9. vk – FILKEY PÉTER: „Nem szeretek konfliktusokat magam után hagyni.”

(Budaörs, 2014. október 4. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

FILKEY PÉTER: Nem szeretek konfliktusokat magam után hagyni.

Fidesz- KDNP

9. választókörzet

Kérem, mutassa be az Ön választókörzetét!

A terület nagy része a Törökugrató-hegy és annak a közvetlen környezete, a Csiki hegynek azon része, amelyik kezdődik Budaörs nyugati határától. A Baross utca és az Ifjúság utca kertes házas része. Ez a legnagyobb választókerület.

Mivel egy hatalmas terület, javaslatot teszek az 1-es főközlekedési út és a Budakeszire és Törökbálintra vezető út csomópontjára is. A programomban benne lesz egy körforgalom kialakítása. Ez városi érdek, de a megoldás nem csak a mi kezünkben van.

 

9_korzet

9. választókörzet

 

 

Milyen megoldásra váró problémák vannak még Budaörsön?

Nyolc éve vagyok a kerület képviselője. Én a kampányt nem most szeptemberben kezdtem, hanem a folyamatos munkával 2006-tól.

Átlagosan minden évben két-három utca megújult a körzetben. Értsük ez alatt a teljes útfelújítást, útburkolatot, közművek cseréjét és a járdaszakaszokat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült meggyőzni a lakosokat arról, hogy a vitatott Ifjúság utcai park elkészült és mi figyelembe vettük az ő igényiket. Nagyon sajnálom, hogy korábban a szakma nem állt ehhez annyira jól, mint amennyire kellett volna. Nem volt időben egyeztetés. Ez tanulság kell hogy legyen mindannyiunk számára.

Merem remélni, hogy a munkámmal, az eredményekkel meg voltak elégedve a lakók, én most is nyugodtan indulok neki a megmérettetésnek.

A programom elkészült. Körülbelül ennek az újságnak a megjelenésével egyidőben minden postaládába eljuttatom. Három javaslatom van a városi programba, ami az egész városra vonatkozik, természetesen figyelembe véve a Törökugratón élők érdekeit is. Ezek olyan városi programok, amelyek rájuk is vonatkoznak. Lásd: közlekedés, közlekedési anomáliák, közbiztonság javítása.

Amivel a lakosok megkerestek, annak alapján állítottam össze a programot, nem csak az én saját kútfőmből pattant ki, hanem van olyan, amire a lakók hívták fel a figyelmemet, ezt egyeztettem velük. A felmérések alapján tudjuk, hogy a lakókat leginkább a közbiztonság, a közlekedési problémák és a csapadékvíz elvezetés izgatja. Ezt próbálom kezelni, folyamatosan megoldásokat ajánlani.

Ami még megoldásra váró feladat, hogy közlekedési lámpákat helyezzünk el a Fő úton, a gyalogátkelők biztonságosabbá tétele. A családi házas övezetben olyan közlekedésbiztonsági eszközökkel lehet lassítani a forgalmat, amit esetleg nem vesz észre tudatosan az ott járó, de kénytelen betartani.

A játszóterek elé konkrétan a Bazsarózsa utca előtti szakaszon teljes a kereszteződés teljes szélességében egy fekvőrendőrt szeretnénk elhelyezni, mert nem elég biztonságos a játszótérre való eljutás.

Szeretném, ha a Törökugrató alatti szikla, a volt Savanyító területén – a lakókkal egyeztetve – egy szép parkot alakíthatnánk ki. Nem hagyhatjuk, hogy a város jelképe a Törökugrató, így maradjon. Kevés a zöld terület, becsüljük meg és alakítsunk ki egy parkot, ahová a lakók be tudnak menni. Ez egy zárható park lehetne, mint most is, reggel be lehetne menni, este pedig be lenne zárva.

Legsúlyosabb problémának tartom a települést kettészelő autópályák M1-M7-es és a vasútvonal által okozott környezeti ártalmakat. Ennek megoldására tanulmányt készítettem, amelyből nyilvánvalóvá vált, hogy a közeljövőben reális lehetőség van e kérdés kezelésére.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

Mi a legfőbb erőssége?

A munka és a jó kapcsolat a lakókkal a legfőbb erősségem. Amikor utcákat újítunk fel, utakat építünk, akkor a lakókat mindig megkeresem, előtte lakógyűlést tartok, bemutatjuk a tervet. Ha kiderül, hogy a tervet módosítani kell, akkor még időben el tudunk járni, ha közben derülnek ki problémák, akkor azt a helyszínen az építésvezetővel, vagy a műszaki ellenőrrel egyeztetem és tervmódosítást kérek.

 

Miért szavazzanak önre?

Szeretném az itt élőkkel közösen folytatni a munkát. Nagyon jól kiegészíti az én választott hivatásom ezt a fajta közéleti munkát. Közoktatás vezető, iskolavezető vagyok egy művészeti iskolában tanítok.

 

Miért szeretett volna képviselő lenni?

Csapatjátékos vagyok, engem így neveltek otthon. Előadóművészként, zenészként is csapatban dolgoztam, ott megtanultam a zene művészetén keresztül, hogy ha én rossz vagyok, akkor rontom vele a produkciót. Illetve ez fordítva is így van. Elvárom másoktól is, hogy készüljenek és figyeljenek a partnerre.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.