Templom-téri ötletbörze, avagy a nagy költözés

2012. április 10-én, kedden  lakossági egyeztető fórumot tartott a Budaörsi Városfejlesztő Kft. a Templom-téren és környékén élők számára a Jókai Mór Művelődési Központban.  Az egyeztetés témája a Templom-téri szabályozási terv volt.


A Városfejlesztő Kft. azt a feladatot kapta az önkormányzattól, hogy a tavalyi sikertelenül zárult városközpont rehabilitációját elősegítő uniós  pályázat után, a lakókkal egyeztetve koncepciót készítsen a terület szabályozási tervének véglegesítésére. A terveket júniusban nyújtja be a Városfejlesztő Kft. a Főépítészi irodának.  Ezután hagyja majd jóvá a képviselő-testület.

Dr. Remete Sándor, a Városfejlesztő Kft projekt menedzsere szerint hasonló pályázati lehetőség a jövőben nem lesz. Ezért a beruházások magán, illetve önkormányzati forrásokból valósulhatnak meg. Hozzátette, konkrét beruházásokról és határidőkről még nem lehet beszélni, mert előbb az igényeket kell felmérni.

Sánta Áron, városfejlesztési tanácsnok és önkormányzati képviselő a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a tervek között van a Zichy Major és a Szent István patika felújítása és az Ébner György köz átalakítása. A jelenlegi körülmények között lépésről-lépésre kell haladni afelé, hogy Budaörsnek kialakuljon egy olyan központja, ami egy ekkora városnak elengedhetetlenül szükséges. Hozzátette, komoly lehetőségeket teremt az, hogy vissza kerül az önkormányzathoz a Posta épülete, az egykori leányiskola. Ott a későbbiekben elhelyezkedhetnek a civil szervezetek, a klubok és az elképzelések szerint a Jókai Mór Művelődési Ház is, melynek jelenlegi otthona a jövőben önálló színházként funkcionálhat. A költözést a Posta épületének a felmérése és egy régészeti kutatás előz majd meg, mert a területen korábban egy kápolna működött. Az ingatlan hasznosításával teljesen új élettérré alakulhat a Posta közvetlen környezete. Erről szólt a lakossági fórum is, hogy a  lakosság és a városvezetés is megtalálja azokat a pontokat, amik a tavalyi pályázathoz képest változnak. Ezzel sikerüljön olyan egységes javaslatot készíteni, ami lakók számára és a város számára is elfogadható. Tette hozzá Sánta Áron.

A terület fejlesztésével, a szabályozási terv módosításával kapcsolatos ötleteiket az alábbi e-mail címre várja a Városfejlesztő Kft. : info@budaorsivarosfejleszto.hu.

Templom-téri ötlet börze

http//www.budaorsiinfo.hu

Category: Nonprofits & Activism
Uploaded by: budaorsiinfo
Hosted: youtube

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.