A közmeghallgatáson történt – A budaörsieknek nem kell tartaniuk extra helyi adók kivetésétől

(2014. november 28. – Budaörsi Infó) 2014. november 27-én közmeghallgatást tartott Budaörs Város Önkormányzata. Ezúttal sem a jelenlévők, sem a problémák száma nem volt túl magas.

 

A közmeghallgatás első felében Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere ismertette a múlt évi felújítási munkálatok eredményeit és néhány szóban beszélt a jövőbeli tervekről is.

A vetített diákon Önök is nyomon követhetik és informálódhatnak arról, hogy mi történt az elmúlt évben városunkban és az elért eredményekről is találnak adatokat!

 

kozmeghallgatas345

 

 

kozmeghallgatas184

 

 

kozmeghallgatas5

 

 

kozmeghallgatas6

 

 

kozmeghallgatas8

 

 

kozmeghallgatas9

 

 

kozmeghallgatas10

 

 

kozmeghallgatas14

 

 

kozmeghallgatas15

 

 

kozmeghallgatas144

 

 

kozmeghallgatas174

 

 

kozmeghallgatas180

 

 

kozmeghallgatas190

 

 

kozmeghallgatas888

 

 

kozmeghallgatas4

 

Az ismertetőt követően a helyi lakosoknak volt arra lehetőségük, hogy elmondják a problémáikat.

A Frankhegyen lévő közbiztonság témája ismét terítékre került. Egy frankhegyi lakos azt kérte az önkormányzattól, hogy minden eszközzel törekedjenek arra, hogy javuljon a közbiztonság a Frankhegyen, mert az ottani betörések száma a városi rablásokkal szemben növekszik évről évre. Elmondása szerint a betörőket sem a riasztó, sem pedig a nagy kutyák jelenléte sem tartja távol a bűncselekmény elkövetésétől. A járőrözés sem vezetett eredményre az elmúlt években, hisz az elkövetők kifigyelik a feltörni kívánt házat és tulajdonosát, majd egy-egy lopást akár 10-20 perc alatt véghez visznek. Amire odaér a járőr, már nem talál semmit. Két megoldást javasolt a lakó, hogy vezessék be a civil járőr szolgálatot napközben és, hogy a Frankhegyre is telepítsenek ki minél több térfigyelő kamerát.

A második felszólaló a lakótelepi játszóterekkel kapcsolatban ismertette észrevételeit. Arra kérte az önkormányzatot, hogy amennyiben megoldható bővítsék a játszótereket olyan eszközökkel, amelyeket 8 év felettiek is használhatnak, mert nagyon sok szép játszótér van Budaörsön, viszont azt csak a legkisebbek tudják használni.

 

kozmeghallgatas234

 

Az Ifjúság útján a héten egy lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Egy ottani lakó megfigyelése szerint az épület megközelítése nem megfelelő a tűzoltók számára. Ezt tapasztalták a káreset alkalmával, ezért azt kérte az önkormányzattól, hogy oldják meg, hogy a Bleyer iskola felől is meg lehessen közelíteni az épületet.

Az egyik budaörsi lakos azt kérte az önkormányzattól, hogy amennyiben megoldható, a körzetek képviselői tartsanak évente beszámolót a terveikről, elképzeléseikről, amelyek a választókörzeteiket érintik Ugyanez a felszólaló kéri azt is, hogy a város díszpolgárai kaphassanak juttatást a nyugdíjkorhatár felett.

Szóba került a helyi adóztatás lehetőségeinek kormányzati kiterjesztése is a közmeghallgatáson. Wittinghoff Tamás polgármester a jelenlévőket biztosította arról, hogy Budaörs lakóira az önkormányzat nem kíván semmilyen plusz adóterhet kiróni.

 

kozmeghallgatas3

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.