Kit válasszak? – Szemző Áron: Én a városvezetéssel összhangban, céltudatosan igyekszem majd a város érdekeit előremozdítani

(Budaörs, 2018. március 5. – Budaörsi Infó) Segítségül olvasóinknak az eligazodásban azonos kérdés-sort állított össze a Budaörsi Infó szerkesztősége a 2018. április 8-án esedékes országgyűlési választáson a Budaörsöt is magába foglaló Pest megyei 2-es választókörzetben induló képviselő-jelöltek számára. Szemző Áron, a Momentum színeiben indul a megmérettetésen. Képviselőként támogatná a budaörsiek erőfeszítéseit, hogy békében fejlődhessen a város.

 

 

Ön országosan is ismertséggel rendelkezik. Kérjük mutatkozzon be azon budaörsi olvasóinknak is, akik esetleg ezen interjú alapján ismerhetik meg Önt és politikai hitvallását!

“Szemző Áron vagyok, 26 éves a Momentum képviselőjelöltje a Pest Megye 2. számú egyéni választókerületben, így itt Budaörsön is. Soha nem gondoltam volna, hogy politikával fogok foglalkozni, de a Fidesz ámokfutása arra sarkallt, hogy tegyek valamit, így amikor a Momentum megjelent a NOlimpia a porondon, egy percig sem volt kérdés számomra, hogy ehhez a kiváló közösséghez szeretnék tartozni. Azért csatlakoztam a Momentumhoz, hogy egy olyan Magyarországért dolgozzak, amelyben a teljesítmény számít és amelybe külföldön lévő honfitársainknak érdemes hazajönni.”

 

Mondja el, kérjük, hogy van-e valamilyen budaörsi kötődése, mennyire ismeri a város belső életét, a lakói mindennapjait, céljait, az őket esetleg leginkább érdeklő témákat, problémákat?

“Budajenőn nőttem fel és szorosan kötődök a régióhoz, így Budaörshöz is, ahol számos barátomon túl egy remek momentumos csapat támogatását is élvezem, akik segítik kampányomat. Büszkeség lenne számomra képviselni Budaörsöt, amely egy igazi 21. századi varos, ami ugyanakkor példamutatóan őrzi hagyományait, és ezt momentumosként én is követendő példának tartom.”

 

Ezen ismeretei alapján, mivel tudná leginkább meggyőzni az itt lakókat, hogy képviseletükre Ön lehetne a leginkább megfelelő választás?

“A civil szervezetek védelmében tavaly indított kampány óta aktívan jelen vagyok Budaörsön, ahol tartalmas és tanulságos beszélgetésekre került sor a helyiekkel, akik közül többen aktivistaként is csatlakoztak hozzánk. Nagyra becsülöm a város kitartását a polgármester és a képviselő testület ellehetetlenítésére irányuló fideszes és kormányzati aknamunkával szemben, képviselőként pedig támogatnám a budaörsiek erőfeszítéseit, hogy békében fejlődhessen a város.”

 

Ismeri-e és mélységében mennyire a helyi politikai viszonyokat? Milyennek látja annak színvonalát?

“Budaörs egy remek példa a Fideszes durvulással szembeni sikeres, mérsékelt politizálásra. Én fiatal politikusként ezzel a megközelítéssel szimpatizálok, és fontosnak tartom, hogy mindig a helyiek képviseletét kell mindig első helyen figyelembe vennie a politikacsinálóknak. Ez a modell Budaörsön működik, én pedig az országos politika nagy porondján is ezt szeretném képviselni.”

 

Mindezen ismeretei alapján, úgy gondolja, hogy esélyesként szállhat-e ringbe a helyiek szavazataiért? Mivel tudná meggyőzni például a még bizonytalanokat, hogy szavazzanak Önre?

“Mindenki látja, mennyire a Fidesz felé lejt a pálya az egész országban, így a választókerületünkben is. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi példájából tanulva azonban láthatjuk, hogy hiteles politikusok, akik nem hordozzák lejáratódott pártok kínos politikai örökségét, igenis esélyes kihívói lehetnek a Fideszes mamelukoknak, ezért hiszem, hogy fontos, hogy erre a választásra lehetőséget nyújtsak a budaörsi és környéki lakosoknak is.”

 

Sok budaörsit érdekelheti pl. az útdíj, az iskolák államosítása és ennek folyományaként a várostól elvont igazságtalan mértékű ún. szolidaritási járulék, a járási központ kérdése, az egészségügy, a szociális ellátás helyzete és nem utolsó sorban az országos témák közül, a migráció és a korrupció kérdése. Ezeken a területeken, milyen álláspontot képvisel és mit ígérne vagy mondana el a helyieknek?

“Bár Csenger-Zalán Zsolt fideszes képviselőnek egész választókerületét kellene képviselnie, az országgyűlésben asszisztált a várost szelektív módon, politikai okokból sújtó intézkedésekhez, ami önmagában érdemtelenné teszi őt a város képviseletére, nem szolgálta meg a budaörsiek bizalmát.

Az útdíj, amely közlekedési nehézségeket okoz a városnak valamint a felháborító szolidaritási adó könnyen visszavonható, de küzdeni fogok a város iskoláinak visszaszolgáltatásáért is, amelyek egyértelműen jobb kézben voltak a városnál.

A járásközpont kijelölése vitatott eljárásban alakult ki, amely a budaörsieket kedvezőtlenül érintette, ennek enyhítésére vagy a jelen rendszeren belüli kapacitásnöveléssel vagy egy esetleges új járással próbálnánk megoldást nyújtani a helyi igények pontos meghatározását követően.

A migrációnak csak törvényes úton történő formáit támogatjuk, és a határok védelmét is fontosnak tartjuk, ugyanakkor komoly károkat okoz az erőszakos migránsozás, amely a magyar társadalom szövetét tépi szét.

Ez természetesen összefügg a korrupcióval is, hiszen a kormánynak elemi érdeke, hogy elvonja a figyelmet a tornyosuló kormányzati korrupciós ügyekről, mi az elszámoltatást minden ilyen ügyben határozottan támogatjuk.”

 

Kérjük mondja el zárásként mindazt, amit még szívesen tudtára adna Budaörs város lakóinak magáról, terveiről, mindarról, ami esetleg érintené a helyieket, ha Ön lehetne a képviselőjük a parlamentben!

“A budaörsiek 2010-ben olyan felelős politikai döntést hoztak egy nagyon nehéz belpolitikai helyzetben, amely a város becsületére válhat. Én határozottan az ő általuk is elvárt felelős és mértékadó politikai képviseletet szeretném megadni nekik, és ígérem, hogy a város számára égető ügyekben azonnali lépéseket sürgetek majd az eddigi mismásolással szemben, amivel Csenger-Zalán Zsolt elárulta Budaörsöt. Én a városvezetéssel összhangban, céltudatosan igyekszem majd a város érdekeit előremozdítani egy egészségesebb politikai légkörben.”

 

 


A 2018. április 8-ai országgyűlési választás történelmi jelentőségű. 2018. április 9-én bármi is lesz a közel 100%-osan feldolgozott végeredmény, annak következményeit minden egyes Magyarországon élő állampolgár a saját bőrén fogja érezni, és nem csupán a következő választásokig. 

Becsüljük meg a választási jogunkat azzal, hogy április 8-án élünk vele!


 

 

A sorozatban még olvasható:

Kit válasszak? – Császárné Kollár Tímea: Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!

Kit válasszak? – Betlehem Csaba: A Láthatatlan Ember nem szeretne beleállni a “hivatásos” politikusok sorába

Kit válasszak? – Szél Bernadett: Csenger-Zalán Zsolt konkrétan semmit nem tett az itt élő emberekért

 

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) ezidáig nem élt a lehetőséggel, még nem válaszolt a megkeresésre.

Tóth Zoltán (DK) visszalépett Széll Bernadett (LMP) javára.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.