Levegő Munkacsoport: Budaörs összehangolhatatlan járatokból szervezett buszhálózatot kapna

A Levegő Munkacsoport szerint Felső-Budafok és Kelenhegy is rosszabbul jár, ha a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tervei szerint szervezik át a fővárosi buszvonalakat a 4-es metró átadásával összefüggésben. A szervezet javaslatot készített a helyzet orvoslására, és ezt eljuttatta a BKK-nak.

 

    A Levegő Munkacsoport szerdai közleményében úgy vélte, hogy az erre a területre tervezett buszhálózat talán a legkevésbé sikerült hálózatszervezési szempontból, pozitív fejlemény viszont, hogy gyorsjáratok is indulnának a területről ezt a megoldást az egymással szomszédos 141-es és 150-es vonaláról akár többletköltség nélkül ki lehetne terjeszteni a budafoki fennsík belsőbb részeire is.

    A Levegő Munkacsoport szerint válsághelyzetet hozna létre Őrmezőn a lakótelep forgalmi terhelése, Budaörs pedig összehangolhatatlan járatokból szervezett buszhálózatot kapna. Hangsúlyozták, hogy a vasúti menetrend nem számol a kelenföldi intermodális csomóponttal: nem lesz ütemes, sűrű vasúti szolgáltatás Kelenföldre az agglomeráció és a külvárosok vasúti megállóiból.

    A szervezet elkészített egy javaslatot a problémák megoldására, ezt a munkacsoport eljuttatta a BKK-nak, ennek részletes dokumentációja elérhető a Levegő Munkacsport honlapján (http://levego.hu/sites/default/files/m4-lmcs-kmcs-javaslatok-2014jan28.pdf).

    A BKK jelentősen átszervezné Budapest buszközlekedését: közvetlenül tíz fővárosi kerületben, valamint Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 autóbusz-, 4 villamos- és 3 trolivonalon várhatóak változások idén tavasztól.

 

A Levegő Munkacsoport alternatívája a BKK javaslatával szemben:

budaors_kozlekedesi_alternativa_40_14_88

budaors_kozlekedesi_alternativa2_40_14_88

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.