9. vk – BECZ GYÖRGY: „A városban nincs helye a pártpolitizálásnak.”

(Budaörs, 2014. október 4. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

BECZ GYÖRGY: A városban nincs helye a pártpolitizálásnak.

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

9. választókörzet

 

9_korzet

9. választókörzet

 

Mettől meddig tart az a körzet, amelyikben képviselőjelöltként indult?

Az Árok utcától tart a város határáig nyugati irányba. Felfelé pedig a Csiki hegyek aljáig, a Fügefa utca az egyik fontos utcája. Ez az a körzet, ami a Fő út mindkét oldalára kiterjed. Talán a legnagyobb területű. Itt szinte csak családi házak vannak, nagyon kevés a társas ház. Van egy érdekessége, hogy benyúlik a lakótelepi részbe is, és ott is szintén családi házas övezet a része.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Milyen problémák vannak ebben a körzetben, amelyek a következő 5 évben megoldásra várnak?

Legutóbb a Baross utca és az Ifjúság utca területén volt a park kialakításával kapcsolatban probléma. Ami remélem, hogy nyugvópontra jutott azzal, hogy az önkormányzat is visszavett az eredeti elképzelésekből. Talán az a park egy olyan hely, ahol pihenni lehet.

A lakosok elmondása szerint a közlekedés az egyik fontos probléma. Azzal hogy az egyik belvárosi autóbuszjáratot felvezettük a Törökugrató területére, azt nagyon díjazták a lakosok, azonban vannak olyan területek, amelyek még mindig nehezen tudnak bekapcsolódni a városi vérkeringésbe.

Hosszú várakozási időt igényel az ottlakóktól a tömegközlekedés igénybevétele. Ezen szeretnénk változtatni.

Ígért az önkormányzat egy szabadidőparkot a Törökugratóra, amit nem sikerült megvalósítani.

Szeretnénk tovább javítani az amúgy egyébként jól működő polgárőr egyesületet. Név szerint a Törökugrató Polgárőr Egyesületet. Terveink között szerepel, hogy a lehető legrövidebb időn belül leüljünk velük és megbeszéljük, hogy még milyen segítségre van szükségük.

A polgárőr egyesületek nagyon fontos tevékenységet látnak el, segítik a rendőrség munkáját, biztonságot adnak az ott lakóknak. Az ő munkájukat mindenképp támogatni kell.

 

Miért pont ebben a körzetben indult képviselőjelöltként?

A körzetek beosztását közösen döntöttük el az egyesületben. Én már a 2010-es választások alkalmával is ebben a körzetben indultam. Most szerencsére sikerült egy olyan összefogást megvalósítani az egyesületen belül, ahol ha az úgynevezett ellenzéki erők koncentrálódnak, így remélhetőleg „meg tudom verni” a tanult barátomat, aki szintén kollégám.

Nagyon jól ismerem a területet, még ha nem is ott lakom. Igyekszem még inkább megismerni. Járom az utcákon, beszélgetek az emberekkel, tájékozódom a problémákról. Ez az amit egy normális képviselőjelöltnek tennie kell.

 

Milyen problémák, tervek vannak ezen a területen, amelyeket a következő öt évben meg kellene oldani, vagy megvalósításra várnak?

Hogy mi valósulhat meg a terveinkből az függ attól, hogy milyenek lesznek az anyagi lehetőségeink, hisz egyre jobban korlátozza a kormány az önkormányzatokat.

Szerettünk volna egy kétmilliárdos fejlesztési hitelt felvenni, amit a kormány nem támogatott. A városnak vannak saját forrásai, de nagyon sokat kell költeni a fenntartásra, és így viszonylag kevesebb jut a fejlesztésre.

Nagyon szeretném, ha a közlekedési problémákat meg tudnánk oldani, mert ez nem annyira pénzkérdés, hanem inkább közlekedésszervezési probléma.

Miután én sporttal foglalkozó tanár vagyok, ezért nagyon szeretném, ha a szabadidő park is megvalósulna, amit korábban terveztek. Ennek anyagi korlátai vannak.

Van még egy nagyon neuralgikus pont, ami szintén nem anyagi kérdés, a lőtér problémája.

Én a kompromisszumok embere vagyok mindenféle vonatkozásban. Ha képviselő leszek legelső dolgom lesz, hogy leüljek Igaly Dianával, egy hosszabb beszélgetésre. Én próbálkozni mindenképpen fogok. Ez a környéken lakók elég nagy problémája. Megítélésem szerint, talán a tevékenysége visszafogására próbálnám rávenni vagy arra, hogy egy más területet válasszon, olyat ami a lakott területtől távolabb van. A belátására szeretnék hatni. Ő egy sportember és nem az a célja, hogy konfrontálódjon a környékbeliekkel. Nyilván ő is szeretné a sporttevékenységét nyugodtan végezni, nem hiszem, hogy jó lelkiállapotot eredményez neki ez a helyzet. Kompromisszumot kell kötni valahogy.

 

Mit tart a szívügyének?

Tanárként az oktatást és a sportot tartom a szívügyemnek. Azért, mert az egyik a jövő, a másik pedig az egészség megalapozását célozza. Budaörs mindkét vonatkozásban jóval az átlag felett van. A jelenlegi kormányzat sokat tett azért, hogy a város ne tudja olyan minőségi szinten működtetni az oktatási intézményeit, ahogy ezt tette eddig. A sporttevékenységre is sokat fordít a város. Azt szeretném, ha a szabadidős lehetőségek, nem a versenysport elsősorban, hanem a város polgárainak a sportolási lehetőségei gazdagodnának.

A területemre visszatérve, nagyon fontosnak tartanám a környezet védelmét azon a területen, mert egy természetvédelmi terület is van a Törökugratón, és az ott lévő értékeket fontos megtartani.

Úgy gondoljuk, hogy a városban nincs helye a pártpolitizálásnak. A problémákat csak úgy tudjuk megoldani, ha összefogunk. Nincs MSZP-s játszótér, nincs jobbikos bölcsőde, nincs fideszes útkereszteződés. Ezek budaörsi problémák, budaörsi létesítmények, ezeket a budaörsieknek kell működtetni, függetlenül attól, hogy az országgyűlési választásokon hova szavaztak.

Azt gondolom, hogy a jóérzésű emberek ezt meg fogják érteni. Nem véletlen, hogy az előző választáson a polgármester úr a programjával 60%-ot szerzett. Nagyon sok jobboldali ember szavazott rá, mert a város működik. Én azt gondolom, hogy ennek szellemében kell nekünk is tovább “várospolitizálnunk”.

A polgármester úr élen jár abban, hogy hogyan lehet az ellenzékkel konfrontálódás nélkül a város érdekében együttműködni. Ezért is olyan népszerű.

 

Mit üzenne a választóknak, miért szavazzanak önre?

Nekem tanárként nagyon fontos a közösség építése. A nyolcadik osztályomat fogom vinni érettségire. Egy osztályfőnöknek a csapatépítés a legfontosabb feladata. A nyugdíj felé közeledve egyre több energiám lesz arra, hogy ezt a csapatépítési tapasztalatot városi szinten hasznosítsam.

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy nekünk együtt kell a problémákat megoldani. Szót kell értenünk egymással a budaörsiek érdekében. Ebben a szellemben szeretnék együtt dolgozni mindenkivel, függetlenül attól, hogy milyen párt képviseletében indul.

 

 (Budaörsi Infó)

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] 2014. október 20. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak Becz Györgyről, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy a nyugdíj felé közeledve érez még energiát […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.