A budaörsi ROBOKTAT csapata győzött a VII. Robotprogramozó Országos csapatversenyen

(Budaörs, 2016. április 24. – Budaörsi Infó) 2016. április 23-án a budaörsi ROBOKTAT szakkör két csapata részt vett a kecskeméti VII. Robotprogramozó Országos csapatverseny döntőjén, és meg is nyerték! Gratulálunk!

 

 

Korábbi cikkünben már olvashattak a tehetséges csapatról.  2016. március 19-án volt az Országos Robotprogramozó verseny elődöntője, ahol a ROBOKTAT csapata első helyezést ért el, így jutottak be az országos döntőbe.

Székely Viola, a szakkör vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a verseny célja az volt, hogy a tehetséges, informatika, programozás, reáltudományok iránt fokozottan érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítsanak tudásuk, kreativitásuk összemérésére.

“A csapatoknak egy előre elkészített pályán kell útvonal-követési, alapvető robotprogramozási és akadálypálya jellegű feladatokat megoldaniuk, egy előre összeépített robotra írt programok segítségével.

Első fordulót három helyszínen szervezték meg: Kecskeméten, Hajdúböszörményben és Sopronban.

Két csapatunk Kecskemétre utazott és haza is hozta a regionális I. és V. helyezést.

A döntő Kecskeméten volt és 10 ötödikes csapat vett részt rajta. Nagyon szoros volt a küzdelem, hiszen az ország legjobbjai voltak jelen, ezért nagy volt az izgalom.

2BarBot csapatunk ezúttal is első helyezést ért el, BrusiBot fiúk pedig nyolcadikak lettek.

A BrusiBot csapata negyedikesekből áll, viszont ötödikesekkel mérettették meg tudásukat.

A múlt évben a 2Barbot fiúk (amikor még negyedikesek voltak) ugyanitt, a kecskeméti regionális versenyen, 11. helyezést érték el a 16 csapatból és egy év alatt a dobogóra tornászták fel magukat! Nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönjük a Városi Ifjúsági Klubnak, hogy helyet biztosít számunkra, hogy ilyen szuper zseni palántákat képezzünk.”

 

Gratulálunk a csapatoknak és a Székely Violának!

A 2BarBot csapat tagjai: Igari Barnabás és Baticz Barnabás.

 

 

robotika2

Igari Barnabás és Baticz Barnabás

 

 

BruSiBot csapat tagjai: Vörös Simon és Salomon Brúnó.

 

 

roboktat

Vörös Simon és Salomon Brúnó

 

 

robotika

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.