Napsütéssel indul a hétvége, de vasárnap már többfelé várható csapadék

Túlnyomóan napsütéssel indul a hétvége, vasárnap viszont már megerősödik a szél, többfelé várható csapadék.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében azt írta: pénteken túlnyomóan napos, időnként fátyolfelhős idő lesz. Délelőtt mérséklődik az északi, északnyugati szél, délután egyre nagyobb területen a szél délnyugatira fordul, a Kisalföldön több helyen megélénkül, de csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-24 Celsius-fok között valószínű.

Szombaton derült vagy gyengén felhős idő lesz. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, csapadék ekkor sem várható. A leghidegebb órákban 4-11 fok várható. A nappali órákban 20-25 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap viszont északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik, majd csökken a felhőzet. Az északira, északnyugatira forduló szél időnként erős lehet, ekkor már több helyen valószínű eső, zápor. A minimumok 6-13 fok körül alakulhatnak, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 fok között valószínű – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.