Budaörsi bűnök

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 4 budaörsi fiatalkorú férfi ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2012. március 31-én 01:00 óra körüli időben a – Budapesti éjszakai buszról leszállva, ittas állapotban – Budaörsön a Budapesti úton lévő söröző előtt bántalmaztak egy 18 éves helyi férfit, majd a segítségére siető ismerőseit is. A sértettek bemenekültek a sörözőbe, ahova az elkövetőket nem engedték be a vendégek.

Ezt követően a társaság tovább hangoskodott, majd a sörözőből távozni szándékozó baráti társaság után mentek, akik ettől megijedve az egyik fiú házának udvarára futottak be. Az elkövetők a ház kerítését megrongálták, folyamatosan szitkozódtak és köpködtek a bent lévők felé, majd elhagyták a helyszínt.

A bűncselekmény során a 18 éves sértett könnyű sérüléseket szenvedett,orvosi ellátást nem vett igénybe.

A Budaörsi Rendőrkapitányság a bűncselekményről másnap értesült, egy internetes közösségi oldalról és azonnal megkezdte a sértett, illetve az elkövetők felkutatását. A szemtanúk hathatós közreműködésének köszönhetően az egyik gyanúsított Ny. L. 17 éves budaörsi lakos beazonosítása és kihallgatása április 6-án megtörtént. A fiatal a cselekmény elkövetését elismerte.
A további három társának gyanúsítottkénti  kihallgatására április 10-én és 11-én került sor ők is beismerő vallomást tettek az esettelkapcsolatban.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Ny. L. 2012. április 06-án 02:00 óra körüli időben – hasonlóan a március 31-i esethez –  a Budapestről közlekedő éjszakai járatról leszállva, szintén ittas állapotban társaival szidalmazott, majd tettleg bántalmazott egy 26 éves budaörsi férfit.

Az elkövetők felkutatása és kihallgatása megtörtént, a bűncselekmény elkövetését elismerték, szabadlábon védekeznek.

A Budaörsi Rendőrkapitányság ezúton köszöni – a március 31-ei eset kapcsán – a budaörsi lakosok segítségét, akik ozzájárultak a bűncselekmény gyors felderítéséhez!

Budaörsi Rendőrkapitányság

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.