A budaörsi lakástűz részletei

(Budaörs, 2014. november 26. – Budaörsi Infó) Két lakhatatlanná vált ingatlan, valamint több, átmenetileg áram és gáz nélkül maradt lakás – ez az első, ideiglenes mérlege az éjszakai budaörsi lakástűznek. Lakosságvédelmi intézkedésre mindezek ellenére nincs szükség. 

 

2014. november 25-én éjjel kigyulladt egy lakás Budaörsön, az Ifjúság úton egy négyemeletes lakóházban. Az épület harmadik emeleti lakásában, a konyhában keletkezett tűz miatt sűrű füsttel telítődött a lépcsőház.

A helyszínre az érdi és a fővárosi hivatásos-, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók vonultak. Az acélbetétes biztonsági ajtót kinyitották, a lakásból egy sérült személyt mentettek ki, majd átadták a mentőknek. A tüzet eloltották, a házat pedig átszellőztetették.

Annak a több mint húsz embernek, akik a munkálatok idejére kénytelenek voltak elhagyni otthonukat, a közelben lévő rendőrségi épület tanácstermét, illetve a társasház egy másik lépcsőházát nyitották meg ideiglenes melegedőhelyként.

Két lakás lakhatatlanná vált, több ingatlanban pedig egyelőre nem lehetett visszakapcsolni az áramot és a gázt – ez az első mérlege a Budaörsön, az egyik Ifjúság utcai házban keletkezett késő esti tűznek (a gázszolgáltatás kiesése nem érinti az ingatlanok fűtését).

Az áram és gáz nélkül maradt lakásokba az ott élők visszaköltöztek, a két, egyelőre használhatatlan lakásból pedig rokonokhoz mentek – így nincs szükség lakosságvédelmi intézkedésekre. A tűzben az eddigi információk szerint senki nem sérült meg. A lángokat az érdi és a fővárosi hivatásos, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók fojtották el.

 

lakastuz_budaors5

 

lakastuz_budaors2

 

lakastuz_budaors

 

lakastuz_budaors3

 

 

Egyik olvasónk rövid mobiltelefonos videót küldött szerkesztőségünknek a tűzesetről. Ha szeretné megnézni, kattintson a linkre:

 

Video_budaorsi_lakastuz_2014nov25

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

3 hozzászólás

  1. […] Az Ifjúság útján a héten egy lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Egy ottani lakó megfigyelése szerint az épület megközelítése nem megfelelő a tűzoltók számára. Ezt tapasztalták a káreset alkalmával, ezért azt kérte az önkormányzattól, hogy oldják meg, hogy a Bleyer iskola felől is meg lehessen közelíteni az épületet. […]

  2. […] Mint ahogy már korábbi cikkünkben olvashatták, 2014. november 25-én éjjel kigyulladt egy lakás Budaörsön, az Ifjúság úton egy négyemeletes lakóházban. Az épület harmadik emeleti lakásában, a konyhában keletkezett tűz miatt sűrű füsttel telítődött a lépcsőház. […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.