Borkultúra eXtrákkal – Mindenkinek I. alkalom

A budaörsi IKSZ beszámolója a Borkultúra eXtrákkal címmel meghirdetett programsorozatuk első alkalmáról:

 

A budaörsi IKSZ első programsorozata a múlt héten indult el. Február 24-én tartottuk meg a Borkultúra eXtrákkal című eseményünk első alkalmát, a Loyola Café-ban. A program Zilai Krisztina (budaörsi IKSZ elnöke) köszöntőjével vette kezdetét, majd egy elismert hazai borszakértő, Zilai Zoltán (Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Magyar Bor Akadémia főtitkára) segítségével megismerkedtünk a borkóstolás alapjaival, szabályaival, és az előadás mellett mindezt átültettük a gyakorlatba is.

A két órás program során, hét hazai bort ismerhettünk meg, három fehéret, egy rozét, két vöröset és egy aszút. A borok megízlelése mellett, előadónk segítségével elemeztük, beszélgettünk a borok fajtájáról, termelőiről, ízeiről, illatairól és aki szükségét érezte haraphatott mellé egy falat pogácsát, vagy egy kis frissen sült kiflit is. A borkóstolón több mint 30 fő vett részt, és a látogatók köre igen eltérő volt mind korukban, mind végzettségükben, de az mindenkiről elmondható volt, hogy nagyon érdeklődött a borkóstolás iránt, sok kérdés hangzott el az előadás során, de a program végeztével is sokan kérdezgettek még borszakértőnktől és számos kötetlen beszélgetés alakult ki a pohárban megmaradt borok társaságában.

 

Borkultúra e'X'trákkal

Borkultúra e'X'trákkal

Az estét pedig a Vidékért munkacsoport bemutatkozásával zártuk, Harangi Fülöp (munkacsoport vezetője) segítségével. Elmesélte milyen témákkal, kérdéskörökkel foglalkozik a munkacsoport, és ötleteket, javaslatokat vetetett fel elkövetkezendő alkalmak beszélgetéseinek témáihoz.

Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy érdeklődés fogadta az első rendezvényünket és, hogy ilyen sokan vettek rajta részt. Még további négy alkalmat tervezünk a nyári szünet kezdete előtt, és számos ötletünk van a következő előadásokhoz, szeretnénk még beszélgetést tartani a magyar borokról, borvidékekről, borászati technológiákról, a bor és gasztronómia kapcsolatáról, a borpiacról, a borversenyekről, vagy bármilyen borászati kérdésről, ami a fiatalokat érdekli. Következő alkalomra március 23-án kerül sor, amin reméljük sok, már ismert arcot látunk viszont és további sok új érdeklődőt köszönthetünk majd a körünkben.

Az eseményről készült összefoglaló videó

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.