Magyar alkalmazáscsomag okostelefonokra és táblagépekre

A Samsung App Mixben olyan applikációk lesznek elérhetők, mint az MTVA Médiatár, a VinCE borajánló vagy a Port.hu kiállítás-ajánló. Kifejezetten a magyar piacra készült, a Samsung okostelefonokra és táblagépekre ingyenesen letölthető alkalmazáscsomaggal jelentkezik október közepén a dél-koreai vállalat.

 

Noha a Samsung 2012 második negyedévétől a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának számít, a vállalat számára fontos, hogy készülékei használóit lokálisan is megszólítsa. A cég androidos okostelefonjaira és táblagépeire ezért rövidesen exkluzív, magyar applikációkból álló alkalmazások is letölthetők lesznek – jelentette be a Samsung App Mix csütörtöki budapesti sajtóbemutatóján Kunos Balázs.

Mint a Samsung Magyarország mobil üzletágának vezetője hozzátette: október közepén 11 alkalmazás, év végéig pedig további négy, szintén ingyenes applikáció válik elérhetővé minden Android 2.3-as vagy frissebb rendszerrel felszerelt Samsung okostelefon és táblagép tulajdonosa számára. A letöltést segítő keretalkalmazás decembertől már előtelepítve érkezik az újonnan gyártott készülékeken.

Az új applikációk közül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Médiatára a közmédia aktuális és archív tartalmainak elérését egyaránt lehetővé teszi.

Kiállítás-kereső alkalmazást kínál a Port.hu: az okostelefonok tulajdonosai így országszerte 200-300 múzeum és galéria állandó és időszaki kiállításai, programjai közül választhatnak, számos szűrőt alkalmazva.

A VinCe Bor felhasználói egyedi jellemzők alapján kereshetnek a borfajták között. A kiválasztott bort speciális adatlap ismerteti; a menüválasztékot pincekereső, boresemény-ajánló és étel-bor párosító funkciók is gazdagítják. A jelenleg 400 pince 600 borát tartalmazó adatbázis kéthavonta bővül minden, a magazinban tesztelt bor adatlapjával. A VinCe Gasztro több mint 200 recept közül a felhasználók hangulatához és az alkalomhoz illő ételt ajánlja, továbbá fesztiválajánlót és gasztrolexikont is tartalmaz. Különlegessége az intelligens bevásárlólista, amely egy menüsor esetén összesíti a különböző fogások alapanyag-igényét.

Hangalapú városnéző túrákat kínál belföldön és a világ 85 nagyvárosában a PocketGuide. Az alkalmazás összes magyarországi és egy szabadon választott külföldi túrája ingyenes lesz, de további túrák is vásárolhatók hozzá. A Kincs Gyermekmagazin applikáció a gyerekeknek és fiataloknak szóló programok között könnyíti meg az eligazodást, napi bontásban is. A folyamatosan frissülő, tematikus lista jelenleg 250 helyszínt, 200 különböző programot és 500 programidőpontot tartalmaz.

Fontos információkat nyújt az országos légszennyezettség-mérő és a budapesti illemhely-kereső, míg az összes fontosabb magyar divatüzlet adatait tartalmazó Fashion Issue hasznos tippeket ad a felhasználóknak. A Mesekönyvek alkalmazás rövid, interaktív könyvecskék formájában kínál ismert meséket, a Tudatos fotózás pedig a fényképezés iránt érdeklődőket vezeti be a fotózás világába.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.