“Mézes reggeli” minden budaörsi iskolában és óvodában

(Budaörs, 2016. december 2. – Budaörsi Infó) 2016. december 1-én a Mindszenthy József Római Katolikus Óvodában járt a Zsámbéki-medence és Térsége Gazdakör, hogy népszerűsítse a magyar mézet a kicsik legnagyobb örömére.

 

 

Korábbi cikkeinkben már olvashattak arról, hogy a budaörsi Gazdakör is becsatlakozott a “mézes reggeli” programba, amelynek keretén belül népszerűsítik a magyar mézet. Már több helyi iskolában és óvodában jártak, és reggeli kóstolóval lepték meg az iskolásokat és az óvodásokat.

 

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-3

 

A legutóbbi helyszín a Mindszenthy József Római Katolikus Óvoda volt, ahol vajas mézes kenyérrel kínálták a gyerekeket.

A mézet Mayer László méhész, Kisberk Balázs, a Gazdakör elnöke és Weidel Walter, a Miniszterelnökség képviseletében vitte az óvodának.

 

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-4

 

A “mézes reggeli” kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak. Továbbá fontos annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

 

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-6

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-8

 

A Gazdakör számára kiemelten fontos a mézek népszerűsítése, hiszen ezen termékek is az ország kincsei közé tartoznak.

A Gazdakör elnöke, Kisberk Balázs a Budaörsi Infónak elmondta, hogy egy három hetes akciósorozat indult el Budaörsön. Minden helyi óvodába és iskolába szeretnének ismét elmenni és népszerűsíteni a mézet.

Még várják a további óvodák és iskolák jelentkezését a budaorsigazdakor@gmail.com e-mail címen.

 

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-9

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-7

26_12_01_mezesreggeli_gazdakor-5

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.