További feladatok a felvételivel kapcsolatban

A jelentkezési határidővel nem ér véget a felvételizők teendőinek sora. Az adatok ellenőrzése, esetleg javítása, a hiányzó dokumentumok pótlása és szükség esetén a sorrendmódosítás még csak ezután következhet.

A jelentkezési határidőt követően elkezdődik a beérkezett adatok feldolgozása. Amennyiben valaki a jelentkezéskor hibásan vagy hiányosan adott meg valamilyen kötelező adatot – ilyen hibát csak a papíros jelentkezők véthettek, hiszen az e-felvételi rendszere ezt nem engedi -, arról március végén, április elején hiánypótlási felszólítást kap. Ez érkezhet e-mailben is, amennyiben a jelentkező korábban megadta az e-mail címét. Az adatok pótlásáról, javításáról legkésőbb a felszólítás kézhezvételétől számított 8 napon belül gondoskodni kell! Ellenkező esetben a jelentkezés érvénytelenné válhat!

Hiánypótlási felszólítást csak a kötelezően megadandó adatokról kapnak a jelentkezők. Azokat a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat, amelyek még nem álltak rendelkezésére a jelentkezéskor, külön figyelmeztetés nélkül, a jelentkezőnek kell pótolnia legkésőbb 2012. július 10-éig.

Amennyiben a valaki nem kap ilyen felszólítást, úgy a jelentkezése érvényes, a kötelezően megadandó adatokban nem bukkant fel hiány, vagy hiba. Arról pedig, hogy adatai pontosan hogyan is kerültek be a felvételi adatbázisba Az Én felvimben, vagy a regisztrációs csomagból tájékozódhatnak.

A regisztrációs csomagot minden jelentkező megkapja, aki érvényes jelentkezést nyújtott be. Az ebben található regisztrációs levél tartalmazza a jelentkező adatait és megadott jelentkezési helyeit abban a formában, ahogyan azok a központi felvételi nyilvántartásba bekerültek. Ezek az információk az e-felvételi ügyintézési felületén is ellenőrzihetőek lesznek. A regisztrációs csomagokat előre láthatólag május közepéig postázzák majd.

 

Forrás: felvi.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.