Mi történt a héten? – A budaörsi tűzoltók esetei

Budaörs, 2014. december 2. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai az elmúlt héten sem pihentek. Hodut János, az egyesület parancsnoka minden héten beszámol a Budaörsi Infó Online-on keresztül önöknek arról, hogy milyen káresetekhez vonultak ki, hogy segítséget nyújtsanak.

 

Hodut János tűzoltóparancsnok a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az elmúlt héten egy káresemény felszámolásában vettek részt a budaörsi önkéntes tűzoltók.

Mint ahogy már korábbi cikkünkben olvashatták, 2014. november 25-én éjjel kigyulladt egy lakás Budaörsön, az Ifjúság úton egy négyemeletes lakóházban. Az épület harmadik emeleti lakásában, a konyhában keletkezett tűz miatt sűrű füsttel telítődött a lépcsőház.

 

lakastuz_budaors2

Lakástűz Budaörsön, 2014. november 25. – Ifjúság út

 

A helyszínre az érdi és a fővárosi hivatásos-, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók vonultak. Az acélbetétes biztonsági ajtót kinyitották, a lakásból egy sérült személyt mentettek ki, majd átadták a mentőknek. A tüzet eloltották, a házat pedig átszellőztetették.

Annak a több mint húsz embernek, akik a munkálatok idejére kénytelenek voltak elhagyni otthonukat, a közelben lévő rendőrségi épület tanácstermét, illetve a társasház egy másik lépcsőházát nyitották meg ideiglenes melegedőhelyként.

Két lakás lakhatatlanná vált, több ingatlanban pedig nem lehetett visszakapcsolni az áramot és a gázt – ez az első mérlege az Ifjúság utcai házban keletkezett késő esti tűznek (a gázszolgáltatás kiesése nem érintette az ingatlanok fűtését).

Az áram és gáz nélkül maradt lakásokba az ott élők visszaköltöztek, a két, egyelőre használhatatlan lakásból pedig rokonokhoz mentek. A tűzben az eddigi információk szerint senki nem sérült meg.

A lángokat az érdi és a fővárosi hivatásos, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók fojtották el.

 

hodutjanos

Hodut János

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.