Új elnököt választott a helyi Fidesz – Dr. Horváth Katalin: Én csapatjátékos vagyok, a magányos farkasok ideje lejárt

(Budaörs, 2017. október 5. – Budaörsi Infó) Az országoshoz hasonlóan a Fidesz helyi szervezete Budaörsön is tisztújítást tartott 2017. szeptember 14-én. Váratlanul és szinte előzmények nélkül leváltották az eddigi elnököt, Nagy Sándor Andrást, valamint az elnökségi tagokat. Cikkünkben az újonnan megválasztott elnök, dr. Horváth Katalin egyik első nyilvános bemutatkozását, interjúját olvashatják.

 

 

2015. január 23-án olvashattak először internetes hírportálunkon Nagy Sándor Andrásról, akit 2015. január 21-én választott meg a Fidesz helyi szervezete elnöknek Budaörsön. Ekkor az elnökségi tagok a következők voltak: Löfler Dávid, Szanka László, Pápai János, Hardy Géza, dr. Horváth Katalin és Szaniszló Csaba.

A 2007. szeptember 14-ei tisztújításon a közgyűlés új elnököt választott, dr. Horváth Katalin személyében, aki a korábbi két évben elnökségi tag volt. A közgyűlés a szervezet elnökségét teljes mértékben megújította: alelnöknek Gátiné Csilléry Klárát, id. Kálóczi Imrét, Perlik Tamást, dr. Sokolowski Márkot és Török Istvánt választotta meg. Megválasztásra kerültek továbbá a Fidesz Országos Kongresszusának budaörsi küldöttjei.

A korábbi Fidesz elnök Nagy Sándor András, 2015-ben bemutatkozó interjújában elmondta, hogy az akkori tisztújításnak a fő üzenete az, hogy Budaörsön a Fidesz–KDNP szövetségében elindult a megújulásnak a folyamata, ami a nemzeti oldal összefogására kell, hogy épüljön. Az elmúlt két év alatt az emlegetett összefogás és megújulás nem sok jelét lehetett észlelni.

A „Gödör ügy” és a Törökugrató Polgárőr Egyesület támogatásáért vívott harc köthető leginkább a korábbi vezető nevéhez. Ezekben az ügyekben kereste a legtöbbet a nyilvánosságot.

A 2017-es tisztújításon matematikai többséggel, egy szavazattal győzött dr. Horváth Katalin párttársa.

Az új elnöktől megtudtuk, hogy nem zárkózik el attól, hogy együttműködjön Nagy Sándor Andrással, tervez egy megbeszélést vele a közeljövőben ezzel kapcsolatban.

 

Dr. Horváth Katalin 2010 től Fidesz tag. Az elnökségbe 2015-től került be. Férje Horváth Miklós, aki az Önkormányzat Közbeszerzési Bizottságának külsős tagja, valamint fia is a Fidesz budaörsi szervezetének tagja.

Elmondása szerint benne volt az önkormányzati Pénzügyi Bizottságban, majd jegyzőként kapott kinevezést. Mivel ez a két dolog összeférhetetlen, ezért le kellett mondani a Bizottsági tagságáról.

Három diplomája van. A SOTE védőnői karán végzett, ahol egészségügyi diplomát szerzett. Védőnőként dolgozott több évig az ötödik kerületben.

Ezt követően az Államigazgatási Főiskolát végezte el szociális szakigazgatás szakon. Ezen a területen is vezetőként dolgozott több évet, majd a Pécsi Tudományegyetem állam és jogtudomány karán is diplomázott.

A NAV-hoz került, ellenőrzési szakterületen dolgozott, ahol adótanácsadói és adószakértői képzésben is részesült. Jelenleg jogász és adószakértőként dolgozik, és imádja a munkáját.

 

Az elmúlt években a Fidesz szervezetének tagjaként a háttérben tevékenykedett. Mi motiválta, hogy induljon elnökként?

„A tisztújítás során jelölést kaptam, a jelölést elfogadtam és matematikai többséggel megválasztottak.”

 

Milyen nehézségekre számít az elnöki pozícióval kapcsolatban?

„Ami feladatként előttem áll, hogy a munkámmal összeegyeztessem az elnöki tisztséget. Szeretnék támaszkodni az elnökségi tagokra, egy stratégiai kabinetet, illetve benne egy kommunikációs csoportot is kialakítani.

Az elnökség is megújult. Teljesen új felállásban vagyunk, szeretném kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket.”

 

 

Milyen tervei vannak a szervezet munkáját illetően?

„Szeretném úgy átalakítani a munkát, hogy legyen szervezeti munkamegosztás.

Egy szakmai munkacsoport már felállt az előző elnök ideje alatt, de ennek a lendülete sajnos alábbhagyott. Ezt szeretném újra fellendíteni.

A testületben a képviselőinknek nagy szüksége van a szakmai segítségre, hisz már nem a polihisztorok korát éljük. Nem érthet mindenki mindenhez. Viszont a szervezetünk kiváló tagjai tudják őket támogatni egy-egy előterjesztés kapcsán szaktudásukkal.

Vannak elképzelések a lakosság körében és az önkormányzati munkában is meg kell erősödnünk. Fontos, hogy szakmai módon szóljunk a dolgokhoz, mert az támadhatatlan. Valamint a 2040 Budaörs újságot is szeretnénk újraéleszteni, mert az elmúlt hónapokban már sajnos nem jelent meg.

Az elsődleges cél most az, hogy megerősítsük a jelenlegi csapatunkat. Most inkább erősödni szeretnénk, és a szövetségesekkel együtt egy egységet kialakítani.

Békét és nyugalmat szeretnénk.

A szövetségesekkel személyes jó kapcsolatot ápolok, ezért bízom abban, hogy ez működni fog. A szövetségekre is számítunk, és korrekt politizálást várok el tőlük és várnak el tőlem.

Én csapatjátékos vagyok, a magányos farkasok ideje lejárt.”

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.