Nemzetközi robotika versenyen lett dobogós a budaörsi Roboktat csapat

(Budaörs, 2016. december 6. – Budaörsi Infó) 2016. december 3-án a budaörsi Roboktat csapata Győrben vett részt a FLL (Firts LEGO League) nemzetközi robotika verseny regionális fordulóján. Gratulálunk a dobogós helyezéshez!

 

A FIRST LEGO League (FLL) olyan tanulást segítő program, amely a gyerekeket és fiatalokat játékos verseny formájában szeretné bevezetni a tudomány és technika világába.

Egy élvezetes, szórakoztató robotverseny, amelyen gyerekeknek és fiataloknak egy robot segítségével bonyolult feladatokat kell megoldaniuk.

A csapatoknak egy előre megadott témában kutatást kell végezniük, és egy teljesen automatikusan működő robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük.

A résztvevő csapatok a feladatmegoldás közben végigjárják egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát, amely itt már az első lépésnél magában hordozza az eszköz- és időhiány problémáját. Ráadásul a csapatok nem tudják, vetélytársaik hogyan készülnek a versenyre. A FIRST LEGO League minden tekintetben egy valódi cég kicsinyített mása.

 

roboktat

 

Négy versenyszámban mérkőzött meg a budaörsi csapat:

1. Robot Design – robot építés (tervezés, mechanika, kreativitás) és programozás (mennyire elegáns, egyértelmű, átlátható) – Itt első helyezést értek el!

2. Csapatmunka: adott feladat elvégzése mellett a zsűri méri az összhangot, együttműködést, nyitottságot – Ebben a versenyszámban második helyezést értek el!

3. Projekt munka: Idei tematika Ember és Állat együttműködése, azaz hogyan segíti kölcsönösen egymást a két fél. Ennek keretében fontos az előadó technika, az ötlet és a kutatómunka. Itt harmadik helyezést ért el a budaörsi csapat!

4. Robotjáték: Adott pályán a robotnak sok sok feladatot kell elvégeznie nem több, mint 2,5 sec. alatt – nagy kihívás.

 

roboktat2

A versenyzők: Baticz Barnabás, Igari Barnabás, Kereszthury Péter, Prókai Gábor, Salomon Brúnó, Vörös Simon

A budaörsi csapat összesítve II helyezést ért el, 1 ponttal a nyertesek után!

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáruknak Székely Violának!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.