Roboktat nyíltnap volt a Városi Ifjúsági Klubban

(Budaörs, 2017. szepotember 17. – Budaörsi Infó) 2017. szeptember 15-én nyílt napot tartott a ROBOKTAT szakkör Budaörsön, a Városi Ifjúsági Klubban. A lelkes robotépítőkhöz még lehet csatlakozni.

 

Székely Viola, a szakkör vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a nyílt nap azért volt jó, mert a látogatók betekintést nyerhettek egy olyan robotika szakkör tevékenységébe, ahol a gyerekek közelebb kerülnek a robotok színes világához, játszva ismerkedhetnek meg a jövő technológia lehetőségeivel és alkalmazásaival.

 

17_09_15_roboktatnyiltnap (3)

 

“Szó esett többek között a mérnöki szakma szépségéről, a mérnöki hivatásról, hiszen a  mérnöknek alkotó, kreatív elmének kell lennie. Ő olyan megalapozott tudással rendelkezik, amely folyamatosan kiterjeszthető, megújítható. A szakkörnek is ez a célja. Olyan használható gyakorlati tudást szeretne megalapozni, amelyet a gyerekek bármikor kamatoztathatnak.

A számolási készség, a matematikai és digitális kompetenciák, valamint a természettudományok megértése nélkülözhetetlen a tudásalapú társadalomban.

5 éves robotika tananyag úgy épül egymásra, hogy a gyerekek országos és nemzetközi versenyeken is megállják a helyüket.

Mindenen túl legóznak, játszanak, programoznak, de a legfőbb cél az, hogy minden óra végén sikerélménnyel menjenek haza.”
17_09_15_roboktatnyiltnap (4)

 

Aki többet szeretne megtudni a Roboktat szakkörről, vagy csatlakozni szeretne hozzájuk az keresse bizalommal Székely Violát, vagy nézze meg weboldalukat, ahol még több információt találnak a munkájukról.

 

17_09_15_roboktatnyiltnap (1)

 

 

A Roboktat szakkör korábbi sikereiről:

Ismét országos első a budaörsi Roboktat csapata!

Irány a döntő – Ment, programozott, győzött a budaörsi ROBOKTAT csapat

Nemzetközi robotika versenyen lett dobogós a budaörsi Roboktat csapat

A budaörsi ROBOKTAT csapata győzött a VII. Robotprogramozó Országos csapatversenyen

A budaörsi ROBOKTAT csapata első lett az Országos Robotprogramozó versenyen

Robotok küzdöttek a győzelemért a hétvégén Budaörsön

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.