezt megelőzően az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa voltam, diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Pártomban Pest megyei elnökként tevékenykedek és a pártigazgató közvetlen munkatársa vagyok.”

 

Mondja el, kérjük, hogy van-e valamilyen budaörsi kötődése, mennyire ismeri a város belső életét, a lakói mindennapjait, céljait, az őket esetleg leginkább érdeklő témákat, problémákat?

“Budaörsön élek családommal, itt is nőttem fel. Ide járnak a gyermekeim iskolába, különórákra. 2010-ben és 2014-ben is az a megtiszteltetés ért, hogy megválasztottak önkormányzati képviselőnek.”

 

Ezen ismeretei alapján, mivel tudná leginkább meggyőzni az itt lakókat, hogy képviseletükre Ön lehetne a leginkább megfelelő választás?

“Önkormányzati képviselőként mindig az itt élők érdekeit tartottam szem előtt.

Értékrendem nemzeti és keresztény, de képviselőként nem ideológiai vagy pártpolitikai alapon kell döntéseket hozni, hanem azt kell támogatni, ami a városnak a legjobb, összehangolva természetesen ideológiai meggyőződésemmel.

Önkormányzati képviselőként minden budaörsit igyekeztem képviselni, parlamenti képviselőként ugyanerre teszek ígéretet.”

 

Ismeri-e és mélységében mennyire a helyi politikai viszonyokat? Milyennek látja annak színvonalát?

“Igen, nagyon jól ismerem.

Sajnálatosnak tartom, hogy a helyi politikusok közül többen nem értik mi a feladata egy helyi képviselőnek. Egyrészt a helyi képviselőnek helyben nem szabad pártkatonaként viselkednie, valamint nem szabad, hogy minden esetben a frakciófegyelem határozza meg a döntéseit.”

 

Mindezen ismeretei alapján, úgy gondolja, hogy esélyesként szállhat-e ringbe a helyiek szavazataiért? Mivel tudná meggyőzni például a még bizonytalanokat, hogy szavazzanak Önre?

“Jelenleg a Jobbik a legerősebb és legegységesebb ellenzéki erő Magyarországon.

A Parlamentbe nem elég bejutni, ott egységesen olyan erőt kell mutatni, ami valódi változást hoz hazánknak. Erre csak a Jobbik képes.

A hódmezővásárhelyi emberek példát mutattak az országnak. A Jobbik felkérte és támogatta Márki-Zay Pétert, hogy induljon el a választáson polgármesterjelöltként, az emberek pedig megválasztották, mert bíztak benne, hogy minden vásárhelyit képviselni fog, függetlenül attól, hogy milyen meggyőződésű.

Ebben a szellemben fogok én is dolgozni Önökért.”

 

Sok budaörsit érdekelheti pl. az útdíj, az iskolák államosítása és ennek folyományaként a várostól elvont igazságtalan mértékű ún. szolidaritási járulék, a járási központ kérdése, az egészségügy, a szociális ellátás helyzete és nem utolsó sorban az országos témák közül, a migráció és a korrupció kérdése. Ezeken a területeken, milyen álláspontot képvisel és mit ígérne vagy mondana el a helyieknek?

“A Jobbik programjában szerepel, hogy lehessenek a települések fenntartói és működtetői a területükön működő oktatási intézményeknek, ugyanígy az is, hogy eltöröljük a szolidaritási hozzájárulást.

Az útdíjat megszüntetjük az autópályák bevezető szakaszain, védve az agglomeráció településeit a megnövekedett forgalomtól.

Új járást fogok kialakítani Budaörs központtal, amely kezdeményezésemet pártom is támogatja.

Az egészségügy és a szociális ellátórendszer rendbetétele a Jobbik programjának egyik legfontosabb eleme ugyanúgy, mint a demográfiai katasztrófa elkerülése és a kivándorlás megállítása.

A Jobbik – elsőként a rendszerváltozás óta – el fogja számoltatni a korrupt politikusokat, megállítja az intézményesített korrupciót, börtönbe juttatja a politikusbűnözőket.

A Fidesz megy. A Jobbik jön. A kerítés marad. “

 

Kérjük mondja el zárásként mindazt, amit még szívesen tudtára adna Budaörs város lakóinak magáról, terveiről, mindarról, ami esetleg érintené a helyieket, ha Ön lehetne a képviselőjük a parlamentben!

“MAGYAR SZÍVVEL, JÓZAN ÉSSZEL, TISZTA KÉZZEL!”

 

 


A 2018. április 8-ai országgyűlési választás történelmi jelentőségű. 2018. április 9-én bármi is lesz a közel 100%-osan feldolgozott végeredmény, annak következményeit minden egyes Magyarországon élő állampolgár a saját bőrén fogja érezni, és nem csupán a következő választásokig. 

Becsüljük meg a választási jogunkat azzal, hogy április 8-án élünk vele!


 

 

A sorozatban még olvasható:

Kit válasszak? – Szemző Áron: Én a városvezetéssel összhangban, céltudatosan igyekszem majd a város érdekeit előremozdítani

Kit válasszak? – Betlehem Csaba: A Láthatatlan Ember nem szeretne beleállni a “hivatásos” politikusok sorába

Kit válasszak? – Szél Bernadett: Csenger-Zalán Zsolt konkrétan semmit nem tett az itt élő emberekért

 

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) ezidáig nem élt a lehetőséggel, még nem válaszolt a megkeresésre.

Tóth Zoltán (DK) visszalépett Széll Bernadett (LMP) javára.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.