Gaudi Nagy Tamás tiltakozó akciója az ET Parlamenti ülésén az osztrák kancellár ottléte alatt

Az osztrák gazdák magyarországi földszerzése, a “zsebszerződések” ellen, illetve a magyar Szent Korona tekintélyének védelmében tiltakozott Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció országgyűlési képviselője az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének csütörtöki strasbourgi ülésén, Werner Faymann osztrák kancellár jelenlétében.

 

Gaudi nem tudott kérdést feltenni az ülésen beszédet mondó Faymannak, mert korábban az egész heti ülésszak idejére felszólalási tilalommal sújtották egy tavaly decemberi bizottsági ülésen keletkezett szóváltás nyomán. Ezért felállt az ülésteremben, az “Állítsák meg a földrablásokat Magyarországon!” mondatot tartalmazó angol feliratot maga elé tartva. Mint az MTI-nek utóbb elmondta, ezzel azt akarta kérni az osztrák kancellártól, hogy segítsen a jelentős mértékben osztrák gazdák részvételével zajló magyarországi illegális földszerzések, zsebszerződések leállításában.

Ezt követően egy másik angol nyelvű feliratot (“Tiszteljék a Szent Koronánkat!”) felmutatva kívánt üzenetet intézni a Szent Koronát nemrégiben meggyalázó három osztrák “humoristához” és egyben – mint az MTI-nek utóbb mondta – minden osztrák emberhez.

A ház egyik biztonsági őre megpróbálta kitépni Gaudi kezéből a földrablások elleni feliratot, azonban ezt a képviselő – mint arról az MTI-nek beszámolt – megakadályozta.

A távozó kancellártól Gaudi-Nagy Tamás megpróbált lehetőséget kérni arra, hogy megbeszélje vele az ügyet, de a kíséret ezt megakadályozta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.