Orbán Viktor: lelkesítőek a foglalkoztatási adatok

Lelkesítőnek nevezte a friss foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat a miniszterelnök, aki különösen jónak tartja a nők és a fiatalok foglalkoztatottságát.

 

Orbán Viktor csütörtökön a Facebookon közzétett videoüzenetében hangsúlyozta: egy év alatt több mint százezerrel nőtt azok száma, akik munkából élnek meg Magyarországon.

“Különösen jó hírem van a fiatalok és a nők számára, mert az ő esetükben évtizedek óta nem dolgoztak annyian, nem találtak annyian munkahelyet”, mint az elmúlt hónapokban – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a munkanélküliség is csökken.

Orbán Viktor kiemelte, mindez bizonyíték arra, hogy “az irány, amelyet közösen jelöltünk ki négy évvel ezelőtt, jó, sőt biztató, sőt meghozta a várt és kívánt eredményeket”.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 4 millió 15 ezer volt a tavalyi negyedik negyedévben, 107 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A munkanélküliek 403 ezres létszáma pedig 65 ezerrel volt kevesebb a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál, a munkanélküliségi ráta 1,6 százalékponttal 9,1 százalékra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.