Új jegyautomatákat telepít jövőre a BKK

Jövőre kezdi meg az új jegyautomaták telepítését és üzembe helyezését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi megállókban, és egy automata kapurendszert is tesztelni kezdenek egy metróállomáson.

 

György István városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes az erről szóló, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén tárgyalt és elfogadott előterjesztésében úgy fogalmazott: ezzel együtt megkezdődött az új tarifarendszer és a termékstruktúra előkészítése is.

Jelezte továbbá, hogy ez év végén és a jövő év elején több hónapos tesztüzem lesz, amelynek keretében az automatikus ki- és beléptetőkapukat próbálják ki egy kijelölt metróállomáson.

Az előterjesztés taglalja azt is, hogy a költség-haszon elemzés és a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése még hátravan, és a projekt várhatóan a nagyprojekt kategóriába esik, mivel annak becsült összértéke meghaladja majd az 50 millió eurót. A finanszírozásról a BKK tárgyalásokat folytat az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), az Európai Beruházási Bankkal (EIB) és több magyar kereskedelmi bankkal is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.