9. vk – PREMECZ ENIKŐ: „Abban biztosak lehetnek a lakók, hogy számíthatnak rám.”

(Budaörs, 2014. október 4. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

PREMECZ ENIKŐ: Abban biztosak lehetnek a lakók, hogy számíthatnak rám.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

9. választókörzet

9_korzet

Melyik körzet az Öné?

A 9-es. Az egyik legnagyobb körzet ez. A Szabadság út két oldalán az Árok utcai lakópark, onnantól végig a Muskátli utcáig, le az autópályáig, és az Ifjúság utcának az a nyúlványa, ahol egy patkó formában a kertes házas övezetek vannak. A másik oldalon a Szüret utcától megint Budaörs végéig, egészen a Tárogató utcáig.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

Mit gondol, nyerhet ebben a körzetben?

Igen, és azt gondolom, hogy mindenképpen. Azért, mert 4 jelölt van a körzetben. Van aki nem a körzetben lakik és nem is nagyon elérhető. Azért gondolom, hogy nyerhető, mert én 1998 óta lakom a Törökugratón. A 2000-es évek elejétől már a környezetvédelemért kezdtünk dolgozni, alapító tagja voltam a Törökugrató Egyesületnek, ami szintén természetvédelemmel foglalkozott.

2010-ben mint Jobbik képviselőjelölt indultam. A hat jelöltből harmadik lettem. 2011 óta vagyok az önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottságának a tagja. Azóta a város életére nagy részben rálátásom van. Mindazon dolgokat, amikhez képviselői előterjesztés szükséges – ilyen például a Törökugrató bizonyos területeinek védetté nyilvánítása –, Császárné Kollár Tímea képviselőnkkel együtt van beleszólásom.

Több útjavítást is forszíroztam, most szeptemberben a Tárogató utcát is aszfaltozzák. A lakókkal már 2 éve küzdünk, és én vállaltam fel egyedül, hogy a védett területen működő Igaly Diána lőterének problémájára – ami több tucat családot érint, mert nagyon hangos – megoldást keresek. Hosszú ideje vívjuk ezt a küzdelmet, és én állok a lakók mögött. Legvégső esetben nagy nyilvánosságot adunk ennek a történetnek. A családoknál, akik ott laknak, akiknek gyermekeik vannak, zavarja a napközbeni lövészet. Mérlegre kell tenni, hogy az emberek élete fontosabb vagy a tulajdonos üzleti vállalkozása?

Ami fontos számomra még, a közbiztonság. A polgárőrök magánszemélyekből állnak össze. Én mindig kiállok a Törökugrató Polgárőr Egyesület érdekeiért az üléseken.

Úgy gondolom, hogy nyerhetek ebben a körzetben, mint képviselő, mert itt lakom, és találkozom a lakókkal nap mint nap. Ami még érdemem, amit én kezdeményeztem, hogy bár Budaörs most már körülbelül 30 ezres város, magas költségvetéssel, de nem volt önálló környezetvédelmi csoportja. Kezdeményeztem a hivatali felépítésben egy önálló környezetvédelmi csoport létrehozását. Ez a városfejlesztés része lett.

 

Melyek a legfontosabb feladatok a körzetben, amelyeket a következő 5 évben meg kellene oldani?

Ami a legnagyobb lakosságot érintő dolog: a lőtér üzemeltetése, és emellett vannak még olyan utcák, amelyeket fel kell újítani.

A Tátika utcánál a szennyvízcsatornát a Bazsalikom utcáig vitték, az még ott nem megoldott. A lakók jelezték felém, hogy a mi körzetünkben, a Csiki Pihenőkertnél, nagyon jó lenne, ha a buszvégállomástól induló ingyenes buszjárat oda is kimenne.

Sok olyan gyermekes család van, akiknek ez a közlekedés könnyítést jelentene.

A közbiztonság is fontos kérdés, szerintem azt a város minden részén lehet tovább javítani.

Egy óvodát el tudnék még képzelni, persze csak az igények prioritását figyelembe véve.

Természeti területek további védelme ugyanúgy indokolt.

Most készült el a Törökugrató második ütemtervében a Kövirózsa tanösvény. A padok, a szemetesládák, információs táblák kihelyezésénél, a kivitelezési munkák előkészítésénél és az elkészült tanösvény átvételénél is jelen voltam.

 

Mi a legfőbb erőssége?

Mindig el tudnak érni, meg tudnak keresni a körzetben lakók. Van most 4 év bizottsági munkával egy olyan rálátásom, ami azt gondolom, hogy fokozott bizalmat jelenthet felém.

 

Miért Önre szavazzanak?

Ott lakom a választókerületben, elérhető vagyok és eddig is megtapasztalhatták, hogy számíthatnak rám. Szinte nincs olyan utca, ahol 1-2 embert ne ismernék.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Kérdésére válaszolva, én nem gondolom, hogy a képviselői munka nem nőnek való! Nagyon sok szempontból egy nő másképp gondolkodik és más eszközöket használ, jó a szervező készségünk, mi nők kevésbé adjuk fel, amit elhatározunk, tudunk kompromisszumot kötni. A lakókörzetünket alakítani kell, szépíteni úgy, hogy az ott lakók megelégedésére szolgáljon.

Az elmúlt 4 év bizottsági tagsággal megjártam a képviselői lét úgynevezett előszobáját, amivel a hivatal működését is látom most már. Tehát amikor valaki civil emberként lesz képviselő, hátránnyal indul, hiszen ő ebbe nem látott bele sosem. Nekem így már lényegesen könnyebb.

Szeretném a Törökugrató és Csiki területek élhetőségét javítani, még szebbé, jobbá tenni.

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.